Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 70 fős esküvőre kb. hány szelet tortát készíttessünk?
szia!
mi 72 főre számoltunk egy kb. 60 szeletes tortát. úgysem ugyanakkora szeleteket vágunk, hanem vékonyabbakat, lesz, aki nem kér. Lesz más süti is, szerintem ez nem jóllakásra való, hanem úgymond a vendégeknek nasi :) nem kell 3 szelet. iszonyat sok.
Szia!
62-en leszünk. 3×30 szelet = 90 szeletes torta + 12 szeletes diabetikus torta.
Sós süti lesz a vacsora előtt kitéve az asztalokra.
Édes apró süti pedig távozáskor dobozban lesz adva.
A vacsora és a tortaosztás/felvágás között 2 óra telik el nálunk.
Mi 100 főre 82 szeletes tortát rendeltünk.
Torkig lesznek a vendégek tortavágásra.
Meg nálunk az a szokás hogy családonként mindenki hoz egy tortát ajándékban.
Azt is számold bele, hogy akartok-e csomagolni a vendégeknek. Szerintem illik nekik csomagolni egy kis sütit.
Illetve ha van desszert, akkor a tortából már kevesebben fognak enni. Nálunk nem volt édes süti sem desszert és csomagolni is akartunk, így annyival nagyobb tortát rendeltünk. Árban még jobban is kijössz, mert amit a desszerten spórolsz, azt a tortába teszed bele és annyival szebb, nagyobb, látványosabb tortát lehet csinálni.
Nálunk egyébként 75 főre 140 szelet simán elfogyott, csomagolni nem is tudtunk mindenkinek már.
Szia, mi múlt héten voltunk egyeztetni a cukrásszal és ezeket tudtuk meg:
ha akartok csomagolni: fejenként 3-4 szelet sütit kell számolni + a torta
ha nem: fejenként 2 szelet + a torta
A torta kb. 10%-kal nagyobb, mint a létszám, de nagyon sokban függ a választott formától (mekkorára adja ki), állványos lesz vagy egymásra rakva stb...
Szerintem MAX 90-100 szeletes legyen.
Mi az, hogy fejenként 3 szelet??? vicc...
Én mostanában amelyik lagzikon voltam, egyiken sem ettem a tortából, annyira jól laktam már az előtte lévő kajákkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!