Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen férjezett nevet választhatok, ha ugyanolyan a párom vezetékneve és az enyém is?
Figyelt kérdés
Szóval engem Nagy Évának hívnak mondjuk, a páromat pedig Nagy Eleknek. Ezek a születési neveink. Szeretném felvenni valamilyen formában a nevét, de azok a lehetőségek, amik amúgy tetszenének elég bután néznek ki: Nagyné Nagy Éva, Nagy-Nagy Éva. Vagy marad Nagy Éva vagy Nagy Elekné. De ezeket igazából nem szeretném. Olyat lehet, hogy Nagy N. Éva? Csak ponttal meghagyni ilyen esetben?2012. máj. 18. 12:31
3/11 anonim válasza:
Szerintem a Nagy N. Éva még a legjobb. Duplán furán hangzik.
Egyébként apai nagymamám épp ebben a dilemmában volt, ráadásul épp a Nagy névvel. :D Nagy volt az ő vezetékneve meg a férjéé is. Végül Nagy Sándorné lett, bár akkoriban ugye ez volt a szokás, férj teljes neve + né.
4/11 A kérdező kommentje:
Nekem is a Nagy N. Éva tetszik ebben a verzióban legjobban. Csak nem tudom engedik-e a szabályok?
2012. máj. 18. 13:15
5/11 anonim válasza:
Szia csak akkor lehet rövidítve hordani vagyis felvenni ha valamilyen felmenő így használta .Én is rövidítve szerettem volna felvenni a férjem nevét de nem engedték sajnos így én kötöjeles lettem igaz nem egyforma névről beszélek de remélem azért segítettem egy kicsit
7/11 anonim válasza:
Tudom ,hogy csak példaként hoztad fel, de ha hasonlóan rövid nevektől van szó, akkor lehetnél Nagy Elekné Nagy Éva.
8/11 A kérdező kommentje:
És a Nagyné Nagy Éva nagyon bénán hangzik?
2012. máj. 21. 09:07
9/11 anonim válasza:
Szerintem ha tényleg ilyen gyakori név, akkor nem hangzik bénán, de ha ritka, akkor úgy hangzana, mintha testvérek lennétek. (Gyakori névnél nyilván senki nem fogja feltételezni, hogy két Nagy az rokon.)
10/11 anonim válasza:
Én a helyedben a Nagyné Nagy Évát vagy Nagyné N. Évát választanám.Mert ezen érződik,hogy házastársak vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!