Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó lesz így? (meghívó)
Ezúton szeretnénk tudatni, hogy 2012. július 28-án örök hűséget fogadunk egymásnak.
Elhatározásunkra a hivatali pecsétet 16 órakor az X Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében kapjuk, Isten áldását pedig 17 órakor az Y templomban kérjük.
Reméljük, osztozol örömünkben és megtisztelsz minket jelenléteddel mindkét ceremónián, valamint az azt követő ünnepi vacsorán.
Idézet is lesz, de most csak arra vagyok kíváncsi, hogy ilyen formában jó-e a meghívó szövege? Arra gondolok, hogy egyes szám 1. személyben szólítjuk meg a meghívottat (osztozol, megtisztelsz jelenléteddel). Maradhat így akkor is, ha egy egész családnak címezzük a borítékot?
Ha többes számot használok, úgy sem jó, sőt, lehet, hogy még furcsábban hangzik, mert van jó néhány egyedülálló meghívott is.
Tudom, ez legyen a legkisebb gondom, de most kicsit elakadtam.
Vagy annak a néhány egyedülállónak írjuk így, a többieknek pedig többes számban?
Hogy én mennyit problémázok ezen. :) Pedig igazából biztosan tök mindegy, hogy melyik megfogalmazást választjuk.
Ez így tökéletes! Ha a borítékra azt írjátok, hogy Kovács Család, és mégis egyes számban íródik a szöveg, Kovács apuka biztos nem felejti otthon a családját sem! :-)
Nyugi, jó ez így! Nem kell túlbonyolítani, a hangsúly nem ezen van!
Sok boldogságot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!