Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy 70 fős esküvőre kb. hány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy 70 fős esküvőre kb. hány szelet tortát készíttessünk?

Figyelt kérdés
Hogyan szokták ezt számolni nem vagyok biztos a döntésemben.
2012. ápr. 18. 10:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is a 100-ra szavazok. Én ahol eddig jártam esküvőkön, ott mindig az volt, hogy jól megetették a násznépet, három fogás, sütik, rágcsák. Mire a torta jött, örültünk ha egy szeletet megtudtunk kóstolni! :) Ha rájuk maradt, akkor elosztották 4-5 felé és amikor mentek haza a nagyszülők, szülők, akkor adtak nekik 2-3 szeletet, meg eltettek maguknak is pár szeletet, így nem marad a nyakukon. Én amondó vagyok inkább legyen több mint kevesebb. :) Nem probléma ha marad, ellentétben én nagyon kellemetlenül érezném magamat, ha valaki nem tudna enni belőle, mert nem jut.
2012. ápr. 18. 11:25
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

szia!

mi 72 főre számoltunk egy kb. 60 szeletes tortát. úgysem ugyanakkora szeleteket vágunk, hanem vékonyabbakat, lesz, aki nem kér. Lesz más süti is, szerintem ez nem jóllakásra való, hanem úgymond a vendégeknek nasi :) nem kell 3 szelet. iszonyat sok.

2012. ápr. 18. 12:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. közben persze csappant a létszám, örülök, ha 60-an leszünk a végére :)
2012. ápr. 18. 12:48
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

62-en leszünk. 3×30 szelet = 90 szeletes torta + 12 szeletes diabetikus torta.

Sós süti lesz a vacsora előtt kitéve az asztalokra.

Édes apró süti pedig távozáskor dobozban lesz adva.

A vacsora és a tortaosztás/felvágás között 2 óra telik el nálunk.

2012. ápr. 18. 14:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Mi 100 főre 82 szeletes tortát rendeltünk.

Torkig lesznek a vendégek tortavágásra.

Meg nálunk az a szokás hogy családonként mindenki hoz egy tortát ajándékban.

2012. ápr. 18. 14:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Azt is számold bele, hogy akartok-e csomagolni a vendégeknek. Szerintem illik nekik csomagolni egy kis sütit.

Illetve ha van desszert, akkor a tortából már kevesebben fognak enni. Nálunk nem volt édes süti sem desszert és csomagolni is akartunk, így annyival nagyobb tortát rendeltünk. Árban még jobban is kijössz, mert amit a desszerten spórolsz, azt a tortába teszed bele és annyival szebb, nagyobb, látványosabb tortát lehet csinálni.

Nálunk egyébként 75 főre 140 szelet simán elfogyott, csomagolni nem is tudtunk mindenkinek már.

2012. ápr. 18. 14:53
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Gondolkodom, rajta, hogy miként oldjam meg, de semmiképpen se szeretnék 100-nál többet az nagyon sok. Inkább megtömöm az összes vendéget előtte, hogy elég legyen a torta! :)
2012. ápr. 18. 15:03
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia, mi múlt héten voltunk egyeztetni a cukrásszal és ezeket tudtuk meg:

ha akartok csomagolni: fejenként 3-4 szelet sütit kell számolni + a torta

ha nem: fejenként 2 szelet + a torta

A torta kb. 10%-kal nagyobb, mint a létszám, de nagyon sokban függ a választott formától (mekkorára adja ki), állványos lesz vagy egymásra rakva stb...

2012. ápr. 18. 15:15
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem MAX 90-100 szeletes legyen.

Mi az, hogy fejenként 3 szelet??? vicc...

Én mostanában amelyik lagzikon voltam, egyiken sem ettem a tortából, annyira jól laktam már az előtte lévő kajákkal...

2012. ápr. 18. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!