Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most mit csináljak? Ti mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most mit csináljak? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Nem sokára esküszünk és már december tájékán kiosztottuk a meghívókat. Természetesen, mint mindenhol volt olyan, aki lemondta már előre, mert meccse van kiírva vagy éppen olyan, ami miatt nem tud eljönni.

Egyik jó barátunk (bár, leginkább páromnak) szintén lemondta az esküvőt, mert nem hívtuk meg a barátnőjét, akivel akkor még csak 3 hete volt együtt. Nem is ismertük a lányt, nem is ismerjük azóta sem. Azt sem tudtuk, hogy ők együtt vannak. Akkor derült ki, amikor rákérdezett, hogy a barátnőjének is szól-e a meghívó.

Mi elmondtuk, hogy nem. Megindokoltuk, hogy miért. Ő visszautasította a meghívást, mi pedig kihúztuk a névsorból, meghívtunk helyette másik személyt, aki a fontossági sorrendben következett.

Eltelt azóta pár nap, hét és hónap.. tegnap hívott engem a srác, hogy akkor mikor is lesz az esküvőnk? Mondtam neki a dátumot és közölte, hogy akkor ő mégis eljönne.. megkérdeztem, hogy miért is?! Erre mondta, hogy szakítottak a lánnyal és úgy gondolta, hogy akkor mégis csak "beruccan" az esküvőre (saját szavai!).

Én annyit mondtam neki, hogy beszéljünk erről pár nap múlva, mert a páromnak is illik erről tudnia.

Ti mi a jó istent csinálnátok a helyemben/helyünkben?

Őszinte leszek, nem akarok (egyébként nem is tudok, se anyagilag, se helyileg) helyet csinálni neki.

Legszívesebben már a telefonban a szemébe mondtam volna, hogy: "Így jártál, szervusz!", de a párommal szemben nem lett volna korrekt.

Ő egyébként még nem tud róla, mert nem találkoztunk tegnap óta (munka miatt).

Köszi az okos tanácsot!!!

2012. márc. 19. 16:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
56%

Helyzetfüggő, de az alapján, amit leírtál, ha ilyen bunkó hogy be se mutatja, aztán meg "beruccanna" (persze, hátha felszed valami másik csajt, gondolom), akkor nem hívnám meg. De én is dilemmában voltam a saját esküvőmnél, és végül úgy csináltuk, hogy nem lett automatikusan mindenkinek meghívva az akkor épp aktuális partnere, mert nincs rá keret, de ha valaki kérdezte akkor mondtuk hogy hozhatja a párját. Bár így lesz, aki úgy jön oda, hogy egyáltalán nem ismerem és a családot is csak kötelességből hívtuk meg, de sajnos egy esküvő ilyen...

Egyébként a többi válaszolónak: sokszor igenis ki van számolva, hogy hány ember jöhet, mert annyi fősek az asztalok amiket bérlünk pl, és annyi adag ételt csinálnak a pincérek, mert van ahol meg kell előre mondani hogy hány főre szolgálják fel egyenként tányéron a fogásokat, nálunk is így lesz.

2012. márc. 19. 16:50
 22/26 anonim ***** válasza:
72%

"Egyébként, ha ennyire jó barát és nem jön el az esküvőre a barátnője nélkül..nos én azt nem mondanám barátnak."

Szerintem meg ott kezdődik, hogy ennyire jó barát a kérdező meg a vőlegénye, hogy nem viheti el a barátjuk a barátnőjét az esküvőjükre...

Egyébként meg nem nektek kellett volna jobban ismerni a lányt, hanem tiszteletben kellett volna tartani és örülni neki, hogy a barátotok úgy érzi, hogy már ott tart a kapcsolata egy lánnyal, hogy elvinné a barátjának az esküvőjére. Valószínű komolynak gondolta a dolgot, és szerintem jó fej volt, hogy utána még ő kezdeményezett nálatok.

2012. márc. 19. 16:51
 23/26 anonim ***** válasza:
61%

Én egyetértek veled, mi is most szervezzük az esküvőt. Bár nekem már a vőlegényemmel évek óta tart a kapcsolatunk, mégis meg tudok tőle válni egy éjszakára, nem fogom ettől kevésbé szeretni, én is voltam nélküle esküvőn, nem kifejezetten zavarna fordítva sem, főleg ha csak néhány hetes a kapcsolatunk.

Én nem hívnám meg, mi is épp az ültetéssel szenvedünk, a hely sem a legnagyobb, így igen, van olyan, hogy nehéz helyet szakítani 1 embernek is. Másrészt utána jön, hogy ha ő "hozhatja" a barátnőjét, akkor XY miért nem?!

Megoldásként javaslom, hogy hívjátok meg őket csak a szertartásokra.

2012. márc. 19. 17:29
 24/26 anonim ***** válasza:
55%

Hát nemtudom én valahol megértem a kérdezőt.

Nekünk is pénzszűke miatt épp, hogy lesszünk 15an s megérezzük, hogyha egykét + ember eljönne még s miattuk újra kell hívni a vendéglőt meg esetleg máshonan átcsoportosítani a pénzt.

Mikor a babánkat megakartuk keresztelni volt egy jó barátnőm akivel már 7éve ismertük egymást. Na ő tipikusan az az ember akinek évente vagy 5 pasija nem állapodik meg. Mindbe halálosan szerelmes.

Én őt akartam volna kereszanyának mert nekem fontos lett volna ha megnyugszik kicstis s látja van mihez kötődnie.

Pasiról nemszolt hogy megint van egy (nemtúl értékes emberpéldány) s mikor megkértem egyből hárított, hogy egyedül bizony nem hajlandó elválalni, ugye a párja meg a keresztapa lenne akkor? Mondom miféle pasi? Már vagy egy hónapja imádja s szerinte így illene. Modntam nem, mivel nem ismerem s nem hiszem, hogy együttmardnának akárcsak a fél év múlva esedékes keresztelőig is. Ha meg szakítanak akkor vele se lessz hajlandó beszélni, mint a többivel a gyerekemnek meg egy életre eltűnik a kereszapja.

Na ezen kiverte a hisztit, hogy miért nem adok neki esélyt. Mondtam azért mert elég ha ő ad neki, nekem a baba érdekeit kell néznem, ha nem válalja oké. Így másodjára párom válaszotta a bátyát s annak feleségét.

Nem örlütem de beleegyeztem, stabilabb kapcsolat, családhoztartoznak stb.

Barátnőm meg felhívott késöbb, hogy bizony akkor mikor is lessz pont mint itt a kérdésben s bizony akkor ő válalja. Én viszont akkor már őt nem válaltam, mert nem volt neki elég jó az én gyerekem. Kapcsolatot nem tartjuk, eléggé besértődött s mindenhol hangoztatta hogy átvertem. :S

2012. márc. 19. 17:32
 25/26 anonim ***** válasza:
64%

Nekünk is nemsokára lesz az esküvőnk. A szűk családon kívül csak pár barátot hívtunk. Mindegyik barátunkhoz számoltunk egy kisérőt is,még a facérokhoz is. Úgy gondoltuk,hogy ha most nincs is senkije az esküvőig még bármi lehet.Nem akarunk senkit megbántani azzal,hogy a párját nem hívjuk meg még akkor is,ha esetleg csak az esküvőn lesz időnk és lehetőségünk őt megismerni.

Nálatok több dolog is furcsa:

- mikor hónapokkal ezelőtt kiosztottátok a meghívót,akkor a barátnak volt már párja 3 hete.Az esküvőig az már egy majdnem fél éves kapcsolat is lehet. Addig pedig bőven van időtök megismerni.

- ha ilyen negatív véleménnyel vagytok a barátról,akkor minek akartátok meghívni? Állításod szerint szűkös a költségvetés.Ha ez így van,akkor olyan embert nem hívok meg,akivel nem tartom a kapcsolatot. Ha pedig meghívom,akkor ne rajta és a kapcsolatán akarjak spórolni.

2012. márc. 19. 20:14
 26/26 anonim ***** válasza:
31%
Hát, ha engem meghívtok de a barátnőmet nem, én is visszamondtam volna, ez tőletek volt bunkóság. Az a lány talán el se ment volna. Most viszont, bár furán viselkedik, szerintem hiba lenne kihagyni a névsorból, egy ember nem sokat változtat...
2012. márc. 20. 12:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!