Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Így milyen nevet vehetnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így milyen nevet vehetnék fel, ami mindkettőnknek jó lenne?

Figyelt kérdés

Mindenképpen szeretném én is, illetve a párom is, ha felvenném az ő nevét, DE...

Én kicsi korom óta azt szerettem volna, hogy kötőjeles nevem legyen majd. Szeretem a vezetéknevemet, különleges, nem hétköznapi, szívesen használnám a továbbiakban is. Ezért gondoltam úgy, hogy a kötőjeles megoldás pont jó lenne.

Na most mit ad isten, a párom keresztbehúzta a számításaimat, ugyanis a vezetékneve alapból kötőjeles. Ezekután hogy nézne ki valami Tóth-Pál-Kovács Erika formájú név?

Hosszú is lenne, meg nem is túl szép így leírva. Viszont ha ezt, akkor azt is baromira hosszúnak tartom, hogy Tóth-Pálné Kovács Erika, a Tóth-Pál Tiborné Kovács Erikáról nem is beszélve. Szóval mostmár kicsit meg vagyok lőve.

Arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen formában vennétek fel a párotok nevét, ha szeretnétek, hogy benne legyen a saját vezetéknevetek mindenképpen?

2012. máj. 23. 13:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Én úgy értelmezem, hogy

Tóth-Pálné Kovács Erika

Tóth-Pál Erika

Tóth-Kovács Erika

Pál-Kovács Erika

Kovács-Tóth Erika

Kovács-Pál Erika, de azt hiszem, ha elhagyod a férjed egyik vezetéknevét, csak akkor teheted, ha ő is, mert a házastársaknak nyilatkozniuk kell arról, hogy melyik két családi nevet kívánják összekapcsolt házassági névként viselni.

2012. máj. 23. 14:53
 12/15 anonim ***** válasza:
72%
Ha elhagyod a férjed egyik nevét, akkor meg már minek is fölvenni? Inkább maradj a Te becsületes születési neveden, az a legjobb megoldás szerintem.
2012. máj. 23. 14:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem irigyellek kérdező..
2012. máj. 23. 16:56
 14/15 anonim ***** válasza:
A Tóth-Pálné Kovács Erika az jó.
2012. máj. 23. 17:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Semmiképpen nem szeretném, ha ő elhagyná a fél nevét, nem tudom, az olyan fura lenne, nem az "ő neve" lenne. Lehet az utóbbi verzió lesz a megoldás, de majd még rákérdezünk a formákra biztos ami biztos.
2012. máj. 24. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!