Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés - kötöttetek? Miért? Mi van benne? Ha nem, miért nem?
mi sem fogunk kötni, elsősorban elvi megfontolásból. De valóban mi is szinte 0-ról indultunk.
de abban is van valami, hogy ha mégis, jól jön a békesség, ha nem, akkor meg valóban mindegy :)
Mi fogunk,és mindketten így gondoljuk.A párom szinte semmivel jött a kapcsolatunkba(egy kocsija volt,hitellel).Én eladtam a lakásomat és vettem egy házat,amire én vettem fel a hitelt és én is fizetem.Viszont a felújjítást közös pénzből fizettük,és ha sikerül kifizetnünk előbb a házat,akkor azt is közösen tesszük.Mi úgy gondoljuk,inkább előre megállapodunk,kinek mennyi járna(%-os arányban),ha esetleg baj történne.Mi biztonságnak vesszük minkettőnk részéről.Sokan teljesen meghülyülnek a váláskor,így meg nincs vita,ha esetleg oda kerülne a dolog,akkor szépen lehessen megoldani.
Nem valószínű,hogy történik valami,de sosem lehet tudni.7 éve vagyunk együtt,van egy kislányunk és júniusban lesz az esküvőnk:-)
A házassági szerződés egy nagyon fontos lépés egy házasságban! Mindenképpen kell. Ezt most 20 éves fejjel fogom mondani, de annyi romlott, beképzelt, undorító nő van ezen a világon, az ember nem is gondolná, pedig elég ha csak kilép az utcára. Le lehet pontozni nyugodtan a felszólalásom miatt, de akkor is tudom hogy igazam van. Nyilván vannak olyanok akik úgymond normálisak, de ember legyen a talpán aki talál is olyat.
Tegyük fel, adott egy pénzzel teli férfi aki minden egyes garast véres verejtékkel szerzett meg és vannak különböző üzletei, komoly részvénytársaságai vannak. És adott egy amolyan szép okos intelligens, nem sok vagyonnal, vagy szinte semmivel rendelkező nő. Összeházasodnak, de nem kötnek házassági szerződést. Majd egy kis idővel a csaj ráun és a háta mögött félrekefél. A férfi nem tudja, azt hiszi hogy még mindig szereti a felesége. Majd egy nap kijelenti a nő hogy válni akar, indokot nem mond, csak annyit nem szereti többé. (valójában azért válik mert a szeretőjével akar meglógni). És követeli a férfitól a vagyona felét vagy egy kisebb részét, esetleg valamelyik házát. És a férj nem tehet semmit, hiába hogy a nő egy fogpiszkálót nem tett arrébb egész életében és nem keresett semmit, a férfivel ki fog figurázni. Jól leszedi, majd a szeretőjével elköltik.
Tehát a szeretőjének keresett szerencsétlen férj, mert a kétszínű felesége nem bírt a vérével.
Na ezért kell házassági szerződés.
Annyi biztos ha valamikor a közel vagy távoli jövőben megnősülök kötni fogok, ha a nő besértődik ezen és el akar hagyni hát tegye. Ebből látszik hogy nem a személyem szereti, hanem a pénzem akarja. És nem felháborodásból írom le ezeket a dolgokat, egyszerűen tapasztalom nap mint nap milyenek az emberek, a férfiak se különbek, de a nők még úgy sem.
20/F
Íme az én történetem
26 éves voltam, épp nősülni készültem, volt egy építkezési vállalkozásom és néhány kisebb üzletem. Az építkezési vállalkozást úgymond örököltem, a többit én hoztam létre. A válság hulláma sajnos elért minket is. Be kellett zárjam az üzleteket és az építkezési vállalkozás sem húzta sokáig. Mivel a szálmák csak sokasodtak, el kellett adjam a lakásomat is, így minden elúszott. . . a vállalkozásom, a lakás és a barátnőm is akit szerettem volna feleségül venni. Amikor megtudta, hogy minden elúszott kegyetlen mondatok hagyták el ajkait, megpróbálom szó szerint idézni: " Te mégis mit képzelsz, semmid sincs! Se lakásod se munkád, se megtakarított pénzed. Azt hitted, hogy majd én fogok egyedül gyereket nevelni, mert te nap mint nap olyan fáradtan fogsz hazaérni, hogy épp csak arra lesz erőd, hogy lezuhanyozz egyél és másnap kezdődik az egész előröl? Én nem ilyen életet akarok!!! " Ekkor ismertem meg őt igazán és adtam hálát Istennek, hogy mindent elvett tőlem, azért, hogy a józan ítélőképességemet visszakaphassam egy jobb élet reményében. Most valamelyest sikerült újjáépítenem mindazt ami egykor kártyavárként omlott össze, van egy ingatlan ügynökségem, de az emberekbe vetett hitem soha többé nem lesz a régi. Ha azt kérdezitek, hogy most 33 évesen kötnék-e házassági szerződést. A válaszom egyértelműen IGEN. De azóta, csak tisztes távolságból kezelem a kapcsolataimat, nem engedek magamhoz túl közel senkit. Azt hiszem, soha nem fogok megnősülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!