Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldjuk meg? Ti hogyan oldottatok meg?
A parommal szeretnenk megoldani az eskuvo es lakodalom helyet de helyzetunk nem egyszeru.
A parom Erdelyi( erdelynek sem a kozelebbi reszerol),en meg nyugat magyarorszagi vagyok.kettonk kozott ....Az o csaladja nagyobb mi lennenk kb. 55en( ebbol 11en jonnenek europabol)a parom csaladjat nem tudom, de azt hiszem lennenk osszesen 120an(?).
utazas es elszallasolas szempontjabol sem mindegy hol legyen, bar a parom szallast tudna rendezni, akkor meg a mi csaladunk busszal erdelybe??/700km , 9ora kocsival
volt mar valaki ilyen szituban? hogy oldottatok meg?kettos eskuvo???Egyutt szeretnem ha a ket csalad lenne.
magyarorszagon founk elni .koszi
Ennél azért összetettebbnek tünik a dolog. Mivel itt szereetnétek élni jobb ha itt esküsztök. Ehhez pedig az énötletem. a polgári esküvőre menjetek el ti és a két tanú,meg mondjuk a szülők és testvérek. Mert akkor itt köttök házasságot és ez segít a párodnak a letelepedésben.
A templomi szertartást tartsátok kb 1 héttel később a lakodalommal együtt Erdélyben, ott a téged és a rokonaidat könnyebb elszállásolni, mint ha itt kéne nektek 120 ember elszállásolását megoldani. Így nagyon szép esküvőtök lehet és a jog sem szól közbe.
Sőt! Ez még ennél is bonyolultabb. Én is azt mondom, hogy a papirok miatt legyen a polgári MO-n. De a rokonokat is meg kell kérdezni, hogy mit szólnak ahhoz, ha mondjuk utazniuk kell 9 órát. Bevállalnák-e. Vagy ti bérelnétek buszt és azzal vinnétek a rokonokat? Akkor fizetni kell a buszsofőr, lehet, hogy kettőt és a buszt is. Aznap nem jöhetnek vissza. igy rengeteg plussz kiadás lenne. Aztán a rokonok részéről megint plussz megterhelés. Már pénteken el kell indulni, plussz ruhákat kell vinni, gondoskodni kell nekik megfeleő szállásról, ahol át tudnak öltözni, fürödni tudnak, hajat mosni, sminkelni, esetleg fodrászhoz bejelenteni őket Erdélyben. És szombat éjjel mégsem vághatnak neki a hazafelé vzető útnak, tehát vasárnap jönnének vissza. Szállást bérelni, ellátásról gondoskodni. Ha kicsi baba is van, nem is biztos, hogy igy elmennének. Nem lebeszélni akarlak, csak sokkal több szervezést igényel és ha nem akarsz sértődést, akkor előre részletesen meg kell beszélni a rokonokkal is, mi a véleményük.
Én irtam korábban, hogy nekünk USA-ban és MO-n volt. Igaz, a rokonok nem ismerték meg egymást, de igy kényelmesebb volt. És egy kérdésre válszolva, Texasban élünk egy kis városban.
Azért a fodrász az túlzás.
De tény,hogy nem egy éjszakás kalandra kell készülni.
egy kérdés:a lagzira mindeni megy aki templomi-vagy polgári esküvőre is? csak mert nálunk pl úgy volt h 120an voltak a templomin,de lagzin csak 40en,a legközelebbiek!(15-25vendég)
mert pl.gimis ofőm is ott volt az esküvőn,de lagzira nem hívtam meg( :
ez attól nem lett gáz,hogy a szertartás után csinálsz egy kis pezsgőzést egy közeli parkban,vagy akár a parókián,és aztán hazamennek akik nem jönnek lagzira,és a menet megy csak a lagzira,ami már buli hangulatú!
ez nekünk nagyon bejött,mert így senki nem sértődött meg,de nem kellett feszengeni pl a párom dédnagyanyja előt,aki kb már a templomban is bealudt!!
sok sikert Nektek ( :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!