Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti emiatt /is/ rendeztetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti emiatt /is/ rendeztetek esküvőt?

Figyelt kérdés
még nem tervezzük,de ha oda kerülök, annak ellenére, hogy nem kívánom a nagy felhajtást és 12 fogatos hintót, szeretnék egy minimum 100 fős lagzit. Azért, mert a családom többi tagja is ilyen /vagy ennél nagyobb/ ünnepséget csinált, és szeretném viszonozni, hogy velem megosztották a boldogságukat és vendégül láttak. Elszomorít, hogy az esküvő kb a gazdasági oldaláról lett hasznos, nem azért, mert itt a családom, mindenki ehet ihat, hiszen ma ünnep van. Ti is ezt érzitek, hogy az esküvő elüzletiesedett? Párom persze óriási lakodalmat akar, mert óriási a famíliája is. ))
2012. máj. 20. 11:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
ajándékról nem beszéltem, természetes, hogy pénzt adnak /felénk ebben semmi rosszat nem talál senki! nem vesznek mikrót, mert mikrónk már van!/ sztem az a része elég anyagias, hogy ilyen olyan zenekar, ilyen olyan egyforma különleges ruci a koszorúslányoknak, spéci homár meg mittudoménmicsoda a menüben. ti erre vágytok? hogy az esküvőn mindenki eltátsa a száját, mennyire tuti minden, vagy csak egy ízlésesen megrendezett hagyomány esküvőt akartok?
2012. máj. 20. 14:24
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

ma 13:07

És ha valaki családja szegény, rossz az anyagi helyzete, s nem tud több tízezres ajándékot adni, azt már nem is szívesen látják a lagziban?

Nekem az a furcsa, hogy már mindenki ilyen ajándékokba gondolkodik: mikro, mosógép, stb.ami nem 1-2 ezer Ft. Azért valljuk be, nem mindenki van olyan helyzetbe, hogy ezt megvegye, vagy az árát odaadja, mert akkor a saját gyerekeitől vonná meg az ennivalót.

Nem rólam van szó, nekem még gyerekem sincs, de nekem ezek is eszembejutnak egy esküvőről.

Mindenki jobban örül a full drága ajándéknak, mint egy személyes dolognak...

2012. máj. 20. 14:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

" Elszomorít, hogy az esküvő kb a gazdasági oldaláról lett hasznos"

Gazdasági oldalról hasznos? Lehet, hogy vannak, akik elvárják, hogy a vendégek az ajándékba hozott pénzzel megtérítsék az esküvői költségeket, sőt hasznot is hajtsanak, de szerintem általánosságban nem így működik. Nem véletlen tartanak sokan kis esküvőket, nem telik rá. Ha arról szólna, hogy megéri, mert megtérül és hasznot hajt, akkor gondolhatod, nem tartanának annyian szűk családi körű kis esküvőket...

2012. máj. 20. 15:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a meghívók szétosztásakor mindenki megkérdezte, hogy pénz, vagy ajándék. Pénzt kértünk, mert már együtt éltünk, mit tudtak volna venni? Mikrónk volt, tv-nk volt, hűtőnk volt, mosógép szintén. De még ha nem is lett volna, akkor is idegbajt kaptam volna, ha elöltöltős mosógép helyett mondjuk valaki felültöltőset vesz. Vagy ha nem azt a márkát veszi, amilyet én szeretnék, vagy nem olyan energiatakarékosat, mint amit én kinéztem. Vagy hűtőből egyoldalút, mikor a konyhabútorunk úgy van elkészítve, hogy egy kétoldalú beépíthető hűtő kell bele. Stb. A pénzt meg arra tudtuk fordítani amire még szükségünk volt. Hogy a kérdésre is válaszoljak: mi azért rendeztünk 350 fős esküvőt, mert nekem világ életemben nagy esküvő és hercegnőruha volt az álmom, bár én 100 fővel (a család) is megelégedtem volna, de mivel mindketten olyan körökben mozgunk, hogy már csak udvariasságból is meg kellett hívnunk barátokat, ismerősöket, munkatársakat, üzlettársakat, így 350 lett a végső létszám (bár meghívót 450-et osztottunk szét, de szerencsére visszajeleztek azok, akik nem jöttek, így nem kellett extra költségekbe verni magunkat miattuk).
2012. máj. 20. 18:06
 15/16 anonim ***** válasza:

13:07-es vagyok.

"Mindenki jobban örül a full drága ajándéknak, mint egy személyes dolognak..."

Ezt hol olvastad, Drága 12.? Nem akartam azzal regényméretűre duzzasztani a mondandómat, hogy szájbarágósan leírom az olyan evidens dolgokat, mint:

a) normáliséknál ez úgy működik, hogy tisztában vannak vele, hogy nem mindenkinek van pénze drága dolgokra/vastag borítékra, ezért NEM IS ELVÁRÁS, hogy nagycímletű bankókkal töltsék meg azt az átkozott borítékot

b) azonban, mivel a násznépből igen kevés az olyan személy, aki semmit nem hoz (és nem azért, mert az ifjú pár kiköti, hogy csak akkor jöhetsz be, ha leadod a zsét, hanem mert ennek így alakult ki a hagyománya - ha tetszik, ha nem), ezért megkönnyítik a dilemmát, megjelölik, hogy mi az, amire szükség van: pénzre. Nem neked kell megvenni a házukat, nyugi.

c) Igen, van, aki nem annyira kreatív, hogy a harmadunokatestvérének az esküvőjére is sajátkezűleg festett olajfestményt adjon, az ő esetében talán megfontolandó a boríték, bármilyen személytelen is.

d) Maradjunk a mikrónál, mert azt viszonylag könnyű leírni: ha megkapják a hatodikat, adják el? Ajándékot illik eladni? Pénzt csinálni abból a tárgyból, amit ugyancsak pénzért vettek? Mért akkora szentségtörés kihagyni a középső lépést, ha a vége úgyis ugyanaz? Attól, hogy némi logikát és racionalitást viszünk a lagziba, még nem lesz gusztustalan pénzügyi tranzakció.

Végül pedig megkérdezném, úgy őszintén: ha meghívnak egy esküvőre, ki mit ad az ifjú párnak? Csak mert senki nem szeret égni, hogy a jókívánságon kívül semmit nem nyújt át, míg mindenki más igen. Ugyanis ez már így alakult ki, és ez nem a hülye házasulandók hibája, de ők hiába is kérnék, hogy senki ne adjon ajándékot: úgyis mindenki ad valamit - és itt vissza is térhetünk a racionális részhez...

U.i.: Ha már logika: a tőzsdézés sem jár nagyobb kockázattal, mint rendezni egy 600 fős haccaccárét, remélve, hogy az abból összegyűlő pénz nemhogy kifutja az esküvő hitelét, de még házat is tudnak rajta venni...

Nos remélem, mindenkinek kielégítő választ adtam.

2012. máj. 20. 21:29
 16/16 anonim ***** válasza:
45%

De imádom, hogy sokan itt csak egymással vannak elfoglalva, és nem a kérdező kérdésére vélaszolnak..

Nekünk nem lesz nagy esküvőnk, kb 40 vendég lesz:családtagok és közeli barátok. Külföldön élünk, így tulajdonképpen ez az egyetlen alkalmunk, hogy összehozzuk a népet.

Sajnos az esküvő tényleg üzlet lett, csak gondolj bele, hogy egy menyasszonyi frizura mennyibe kerül, mert megemlíted az esküvő szót..

2012. máj. 20. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!