Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mekkora bonyodalomra lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora bonyodalomra lehet számítani egyházi oldalról egy református-katolikus esküvőnél?

Figyelt kérdés

A helyzet kicsit bonyolultabb, így kifejtem. Vagyok én, polgári házassággal és válással a hátam mögött, katolikusként. S van a párom, aki református, volt egy házassága, elvált, majd a második házasságában özvegyen maradt. Mindkettő egyházi házasság volt részéről. Tudom, hogy nekik megengedett a válás, nálunk nem. Én viszont egyházilag nem voltam házas. Mit gondoltok, fognak ezen problémázni egyházi berkekben?

Köszönöm előre is!

2009. jún. 27. 17:21
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
83%
Én visszakérdeznék! Muszáj nekted egyházilag is bepróbálkozni? Nem vagytok már gyerekek és kezdők sem. Nem volna elég egy egyszerű polgári esküvő? Attól még lakodalmat is csinálhattok, ha nagyon akartok.
2009. jún. 27. 17:28
 2/28 anonim ***** válasza:
94%
nem fognap problémázni.
2009. jún. 27. 17:31
 3/28 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez nem hívő szemmel furcsa lehet, de mindketten megéltük már a poklok poklát Isten nélkül. Ő elvált fiatal korában, igen, de mélyen vallásos ember. Én pedig azért váltam el, mert 8 évig vert a férjem. De ez most nem lényeg. Csak talán így érthető. Igen, muszáj, nekünk az. Nem gyerekességből, nem a fehér ruha miatt. Hanem mert igazán ebben hiszünk.
 4/28 anonim ***** válasza:
49%
És vallásosak vagytok? Mert ha nem, akkor miért kell egyházi esküvő? Csak bonyodalom főleg ilyen esetben...ha engem kérdezel, nem igen adnak így össze. Katolikusoknál kár is lenne próbálkozni, a reformátusok jóval engedékenyebbek, de minek, ha nem vagytok vallásosak?
 5/28 anonim ***** válasza:
62%
Én ebben a helyzetben semmiképp sem akarnék egyházi esküvőt!
2009. jún. 27. 17:32
 6/28 A kérdező kommentje:
Lakodalmat meg főleg nem akarunk :) Egy kicsi esküvőt szeretnénk két pappal.
2009. jún. 27. 17:32
 7/28 A kérdező kommentje:
De miért? Tehet róla, hogy meghalt a felesége? Vagy én arról, hogy még nem részesültem ebben a szentségben?
2009. jún. 27. 17:34
 8/28 anonim ***** válasza:
61%
A helyetekben én nem raqaszkodnék az egyházi esküvőhöz. Enélkül is lehettek boldogok és élhettek makár vallásos életet is. De ketten összesen már az ötödik esküvőre készültök...
2009. jún. 27. 17:38
 9/28 A kérdező kommentje:
Igen. Azt hiszem, sose fogjátok érteni, nem is ez a célom. Sajnos nekünk se jó, hogy így alakult az életünk, de erről nem mi tehetünk. Viszont lemondani nem fogunk attól még a vallásról.
2009. jún. 27. 17:40
 10/28 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem szép hogy valaki így kitartson az elhatározása mellett, és ilyen erős legyen a hite az Úrban. Szerintem ha házasodni szeretnétek pappal, akkor ne hagyátok magatokat eltántorítani.
2009. jún. 27. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!