Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülőköszöntés, most mi legyen?
én ilyenkor azt szoktam mondani (volt már ilyen kérdés), hogy legyen köszöntés, egy széket anyud mellett üresen hagytok, oda leteheted a szál virágot, esetleg már előre oda lenne téve. mindenesetre az üresen hagyott szék szerintem egy szép gesztus. A virág a temetőbe szép, bár (mivel te is azt mondod, veled lesz) én sosem szerettem temetőben, egy darab kő előtt emlékezni. De ezt döntsd el te, ha neked fontos, kérd meg a tesód.
remélem segítettem
üdv
Barátunknak tavaly volt az esküvője, ott alig a lagzi előtt néhány héttel halt meg a menyasszony édesapja. Megtartották az esküvőt (ez tartotta a lelket a lányban, és a család is támogatta őket)
Náluk is volt szülőköszöntés, nagyjából úgy, ahogy Te is leírtad. Egyáltalán nem volt temetési hangulat. Szerintem nyugodtan csináljátok így, ez szép és elegáns megoldás.
Az esküvők ezen része szerintem minden körülmények között megható, sírós rész.
Elmondom nálunk hogy volt.
Nekem is édesapám meghalt (9 évvel az esküvő előtt), édesanyám él és a férjem szülei is.
Szóval nálunk úgy volt, hogy az Anyukák kaptak 1-1 csokor virágot, illetve az Apukák egy-egy üveg bort (erre az alkalomra készíttettük, egyedi címkés). Édesapám borát ugyanúgy odaadtuk anyukámnak. A vacsorán üresen hagytuk a helyét az asztalnál Anyukám mellett egy kis csokor fehér rózsával a helyén. Aztán másnap kivittük ezt a csokrot és a borát a temetőbe és rálocsoltuk a sírjára, elvégre az övé volt...
Nem volt temetés hangulata az esküvőnek abszolút, Anyum picit pityergett, bár ő amúgy is pityergett volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!