Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idővel kell bejelentkezni jegyesoktatásra az esküvő előtt?
Figyelt kérdés
Párom úgy tervezi, hogy megkéri a kezem, és 2-3 hónap múlva már meg is tartjuk az esküvőt.
Katolikus templomban szeretnénk esküdni, itt mennyi idővel kell bejelentkezni a paphoz? Mert hallottam olyat, hogy aki januártól járt jegyesoktatásra, pedig csak szeptemberben volt az esküvője. Nálatok ez hogy volt?
2012. márc. 8. 17:53
1/6 anonim válasza:
ÉN úgy tudom legalább 6 alkalmon kell részt venni!És általában csoportos jegyesoktatás van, legalábbis 90%ban ezt olvastam eddig!
2/6 anonim válasza:
Nálunk még 4 alkalom volt, viszont egy évben csak kétszer indították el.
Kérdezd meg!
3/6 A kérdező kommentje:
Természetesen megkérdezem majd a paptól is később, csak előbb itt érdeklődnék. Még külföldön vagyunk, majd húsvétra megyünk haza, akkor kapunk szabit, és elintézzük ezt is.
2012. márc. 8. 18:06
4/6 anonim válasza:
Nálunk (falun) minden párnak külön tartja a pap a jegyesoktatást (és a korábbi papok is így csinálták). Nekünk háromszor kell mennünk, plusz egy próba, de nálunk mindketten meg vagyunk keresztelve, voltunk elsőáldozók és bérmálkozók. Mi egyébként már 9 hónappal az esküvő előtt szóltunk a papnak, hogy mikor szeretnénk, és az megfelel-e neki is. Egyébként előtte három hónappal lesz az első oktatás, és havonta egy lesz.
5/6 anonim válasza:
Nálunk 3 hónap volt a jegyesoktatás, de voltak olyan párok is, akik az idő szűkössge miatt külön kártak az atyához. Természetesen, ha hirdetést kértek, akkor be kell tartani bizonyos időt a jegyesség és a házasság között, de szerintem 1 hónap alatt (heti 2 alkalommal) végig lehet járni a jegyesoktatást.
6/6 anonim válasza:
Min. 3 hónappal kellene az esküvő előtt, legalábbis nálunk úgy volt, heti 1-2X jártunk oktatásra. De van olyan hely, ahol évente 2X van ilyen. Mi ebből kiestünk, igy mi jártunk az atyához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!