Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora bonyodalomra lehet számítani egyházi oldalról egy református-katolikus esküvőnél?
A helyzet kicsit bonyolultabb, így kifejtem. Vagyok én, polgári házassággal és válással a hátam mögött, katolikusként. S van a párom, aki református, volt egy házassága, elvált, majd a második házasságában özvegyen maradt. Mindkettő egyházi házasság volt részéről. Tudom, hogy nekik megengedett a válás, nálunk nem. Én viszont egyházilag nem voltam házas. Mit gondoltok, fognak ezen problémázni egyházi berkekben?
Köszönöm előre is!
Az öcsém katolikus pap,ezért ismerem a szabályokat.Ha te nem kötöttél egyházi házasságot,akkor esküdhettek katolikus templomban,legfeljebb a férjednek bele kell egyeznie,hogy a gyerkek katolikusok lesznek.( de lehet,hogy a pap ehhez nem fog ragaszkodni.) A reformátusok pedig minden további nélkül megesketnek benneteket,és nem kötik ki a gyerekek vallási hovatartozását.
De nemrég hallottam olyanról is,hogy megesküdtek mind a két templomban.
Remélem,hogy Isten áldása lesz a háasságotokon,kívánom nektek.
szia, én értelek
ha katolikus lezs a szertartás, akkor a ref. félnek nem kell csinálnia azokat a dolgokat, amiket a kat.-nak, pl térdelés, ilyesmi
ha ref. lesz, akkor nem tudom hogy zajlik, mert olyanon még nem voltam
ökumenikus is lehet, ha van, aki elvállalja
Egy közeli rokonom is igy kötött házasságot, elöször református templomban és a nászutjukon meg katolikusban is - és érdekességképpen, a kat. pap a feleség öccse volt, de nem ezért volt lehetséges, csak igy még szebb volt nekik.
Egyébként becsülöm azt, hogy az egyházi esküvöt vallási okokból és nem a külsöségek miatt akarjátok. (Én ugyan nem vagyok vallásos, de szerintem aki csak felhajtásból csinálja, az meggyalázza a vallást.)
Ez tényleg kedves dolog lehetett :)
Egyáltalán nem áll szándékunkban felhajtást csinálni, és igazából az lenne a legjobb, ha polgárira nem is lenne szükség, de ugye társadalmilag a "csak" egyházi házasság nem házasság. Ez mondjuk nagy bánatunk, mert először azt terveztük, hogy csak templomi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!