Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem divat már a házasság?
Én házasságpárti vagyok, pozitív tapasztalatokkal.
Hiszek benne, és kívánok Mindenkinek egy nagy Ő-t!
Mi szeretnénk házasodni, de nagy a család és akkor már lakodalmat is szeretnénk. Mindenki így csinálja, ez a szokás nálunk. De nincsen pénzünk rá. Úgy sem jó, hogy majd utólag a kapott pénzből fizetünk, mert mi van, ha nem is lesz annyi?
Ráadásul még az időpont sem egyszerű, mert ekkor X-ék már bejelntették, hogy esküvő, most milyen már rászervezni, most Z meghalt, akkor nem illik esküvőt tartani stb.
De egyéb okok miatt nem halogathatjuk már sokáig, így valószínűleg marad a két tanú és ennyi. Szomorú leszek, rendes szép esküvőt és lagzit szerettem volna, de hát nem jön össze.
Viszont az sem megoldás, ha na majd akkor egyszer, ha lesz pénz. Úgy is mindig van mire költeni, mi pl. lakást vettünk, arra mindig van mit költeni, fontosabb is, mint egy lagzi, aztán megint csak elmaradna évekig és akkor meg se házasság se lagzi.
Szerintem meg a két tanúval polgári utána meg majd valamikor a templomi és a lagzi, ha lesz pénz nem az igazi. Az már nem is lagzi, hanem évfordulós buli vagy ilyesmi. Meg amúgy is, akkor minek már? A házasság már megvan, úgy is mindig van mire költeni.
"Szerintem meg a két tanúval polgári utána meg majd valamikor a templomi és a lagzi, ha lesz pénz nem az igazi."
Két tanús polgári esküvőnk volt ezer éve. Ruhák, extrák nélkül. Utána egy vacsora kettesben. És egy szülős vacsora más időpontban.
Most is így csinálnánk.
Személy szerint én ugy vagyok vele hogy tök fölösleges házasodni, nem garancia hogy örökre együtt maradunk, ettől nem szeretjük egymást jobban, meg ha már házasodik az ember azt csinálja ugy hogy tökéletes legyen az meg pénz, de a pénzt fontosabb dolgokra is költheti az ember pl a gyerekre.
Én teljesen megbízom a páromban, de biztonságosabban érzem magam ha nem vagyok odaláncolva valakihez, az egész házasságos téma, az apa szerep az anya szerep az egész nagycsalád ugy ahogy van előttem leszerepelt, folyton vert az apám és molesztált, anyám nem állt ki mellettem magasról tett rám, a családi összetartás egyenlő a nullával (5 testvérem van és rengeteg rokon).
Szerintem azért ezt is meg lehet érteni. Örülök h egyáltalán találtam magamnak egy olyan férfit akivel le tudom élni az életem és gyereket nevelni közösen. Bár nagyon nehéz volt az idáig vezető út, nagyon megszenvedtem érte. Az öngyilkosságból idáig eljutni...
És számomra nincs olyan hogy divat, nem divat.
19L
Mi nem tudunk rá sokat költeni; márpedig a szülők nem bírják megemészteni, hogy nem lesz ott a rokon rokonának rokona.... Mert 30 éve az volt a divat.
Amúgy korábban volt egy nagyon jó ok rá: szocpol. Tudom, mert bankban dolgoztam. Márpedig úgy nagyon nehéz hinni a házasság szentségében, mikor már többen mondták: "ja, házasnak kell lenn? Nem gond, MEGOLDJUK!" A házasság ne egy megoldás legyen egy problémára.
azok a válaszolók akik a házasság intézményét keverik a házasságkötéssel, vagyis az esküvő és lakodalom fogalmával inkább meg se szólaljanak. Mert nagyon el vannak tévedve....A HÁZASSÁG NEM EGYENLŐ A NAGY LAKODALOMMAL ?BULIVAL ?PÉNZKÖLTÉSSEL.
Teljesen másról van szó. Ennél sokkalta fontosabb dolgokról.
Én házasságpárti vagyok, feleségként élek a férjemmel és nem volt kérdés,ohgy mi házasok akarunk lenni.....
Valaki írta,hogy drága a válás.. nem drágább mint egy lakodalom.. s válni akkor is lehet,meg akkor is drága ha valakik csak együtt éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!