Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi alapján "szelektáltátok" a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi alapján "szelektáltátok" a vendégsereget?

Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
tul sok vendég lenne? mi mindenkit meghivtunk, akit ugy éreztünk, hogy tényleg velünk örülne..
2012. máj. 17. 08:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én még semmi alapján, de volt olyan rokonunk, aki a rokoni kört húzta meg: első unokatestvéreket, nagynéniket, nagybácsikat meghívtak, más oldalági rokont nem.

Ez azért is jó, mert nincs belőle sértődés. Nekem konkrétan a másodunokatestvéremről van szó, és számítottunk rá, hogy meghívnak (mert amúgy a családban ez a divat). De aztán felhívtak és elmondták, hogy ez a helyzet és anyagi okok miatt hozták ezt a döntést, totál érthető volt.

2012. máj. 17. 08:51
 3/9 A kérdező kommentje:

szívem szerint nagy családdal ünnepelné(n)k, de pénztárca alapján nem lenne jó döntés ez...

a közeli barátokat, rokonokat meghívjuk az tuti, de pl. párom csak a közeli családját akarja meghívni.

2012. máj. 17. 08:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 3 fő szempont volt:

- meghívjuk azokat, akiket evidens volt, h meghívunk, család, barátok,; őket nagyon is szerettünk volna, ha jönnek

- olyat is meg kell hívni, akiknek mi is voltunk az esküvőjükön (van három másodunokatesóm, férfiak, elég rossz hírű bagázs, kicsit tartok is attól, hogy nem fognak-e balhét csinálni a lagzin), de mi is voltunk az ő esküvőjükön, szóval... ilyenkor nagy bunkóság, ha nem hívod te is őket a sajátodra

- olyan barátot, akivel már több mint egy éve nem találkoztam, nem hívok meg (3-4 évvel ezelőtt még a hajdani legjobb gimis bnőmet akartam tanúmnak, ő volt a legjobb barátnőm, de azóta Pestre költözött, bekerült egy elit körbe, és biztos ideje sincs rám, meg talán nem is vagyok már olyan érdekes, mint az új, menő ismerősei... de a lényeg, h 2 éve nem beszéltünk. Így nem tudom meghívni a lagzira, a régi tervek ellenére sem)

2012. máj. 17. 08:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A kapcsolattartás szorossága és gyakorisága, az egymáshoz való kötődés alapján.
2012. máj. 17. 09:15
 6/9 anonim ***** válasza:
kinek az esküvőjén voltam ott? kivel tartom a kapcsolatot? ha nem lenne ott, hiányozna-e? igazából ez alapján a barátokat, a családokat pedig majdnem mindenkit meghívtunk. Jó nyilván apuci unokatesójának a fiának a bartánőjét nem, de azért akivel szoktunk beszélni, azt meghívtuk
2012. máj. 17. 12:45
 7/9 anonim ***** válasza:

nem fogunk olyat meghivni az esküvöre,aki:

-alkoholista ( pl:völegényem apja,jelenleg is elvonón van,az életben semmit nem tett se a családért,se a fiáért)

-idegbeteg (pl:párom öccse,skizofrén,agresszív és ha iszok olyan,mint az apja)

-távoli rokonok(eddig se tartottuk a kapcsolatot,ezután se fogjuk)

-elfelejtett barátok(azokat a jó barátainkat,akik csak érdekből hivnak,vagy egyáltalán el is felejtették,hogy létezünk)

Teljesen feleslegesnek tartjuk,hogy olyan emberek legyenek jelen az esküvönkön (külföldön lesz) aki csak rosszat tudtak tenni nekünk és a fennt leirtak alapján is lesznek az esküvönkön ,de olyan emberek,akiket szeretünk és számunkra fontosak!!!

2012. máj. 17. 17:46
 8/9 anonim ***** válasza:

upps elirtam

nem én iszok,hanem ő iszik!!!!

bocsi

2012. máj. 17. 17:46
 9/9 anonim válasza:

Az esküvő szervezésnél, arra számoljatok, hogy nagyon sok költség van az esküvőnél. A díszítésre, fotózásra, ruhára gondolok. Ezt ha 10 vendég van akkor is ki kell fizetni.

Az étel költsége pedig arányosan nő a vendégsereg nagyságával.

Mindenképpen először papíron számoljatok. Mit szeretnétek?

Talán ismerős párokat megkérdeztek azok tudnak tanácsot adni, és még az árakat is megmondják.

Az esküvőt lehet úgy is szervezni, hogy eltértek egy kicsit a hagyományoktól.

Az ismerősünknél délután volt az esküvő. Melyet a csárdában tartottak, így egy díszítést megspóroltak (a házasságkötő teremre gondoltam). A vacsora végén már a menyasszonyi tortát az új pár piros ruhában vágta fel. Mi segítettünk a fiataloknak az anyagiakban. Szervezés elején megmondtuk, hogy mi az amit a család kifizet. Már külön nem ajándékoztuk a fiatalokat.

Azzal is tisztában kell lenni, hogy amit befektetnek a lakodalomba, azt nem kapják vissza készpénzben.

Az esküvő óta már láttam olyant, hogy a párt hétköznapi ruhában (kockás ing volt a fiatalemberen, a lányom póló) fotózták különleges helyeken). A lánynál szerintem egy szép csokor virág volt, amit akár szedhettek a kertben is.

2012. máj. 23. 12:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!