Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőn muszáj pénzt adni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőn muszáj pénzt adni?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban megyek esküvőre és most épp nincs pénzem, mert nem dolgozom. Kérjek kölcsön a szüleimtől? Vagy hogy csináljam? Nekik van pénzük, jól keresnek nagyon.
2009. jún. 26. 14:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát nem pénzt kell adni hanem ajándékot. Ha nincs pénzed akkor csinálj ajándékot.
2009. jún. 26. 14:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Illik, olyan nincs, hogy muszáj. De mégis, milyen ember az, aki elmegy és semmit nem ad. Ha nem tudsz adni semmit, szerintem inkább ne menj el, mond le valami hihető indokkal.
2009. jún. 26. 14:57
 3/14 A kérdező kommentje:
Apum testvéréről van szó és jóban vagyunk. Muszáj elmennem.
2009. jún. 26. 15:00
 4/14 A kérdező kommentje:
Amúgy pénzt szoktak adni...
2009. jún. 26. 15:01
 5/14 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Mert ha tini, akkor senki sem várja el, hogy külön adj pénzt. A szüleiddel mész vagy már a te saját családoddal? Mert ez sem mindegy.
2009. jún. 26. 15:11
 6/14 A kérdező kommentje:
18 vagyok és még tanulok, nem dolgozom. Az a gáz hogy kaptam külön meghívót hpgy vihetek magammal vkit. De pont most lett vége a kapcsolatomnak. Mondták a szüleim hogy adnak ők pénzt, mert nem várhatják el hogy én fizessek, de akkor is... már felnőtt vagyok!
2009. jún. 26. 15:15
 7/14 anonim ***** válasza:

Amíg a szüleid tartanak el, addig ők fizetnek a lakodalomban is, ha az ő részükről érkezett a meghívás. Ha teszem azt egy barátnőd menne férjhez, akkor már valóban nem lenne evidens, hogy ki fizet. De ebben az esetben...

Nálunk így működött/működik: amíg nem mentem férjhez, addig a szüleim ragaszkodtak ahhoz, hogy az én, később a mi részünket is ők fizessék, mivel még egy család vagyunk (persze most is azok vagyunk, de mégis külön). Miután férjhez mentem, természetesen mi fizetjük a mi részünket, külön is adjuk. Szerintem apukád testvére sem várja el, hogy Te külön ajándékozd meg.

2009. jún. 26. 15:26
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem nemrég volt az esküvőm és voltak veled egykorú meghívottak. Egyikük sem adott pénzt külön, mind a szüleivel együtt adta. Tehát neked külön szerintem semmivel sem kell készülni. Szerintem csak figyelmességből adtak neked külön meghívót. Kedves gesztus. Egy családból egy boríték elég. Nem is dolgozol. Senki sem várja el, hogy pénzt adj...
2009. jún. 26. 15:29
 9/14 A kérdező kommentje:
Oké, akkor megnyugodtam. Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2009. jún. 26. 16:00
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha még párt sem viszel, meg a szüleiddel mész, szerintem tök felesleges vinned valamint, pláne pénzt, tuti nem is várják el, max egy kedves sajátkezűleg készített ajándékot vigyél. Az egy kedves gesztus.
2009. jún. 27. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!