Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
9 hónappal az esküvő után normális ezen veszekedni?
Unokatesómnak nyáron volt az esküvője. Felkért, hogy legyek koszorúslány, a ruhámat én fizettem. A vőlegény húgának van egy ruhaszalonja, onnan voltak a ruhák.
3 db lila ruha volt. Kiválasztottam egyet, azt mondták, hogy lehet bővíteni a hátrészét. Kifizettem a 15.000 foglalót.
2 hét múlva, mikor mentem, közölték, hogy bocs, mégsem tudják kibővíteni a ruhát, válasszak másikat. A másik 2 abszolút nem volt szép, de ráböktem az egyikre, hogy jó, legyen ez. Erre rögtön beugrott a képbe az egyik rokonlány, hogy jajj, hát az az övé.
Ekkor mondták, hogy jó, akkor maradt az az 1, vetkőzzek és próbáljam fel.
Én közöltem, hogy biztos hogy nem, egyrészt baromi ronda, másrészt én nem ezért fizettem ki a foglalót. Az egy szerződés, amit ők megszegtek, vagy azt a ruhát igazítják rám, vagy kérem vissza a foglalót.
Visszaadták a pénzt, és béreltem máshol ruhát (unokatesóm ragaszkodott ahhoz, hogy legyek koszorúslány).
Minden el volt rendezve, a vőlegény is azt mondta, hogy a húga szúrta el a dolgokat és nekem adott igazat.
Erre unokatesóm ma nekem esett, hogy voltak vendégségben, és megállapították, hogy jó nagy b*nkó vagyok, mert mi az ,hogy nem fogadtam el azt a ruhát, mert igenis szép volt, stb stb.
Én úgy gondolom, hogy neki tudnia kell, hogy melyik ruhát lehet kiengedni-bővíteni-szűkíteni, egyszóval átalakítani és melyiket nem. Kifizettem nem kevés pénzt azért a ruháért, de ők voltak azok, akik nem teljesítették a szerződés rájuk eső részét. Csak azért, mert rokon, nem vagyok köteles eltűrni egy szó nélkül, hogy átvágjon.
Jogosan tettem azt, amit tettem?
Neked volt igazad. A te pénzed, azt veszel fel, amit akarsz.
Még ha ő fizette volna, akkor is, ha normális a hozzáállása, figyelembe veszi az egyéniségedet, az ízlésedet és a testalkatodat, amire nem mindegy, mit aggatnak.
2. Hát igen, nekem is furcsa volt, hogy ruhaszalonja van, de nem képes a bátyja esküvőjére biztosítani a ruhát. Kedvezményesen adta oda, de szerintem akkor is furcsa....
3. Annyit mondtam neki, hogy időben eszébe jutott, én vártam volna még kb 3 évet....
Teljesen jogos amit tettél,innentől a rokon magára vessen.
Am tényleg elég gáz, hogy a tesója esküvőjére nem adta ingyen a ruhát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!