Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasodnánk, de hogyan?
Idén összeházasodnánk végre.
Külföldön élünk, és idén hazamegyünk 1 hétre. Terveztük az esküvőt is.
Utána olvastam, hogy a 30 napos türelmi időt indoklással nem kell kivárni, és a külföld elég indoklásnak.
Utána olvastam, hogy milyen papírokra van szükség.
Na és itt a gond. Sehol nem találom (és hiába hívom az önkormányzatot nem veszik fel a telefont) hogy ha a személyi igazolvány lejárt akkor elfogadják-e az ideiglenest vagy az útlevelet.
Sajnos a személyi igazolványnál szintén 30 napot írtak,hogy addigra kész lesz. De mi csak 1 hetet tudunk otthon lenni.
Kérdésem,hogy ti nem tudjátok esetleg,hogy ilyen esetben jó az útlevél is??
Köszönöm a válaszokat.
Azt tudom,hogy ha lejárt a személyi akkor jó az útlevél vagy jogosítvány.De elfogadják esküvő esetén is??
Másolok a győri anyakönyvi hivatal honlapjáról, gondolom ez máshol is így van:
Magyar állampolgárok házassági szándékának bejelentéséhez szükséges iratok:
érvényes magyar személyi igazolvány + lakcímkártya, vagy érvényes magyar útlevél + lakcímkártya
születési anyakönyvi kivonat (amennyiben a házasuló nem Győrben született)
ha már volt előző házasság, annak megszűntetését igazoló okirat, pl.: jogerős bontóítélet (ez sem kell, ha az előző házasságot Győrben kötötték)
Nőtlen, hajadon családi állapotot nem kell igazolni.
Amennyiben egyik házasuló (esetleg mindkettő) nem magyar állampolgár a házasságkötés törvényes feltételeinek igazolása más formában történik, így minden esetben előzetes egyeztetésre van szükség az anyakönyvvezetővel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!