Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házi készítésű esküvői torta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házi készítésű esküvői torta - mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Egyelőre még nem tervezünk esküvőt a párommal, de elgondolkodtam, ha arra kerül a sor, tuti, hogy magam készítem az esküvői tortánkat, a fondant bevonattal és persze emeleteset. Úgy gondolom, elég sokat lehet vele spórolni, meg hát a házi sütemény finomabb, mint a cukrászdai. Annyira vagyok ügyes, hogy nem valami ákombákom torta lenne a végeredmény.

Szerintetek gáz lenne?

2012. máj. 16. 18:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%

Ha ügyes vagy, akkor miért lenne gáz? Sőt, sokat tudtok vele spórolni.

Viszont akkor úgy kel intézni, hogy legyen időd az esküvő előtt főzőcskézni.

2012. máj. 16. 18:20
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Dehogy lenne gáz, ha neked ehhez van kedved az esküvő előtti nap, akkor csináld.
2012. máj. 16. 18:21
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Ha belefér az idődbe esküvő előtt, akkor jó ötlet. :)

Én is szeretek sütni-főzni, csak attól félnék, hogy túl izgatott lennék, s nagyobb lenne rajtam a nyomás, mint amikor csak itthon magunknak sütöm.

2012. máj. 16. 18:23
 4/17 anonim ***** válasza:
86%
szerintem jo otlet! En is magamnak csinalnam,mert az sokkal finomabb
2012. máj. 16. 18:23
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Hát ki tudja, lehet, hogy nem lenne hozzá türelmem. :D Csak így belegondolva tűnik olyan egyszerűnek.

2012. máj. 16. 18:26
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyim keresztfia külön kérte hogy az esküvőjére ő csinálja a tortát mert imádja az egész rokonság. 4 emeletes volt, egyszerű piskóta, csokoládé krémmel, marcipánnal, virágokkal, gyönyörű szép volt. Anyukám, nagybátyám, mamám és én az esküvő előtti 2 napot végig éjszakáztuk, trükköztük hogy készen legyünk. Nagyon megterhelő volt, pedig 4en csináltuk és még csak nem is mi voltunk a menyasszony. :-) Szerintem, ha jót akarsz magadnak ne vágj bele... Ha mégis, akkor gyűjts össze pár rokont és/vagy barátot és úgy kezdjetek neki.

Mellesleg egyáltalán nem gáz, ha ügyes vagy akkor meg főleg nem. Mamám tortájáról el sem akarták hinni hogy nem bolti. Szóval ha te erre vágysz, akkor hajrá! :-)

2012. máj. 16. 20:20
 7/17 anonim ***** válasza:
Egy emeletes torta elkészítése viszonylag sok időt vesz igénybe. (Tudom, mert én is nagyon szeretek tortát sütni.) Tehát rámenne kb. fél napod, a díszítéssel együtt. Ezt az időt pedig valahonnan le kell csípned a készülődésből. Az esküvő előtti nap olyan sűrű szokott lenni, hogy szerintem nem lesz rá időd. De ha mégis bevállalod, egy életre szóló emlék lesz, hogy magad készítetted. Arra viszont vigyázz, hogy a fondant bevonat csak az esküvő napján kerülhet a tortára, mert a hűtőben "megizzadhat", azaz kicsapódhat rajta a pára.
2012. máj. 16. 22:55
 8/17 anonim ***** válasza:

A házi rota jó,én is csináltam egyik rokon esküvőjére (direktbe kérve volt,szeretik a süteményeimet).

De 4 emeletnyi tortát egyedül nem tudtam volna,2 segitő kellett,akik krémet kevertek,krémet főztek,piskótát néztek nem ég-e meg,stb.

Igy is másfél nap volt mire elkészült.

Csináld,de ne egyedül.

2012. máj. 17. 08:51
 9/17 anonim ***** válasza:
Dehogy gáz, sőt! Szerintem különleges lenne, ha ügyes vagy (külsőre is szép és finom is lenne). Biztos mindenki örülne neki!
2012. máj. 17. 09:15
 10/17 anonim ***** válasza:

Én nem vállalnám be. Szeretek sütni, jól is szokott sikerülni. De ha a saját esküvőmre kellene csinálnom, ahol tuti tökéleteset akarok, túl nagy nyomás lenne rajtam, és még az is lehet, hogy pont emiatt szúrnám el.

Másnak viszont nászajándékként szívesen csinálok tortát. Ott több idő is van (legfeljebb ha nagyon nem készülök el, lefújom a fodrászt és feltűzöm magamnak a hajam vagy egy kicsit elkések), és nem annyira stresszes, mert nem tudja midnenki, hogy én csináltam :)

2012. máj. 17. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!