Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti emiatt /is/ rendeztetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti emiatt /is/ rendeztetek esküvőt?

Figyelt kérdés
még nem tervezzük,de ha oda kerülök, annak ellenére, hogy nem kívánom a nagy felhajtást és 12 fogatos hintót, szeretnék egy minimum 100 fős lagzit. Azért, mert a családom többi tagja is ilyen /vagy ennél nagyobb/ ünnepséget csinált, és szeretném viszonozni, hogy velem megosztották a boldogságukat és vendégül láttak. Elszomorít, hogy az esküvő kb a gazdasági oldaláról lett hasznos, nem azért, mert itt a családom, mindenki ehet ihat, hiszen ma ünnep van. Ti is ezt érzitek, hogy az esküvő elüzletiesedett? Párom persze óriási lakodalmat akar, mert óriási a famíliája is. ))
2012. máj. 20. 11:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Nem, én azért szeretném, hogy velem örvendhessenek a legjobb barátaim, a közeli rokonok. Hogy táncolhassak egy jót a párom édesapjával (sajnos az enyém nagyon beteg:() hogy együtt legyen a család. Persze olyan oldala is van, hogy szeretnénk lagzit, mert a barátainknak is lesz és akkor mi nem hívtuk őket, az kellemetlen...
2012. máj. 20. 11:46
 2/16 anonim ***** válasza:
51%
Olvastam itt már olyat, aki megmondta, hogy az ő esküvőjére ne adjonak bármi szart, csak amit ő jónak lát, leginkább pénzt. A másik elmondta, hogy mindenkitől pénzt kértek, a befolyt összegből felújítottak egy házat, a maradékot félretették. Én undortónak tartom az ilyen fokú anyagiasságot.
2012. máj. 20. 11:50
 3/16 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudj, de a 12 fogatos hintó milyen téren teszi boldoggá pl. a barátaidat?

Nem kell ahhoz felhajtás vagy rongyrázás, hogy a vendégek jól érezzék magukat, és fontosnak érezzék magukat a számodra.

2012. máj. 20. 12:23
 4/16 anonim ***** válasza:
73%

Én ezt a gazdasági oldalt őszintén nem látom. A vendégek kb. annyit állnak, amennyibe került a buli, így mindenki nullára jön ki. ennyi :)

Inkább azt nem értem, miért divat manapság fanyalogni a nagy esküvőn. Ahelyett hogy egyszer az életben igenis vendégül lássa az ember az összes barátot, rokont, és együtt örüljenek neki.

2012. máj. 20. 12:47
 5/16 anonim ***** válasza:
47%
Én akkor láttam leginkább, h elüzletiesedett, mikor itt az egyik kérdező a minap kis versikékbe foglalva kérte a borítékot a rokonoktól. Nekem ez már gusztustalan.
2012. máj. 20. 13:00
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

"A másik elmondta, hogy mindenkitől pénzt kértek, a befolyt összegből felújítottak egy házat, a maradékot félretették. Én undortónak tartom az ilyen fokú anyagiasságot."

Ajándékot úgyis kapna az ifjú pár (ami szintén pénzbe kerül, rohangálni kell érte, egyedit kell(ene) kitalálni stb.) és mivel a hatodik mikróra már igazán nincs semmi szükség, az árának jobban hasznát vennék, érdemesebb pénzt kérni, nem gondolod?

Ha mindenképpen üzleti fogásnak akarjuk beállítani az esküvőt, akkor vessük már össze, hogy mennyi csókát lehet összetáncolni, és mennyibe kerül egy lagzi - Az a pénz, amit a hajcihőre költöttek, nagyjából megtérül és ennyi, abból a pénzből általában nem szaladnak messzire...

Én személy szerint azt tartom undorítónak, hogy "na vegyünk nekik valami ajándékot, mert sajna muszáj, mindegy, hogy hasznát veszik-e vagy sem. "

Egy normális pár nem fogja senkin számonkérni, hogy mit/mennyit kapott, és megérti, hogy a mai gazdasági helyzet nem teszi lehetővé, hogy kötegestől adja a húszezrest a násznép.

Azzal, hogy pénzt kérnek, leveszik a terhet a násznép válláról, mindenki a saját belátása szerint rak pénzt a borítékba és kész. Nem tudom, mi ebben az undorító, csak gondolom, olvasod a meghívó szövegét: PÉNZT ADJATOOOK!!, és máris arra gondolsz, hogy a pénzedért hívtak meg. Hát az biztos, hogy sokakat csak illendőségből, és igazából jobban örülnének, ha ott sem lenne egy-két ember, de ezen személyek meghívójára se lehet azt írni, hogy "kösz, tőletek pénz se kell, legjobb lenne, ha nem is jönnétek."

2012. máj. 20. 13:07
 7/16 anonim ***** válasza:
63%

Itt már ki let ez vesézve. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__2..

Kedvencem, szó szerint: "Az én esküvőmön meg ne önkényeskedjen a vendég, hogy azt hoz oda amit akar."

2012. máj. 20. 13:31
 8/16 A kérdező kommentje:
mondom nem vágyom 12 fogatos esküvőre meg 100 pár fehér galambra. csak egy kellemes táncos evés ivást, ahol ott van a családom és a párom családja. ő sem vágyik puccparádéra, csak nagyszabásúra, mivel a családja létszáma megkívánja, hogy 200 főnél kezdődnek a dolgok...
2012. máj. 20. 13:42
 9/16 anonim ***** válasza:

Látom, annak a kérdésnek is aktív résztvevője voltál, és nem lehetett meggyőzni, pedig észérvekkel próbálkoztak.

Ha pénzt kell adni az esküvőre, az részvételi díj - még akkor is, ha nem meghatározott összegről van szó(de legyen most 10.000Ft, a játék kedvéért) -, ha viszont egy 10.000 Ft-os mikrót, az szívből jövő ajándék. Hát nem ugyanott tartunk? "ááá, nem mer'hogy a péz..." akkor jólvan. Undorító, elanyagiasodott világ, pfujj...

Az ilyen cyberarcoskodást hatalmas marhaságnak tartom, egy felnőtt embertől meg külön szánalmas, de mint ahogy neked is van egy véleményed(amit igyekszel mindenkire ráerőltetni), és nekem is, szerintem ezen a ponton békén is lehet hagyni ezt a témát.

2012. máj. 20. 13:48
 10/16 anonim ***** válasza:
8%
Úgy lászik, te sem vagy tisztában az "ajándék" szó jelentésével. Nem baj, nem én fogom neked elmagyarázni. :)
2012. máj. 20. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!