Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Voltál már olyan esküvőn,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Voltál már olyan esküvőn, ahol meghalt valaki?

Figyelt kérdés
Mi sajnos voltunk.... :( Nálatok mi volt utána? Visszahoztátok utána a hangulatot, vagy mindenki hazament?
2012. ápr. 9. 22:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
80%
Miért, az idős rokon nem ember, nem egy meghívott, aki a helyszínen hal meg? Szerintem ha a huszadik unokatestvére a menyasszonynak, vagy a szomszéd bácsi, aki meg lett hívva, akkor is ember, akkor is ugyanúgy ízléstelen tovább mulatni, vagy folytatni a lagzit. Én legalábbis, ifjú araként nem várnám el, hogy az emberek nagy kínban erőltessék magukra a jókedvet csak hogy mindenáron meg legyen tartva a lagzi. Egyszerűen hihetetlen, hogy valaki ezt nem így látja...
2012. júl. 6. 19:00
 32/36 A kérdező kommentje:
Az előző kommentekben leírtam, hogy nálunk hogy történt az eset. A család egyik barátja asztmarohamot kapott és meghalt. A hullaszállító elvitte a rokonok pedig elkezdtek tovább mulatni. Nekem és a családomnak ez nagyon morbid volt és ezért megköszöntük a vendéglátást és hazajöttünk. (ill. nem is tudom hogy a morbid jó szó-e ide, de olyan fura volt és lelkileg is teljesen lehangoló)
2012. júl. 6. 19:01
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt írtam, hogy mulatni, de már többször nem mondom el.

Azért látom, volt aki így is megértette.

2012. júl. 6. 19:02
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg ott maradnak és ülnek, az miért jó? Hogy egybevonják a lagzit a halotti torral? Szerintem ilyen esetben kár maradni, eszegetni és beszélgetni, csak még lehangolóbb. Az ifjú pár nem úgy akarja tölteni házasságuk első éjszakáját, hogy a síri hangulatban ülnek a rokonokkal.
2012. júl. 6. 19:05
 35/36 anonim ***** válasza:
66%

Mitől jobb, hogyha mindenki hazamegy és az egész egy horrorisztikus emlék lesz? Olyan valami, amire iszonyú gondolni még 10 év múlva is?

Fóbiát is úgy kerültetik el a traumással, hogy azonnal kapcsolatba kell kerülnie/megint végigélnie a dologgal/dolgot, hogy felülíródjon a horror az agyában.

Nem mulatás, és nem is síri csend kell... hanem egyszerűen összekapaszkodás. Lehet fájdalmat közösségben is átélni, és sokkal jobb is az emberek lelkének. Bár ez nincs feltétlenül benne mindenki kultúrájában, ezért is van sokszor az, hogy akit katasztrófa ér, teljesen kívülállónak érzi magát a többi ember között, majd hogy nem szégyenli magát! Olyan emberek pl., akik elvesztették a gyermeküket, gyakran fájlalják azt hogy senki nem mer kérdezni (persze normálisan, nem szörnyülködve!) Az elfordulás valamilyen szintén kiközösítés. A halott felé nem kegyelet valami szörnyű, félelmes emléket csinálni a halálából.

A halált is lehetne normálisan (az élet kifürkészhetetlen velejárójaként) kezelni, ez NEM megy szembe a gyásszal, vagy kegyelettel, ha megvan az emberekben a szükséges empátia.

2012. júl. 6. 19:20
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem volt, remélem nem is fordul elő és a sajátom sem olyan lesz. De ha ne adj isten mégis olyanon lennénk, akkor valószínűleg hazajönnék, illetve ha az én esküvőm lenne olyan, akkor lefújnám és megtartanám máskor. Értem én, hogy a pénz is gond ilyenkor....de nekem személy szerint valószínűleg nem lenne az, mert amúgy is szűk körűt tervezünk. Mondjuk egy évvel később tartanám meg, ahogy letelt a gyászidőszak.
2012. júl. 6. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!