Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Így milyen nevet vehetnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így milyen nevet vehetnék fel, ami mindkettőnknek jó lenne?

Figyelt kérdés

Mindenképpen szeretném én is, illetve a párom is, ha felvenném az ő nevét, DE...

Én kicsi korom óta azt szerettem volna, hogy kötőjeles nevem legyen majd. Szeretem a vezetéknevemet, különleges, nem hétköznapi, szívesen használnám a továbbiakban is. Ezért gondoltam úgy, hogy a kötőjeles megoldás pont jó lenne.

Na most mit ad isten, a párom keresztbehúzta a számításaimat, ugyanis a vezetékneve alapból kötőjeles. Ezekután hogy nézne ki valami Tóth-Pál-Kovács Erika formájú név?

Hosszú is lenne, meg nem is túl szép így leírva. Viszont ha ezt, akkor azt is baromira hosszúnak tartom, hogy Tóth-Pálné Kovács Erika, a Tóth-Pál Tiborné Kovács Erikáról nem is beszélve. Szóval mostmár kicsit meg vagyok lőve.

Arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen formában vennétek fel a párotok nevét, ha szeretnétek, hogy benne legyen a saját vezetéknevetek mindenképpen?

2012. máj. 23. 13:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
21%
Úgy tudom, lehet csak kezdőbetűt is beszúrni a nevedbe, de hogy a kötőjeles nevek közül lehagyható-e valamelyik, illetve akkor hogy működik a kezdőbetűs dolog, azt nem tudom.
2012. máj. 23. 13:48
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet három vezetékneved kötőjellel!
2012. máj. 23. 13:52
 3/15 anonim ***** válasza:
35%
Úgy nem lehet hogy Tóthpál-Kovács Erika?
2012. máj. 23. 13:55
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
Nem venném fel a nevét, maradnék az Én saját nevemen. Én már nagyon régen mentem férjhez, akkor a férjem vezeték nevét vettem csak fel, az Én keresztnevemhez. Nagyon meg voltak döbbenve sokan, hogy nem lettem "né", akkoriban ez még nagyon nem volt szokványos. Ma már nem venném fel semmilyen módon a nevét, maradnék a saját születési nevemen.
2012. máj. 23. 13:55
 5/15 anonim ***** válasza:
73%

A feleség a házasságkötés után

kizárólag a maga teljes nevét viseli – Nagy Ádám és Kis Éva

férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja – Nagy Ádám és Nagy Ádámné Kis Éva vagy Nagy Ádámné

a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja – Nagy Ádám és Nagyné Kis Éva

a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét – Nagy Ádám és Nagy Éva

A férj a házasságkötés után:

kizárólag a maga teljes nevét viseli – Nagy Ádám és Kis Éva

a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét – Kis Ádám és Kis Éva

A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatja, hozzáfűzve a saját utónevét – Nagy-Kis Ádám és Nagy-Kis Éva, vagy Kis-Nagy Ádám és Kis-Nagy Éva

A házasulóknak a fentiek szerinti névviselésről meg kell egyezniük. Ennek során figyelemmel kell lenni arra, hogy csak az egyik házasuló veheti fel házassági névként a másik családi nevét, illetve a házassági név családi nevekből képzett része legfeljebb kéttagú lehet; például Nagy-Kovács Károly-Kis Éva = nem lehet Nagy-Kovács-Kis Éva!

A házasulóknak az anyakönyvvezető felhívására a házasságkötés utáni névviselésről nyilatkozniuk kell.

2012. máj. 23. 13:56
 6/15 anonim ***** válasza:
66%
Vegye fel ő a Tiédet, ha már annyira egy néven akartok futni.
2012. máj. 23. 13:58
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

"27/B. § (1) A házassági név az a név, amely az érintettet a házassági anyakönyvi bejegyzés alapján megilleti. A házasságot kötõ személy a Csjt.-ben felsorolt házassági névviselési formák közül választhat házassági nevet.

(2) A házassági név családi nevekbõl képzett része egy vagy legfeljebb kéttagú lehet.

(3) Amennyiben az egyik vagy mindkét házastárs születési családi neve vagy elõzõ házassági nevének a családi nevekbõl képzett része kéttagú, a házastársaknak nyilatkozniuk kell arról, hogy a Csjt.-ben ennek megfelelõen meghatározott névviselési forma keretében melyik két családi nevet kívánják összekapcsolt házassági névként viselni.

(6) A házastársa nevét viselõ személy a házasságkötés folytán szerzett nevet (a házastársa nevét) névváltoztatással nem változtathatja meg."

2012. máj. 23. 14:00
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
A házassági név családi nevekből képzett része egy- vagy legfeljebb kéttagú lehet. Amennyiben az egyik vagy mindkét házastárs születési családi neve vagy előző házassági nevének a családi nevekből képzett része kéttagú, a házastársaknak nyilatkozniuk kell arról, hogy melyik két családi nevet kívánják összekapcsolt házassági névként viselni.
2012. máj. 23. 14:02
 9/15 anonim ***** válasza:
49%

Tehát legyen kötőjeles és a Kovács is megmaradjon, ja meg ne legyen hosszú.

Íme a választék:

Kovács-Tóth Erika,

Kovács-Pál Erika,

Pál-Kovács Erika,

Tóth-Kovács Erika.

2012. máj. 23. 14:24
 10/15 A kérdező kommentje:

Alaposan feladta a leckét ez. Az sem igazán tetszik, ha szétválasztanánk a párom vezetéknevét, hiszen úgy már mégsem ugyanaz. Nem tudom még melyik verzió legyen. Lehet inkább maradok a saját nevemnél.

Tehát akkor végső esetre az a forma sem maradhat, hogyha a párom: Tóth-Pál Tibor, én Kovács Erika, hogy Tóth-Pál Kovács Erika? Avagy Tóth-Pálné Kovács Erika, mert az már 3 tagú?

2012. máj. 23. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!