Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házi készítésű esküvői torta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házi készítésű esküvői torta - mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Egyelőre még nem tervezünk esküvőt a párommal, de elgondolkodtam, ha arra kerül a sor, tuti, hogy magam készítem az esküvői tortánkat, a fondant bevonattal és persze emeleteset. Úgy gondolom, elég sokat lehet vele spórolni, meg hát a házi sütemény finomabb, mint a cukrászdai. Annyira vagyok ügyes, hogy nem valami ákombákom torta lenne a végeredmény.

Szerintetek gáz lenne?

2012. máj. 16. 18:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Négy emeletest lehet, hogy nem vállalnék be. :D De feltehetően akkora nem is kell, mert nem akarnék nagy esküvőt.

Köszönöm a válaszokat! Megjegyeztem a tanácsokat is. :)

2012. máj. 17. 10:34
 12/17 anonim ***** válasza:
Én nem vállalnám be. Az ötlet nagyon jó,főleg, ha ilyen ügyes vagy, csak időben lehet, hogy kivitelezhetetlen. Max 1-2 segítővel, viszont a bevonatot és a díszítést tényleg csak aznap lehet rá rakni. Meg gondoskodni kell a hűtőben tárolásról, a torta dobozról és a szállításról. Meg szerintem annyira izgulnál, hogy tökéletes legyen, hogy lehet, emiatt rontanád el, aztán meg ott állsz, hogy idegbeteg lettél, sírsz, és nincs idő új tortára.
2012. máj. 17. 10:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem az! Tök jó ötlet! Ha én is ügyes lennék, megsütöttem volna magamnak, de sajna a sütés nem az erősségem, a díszítés viszont már igen. Így nekem a cukrászdába sütik, viszont díszítés nélkül kértem, én fogom feldíszíteni magunknak :)
2012. máj. 17. 12:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jó ötlet mert nem lenne rá időd. Ha meg hajnalban kelsz akkor meg fáradt leszel.És valljuk be egy esküvői torta főleg emeletes fondános már időigényes.

Pl anyukám szakács és nem engedem hogy ő főzzön az esküvőre. Nem az ő dolga ő nem szakács lesz hanem örömanya. Nagyon kikellett állnom a nézetemért és sikerült is lebeszélnem mert én nem idegroncs szakácsot hanem boldog örömanyát akarok az esküvőmön aki velem jön fodrászhoz és segít öltözködni. Utána próbálkozott a menyasszonyi torta sütéssel is de azt sem engedem legutoljára "csak" kalácsot meg pogácsát akart sütni de ezt is betiltottam. Utána félt hogy a kajával mi lesz, én meg közöltem vele keressen egy szakács barátnőt akiben megbízik . És az lett a szakács, tortát rendeljük és a többit is.

Szóval 2,5 hónap múlva lesz, de ismerősök elmondása alapján nem szabad plusszokat bevállalni mert így szűkös az idő aznap és lehetnek váratlan dolgok.stb.. Úgyhogy szerintem akár mikor is esküdtök bízd a tortát másra , mert nem lesz időd. Vagy hajnalban kelsz és robotolsz reggel vagy később a ceremónia előtt nem lesz időd kidíszíteni.

2012. máj. 18. 12:55
 15/17 A kérdező kommentje:

Úgyis szűk család lesz csak jelen, nem fogunk nagy hacacárét csapni, mi dolgom lenne esküvő előtt? Nem lesz étterem, meg ilyenek, vagy valamelyik szülőnél, vagy a jövőbeli házunkban lesz tartva egy párfős kajálás, ivás, ennyi.

Annyi főre csak meg tud főzni a család, meg süteményt sütni. Én nem fogok fodrászhoz, sminkeshez rohangálni, ráérek majd tortát díszíteni. :)

2012. máj. 18. 13:11
 16/17 anonim ***** válasza:

Azt kérdezed mi dolgod lesz?

Először is fényképészhez nem mentek? Mert az sok időt elvesz.Az öltözködés sem kevés idő. Meg amúgy is szerintem annak a napnak hangulata lesz és szaladni fog az idő. Ha pár fős lenne az esküvőm akkor meg főleg nem főzőcskéznék otthon hanem étterem vagy kaját rendelnék. Nem sajnálnám erre a pénzt, hogy a családom tagjai ne futkossanak meg idegeskedjenek a nagy napomon.Jó a házi süti is de nem biztos hogy finomabb mint a egy jó cukrászdából származó. Nyilván ez az én álláspontom, de te úgy csinálsz majd ahogy neked jó lesz. Addig még meg is gondolhatod magadat.

2012. máj. 21. 11:55
 17/17 A kérdező kommentje:

Sok pénzt sajnálnám rá, úgyhogy jónevű cukrászdából biztos nem rendelnék semmit. 1-1 kis torta is olyan méregdrága és ízre sem valami nagy durranás. Akkor már töredékéből összehoznám.

Segítségem nem tudom, ki lenne, esetleg a húgom. Anyámra nem bíznék ilyet, ezerszer jobban sütök nála, díszítésben is amatőr.

2012. máj. 21. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!