Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ugye lehet még fehér ruhám? Nyugtassatok meg!
Már egyszer én is házas voltam, meg a párom is. Nem volt templomi esküvő nálam, nála viszont igen, katolikus.
Ugye ha összeházasodunk, akkor lehet még fehér ruhám? Mert párom szerint nem, mert nem az első házasságunk, viszont én úgy tudom, hogy ha az én vallásom szerint házasodunk (református) ott lehet, nem?
Nem a vallástól függ a fehér ruha! Ma már akár az ötödik házasságnál is fehérben van a menyasszony!
A párodnak azért van igaza,mert régen csak a lányok lehettek fehér ruhában. Egy elvált vagy özvegy asszonynak kissé komikus a szűz lányt játszani.
Igaz,ma a lányok többsége sem megy szűzen férjhez.
Nem az a kérdés, hogy lehet-e fehér ruhád (mert azt veszel fel, amit akarsz), hanem hogy egyáltalán lehet-e katolikus templomi esküvőtök!
Ha neki volt katolikus szertartás szerint, és a házasságát nem érvénytelenítette az egyház, akkor nem esküdhettek katolikus szertartás szerint. (Református szerint igen.)
A ruha színét viszont egyik felekezet sem írja elő.
Persze, hogy lehet... :) Nem kell ilyen beszűkültnek lenni.
Ennyi erővel a legtöbb menyasszonynak nem lehetne már az eslő esküvőjén sem fehérben lenni, hisz a fehér ruha a szüzességet szimbolizálja..
A fehér ruha soha nem szimbolizálta a szüzességet, ez csak legenda. Azt a fátyol jelképezte. De akármit is szimbolizál, ez a te esküvőd, olyat vegyél fel, ami neked tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!