Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek nagyon gáz egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek nagyon gáz egy második esküvő?

Figyelt kérdés
Pár év múlva kerülne rá sor, és azért, mert templomban is szeretnénk esküdni, ill mert nem volt lakodalmunk, csak egy szűk családi vacsi, és kész. Vagy ez már annyira elcsépelt, nem igazi?
2012. jan. 25. 14:28
1 2
 11/19 uccu ***** válasza:

A szeretet és együvé tartozás a lényeg. Csak akkor tartsatok második esküvőt, ha mindketten akarjátok.

Egyébként meg csapjatok egy évfordulós bulit, esetleg egy templomi esküvővel...:-)

2012. jan. 25. 15:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Fene se tudja. Igazából felesleges pénzkidobásnak tartom. Elhiszem, hogy vágysz rá valahol, de van annyi felesleges pénzetek, hogy csapjatok egy bulit? A templomi szertartás pénzbe kerül, igaz nem sokba. De muszáj mellé lagzit is csinálni?

Apukáméknak is most lesz a templomi esküvőjük (33 év után ,mert most tudott egyházilag elválni az első feleségétől), de nem lesz semmi hacacáré. Odamegyünk, megnézzük őket, aztán jövünk is haza. Szerintem fölösleges.

2012. jan. 25. 15:16
 13/19 A kérdező kommentje:
Most nincs annyi pénzünk, ezért lenne pár év múlva. Nem szeretnénk nagy felhajtást, csak a család, és a legközelebbi barátok. A fene se tudja, addig még sok minden változhat. :)
2012. jan. 25. 15:24
 14/19 anonim ***** válasza:
Csak azért lehet hogy luxus lenne esküvőzni, mert tetszik egy menyasszonyi ruha, ha már egyébként házasok vagytok évek óta. Ennyi erővel én havonta újra férjhez mennék.
2012. jan. 25. 20:25
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi gáz nincs benne, a te életed, a te döntésed. Aki szerint gáz, az azt is annak tartja, amikor egy évek óta együtt élő pár házasodik? Mert olyan nagy különbséget az ő életükbe sem hoz.
2012. jan. 26. 02:36
 16/19 uccu ***** válasza:
Egyébként mire lehet, hogy összegyűlik annyi pénz, addigra lesz kire vagy mire költenetek...
2012. jan. 26. 06:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Az évek óta együtt élő pár nem házaspár, tehát nem vlt esküvőjük. Akik házaspár, nekik volt. De nem tudom ezen mit kell magyarázni mert ez olyan mint az egyszeregy. De mindegy, mert most nem a válaszolóknak kell itt vitatkozni, hanem a kérdezőnek elmondani a véleményt, aki szeretné.

Én feleslegesnek tartom. Akkor már inkább, ami korábban is elhangzott, valami nagy házassági évfordulós bulit csapnék, ha összegyűlne pénz egy ilyenre. De a külsőségek miati újraházasodás nem az én műfajom, ráadásul a nászépnél is furán veheti ki magát. Mert oké, hogy a pár döntése, meg ő életük, stb, ez így szép meg jó, na de azért egy esküvőn a násznép is szépen a zsebébe nyúl, ruhák, sokan fodrászhoz mennek, nászajándék, menyasszonytánc-pénz, stb. És egy esküvőre a legtermészetesebb, hogy az ember szívesen áldoz, de abban az esetben, amikor TUDJA az ember, hogy most azért van a hacacáré mert a feleség újra menyasszony akar lenni egy napra, kicsit lehet, hogy túlzás...

2012. jan. 26. 15:25
 18/19 anonim ***** válasza:
dehogy gáz!!! ssőt szép dolog!
2012. febr. 1. 16:49
 19/19 anonim válasza:

Elmesélem, nekünk hogy volt/lesz. Igazi tündérmese a miénk, ő 22 én (feleség) 26 éves vagyok, fél éve együtt és 2 hete házasok. Mint derült égből villámcsapás úgy jöttünk össze és az első pillanattól nem volt kérdés, hogy örökre együtt szeretnénk maradni. Június 24-e óta vagyunk együtt, szeptember 24-én kérte meg a kezemet. Elkezdtük tervezgetni, hogy az évfordulónkon tartunk egy lagzit, de aztán szembesülnünk kellett azzal, hogy az ő szülei nem akarják, az én szüleim pedig nem tudják kifizetni, nekünk meg eddig jóformán alkalmunk sem volt arra, hogy ekkora tételben gyűjtsünk pénzt, kiszámoltuk, kb. 2 millió Ft-ra lenne szükség arra, hogy mindennel együtt legyen lagzi. Aki ebben a korban házasodik, az nagyrészt a szülőktől kap segítséget. Mi nem akartunk csalódást, sem idegeskedést, hogy miből lesz majd kifizetve a nagy nap, ezért kompromisszumot kötöttünk. Egyrészt szerettünk volna minél hamarabb házasok lenni, mert kevésnek éreztük azt, hogy "csak" barátnő és barát vagyunk, másrészt pedig külföldre költözünk a nyáron.

Gyönyörű, meghitt polgári esküvőnk volt 2 hete, csak barátokat hívtunk meg rá, meg szülőt, testvért. Amiről semmi pénzért nem mondtam volna le, az a ruhám volt, gyönyörű habos-babos királynős ruha, minden kellékkel együtt 80 ezer Ft-ért varrattam. A barátokat elhívtuk a szertartásra, fotózkodtunk velük, majd este asztalt foglaltunk egy szép kávézóban és oda beültünk velük tortázni és koccintani. Az este szuper hangulatban telt, csodás volt. Előtte a családdal voltunk ebédelni egy étteremben, 8-an. Mint kiderült az édesapám így is hitelt vett fel, hogy ezeket kifizethesse. Életem legboldogabb napja volt!

A párommal pedig azóta úgy döntöttünk, hogy megtartjuk az egyházi esküvőt és a lakodalmat is, a saját pénzünkből, úgy gondoljuk 1-2-3 év alatt összejöhet az összeg. Részben a rokonaink miatt is tartjuk, akik olyan nagy kíváncsisággal várják már. Mivel a templomi szertartás igen meghitt, szeretnénk mi is részt venni egy ilyenben, és megünnepelni ezt a csodálatos dolgot még egyszer, ami köztünk van. Ne értsetek félre, nem a felhajtás a lényeg, hanem az, hogy érzékeltessük másoknak is, hiszen büszkék vagyunk rá, hogy mi is van tulajdonképpen köztünk. Nyilván nem lesz akkora az izgalom (remegtem a polgárin), de ugyanolyan megható lesz, újra felvehetem a ruhámat, kétszer ünnepelhetem ezt a szép eseményt, és nem utolsó sorban a rokonokkal is ünnepelhetek, akik ugye nem voltak ott a polgárin, a saját pénzünkből, saját szervezésben. Szóval vágj bele bátran, hiszen lehet később megbánnád, hogy nem volt, és az, hogy megcsinálod, senkinek nem árt, sőt... :) Elcsépelt pedig nem lesz, hiszen a rokonok nem voltak ott a polgárin, ők így nagyon szívesen fognak eljönni, és ugyanolyan lelkesedéssel buliznak majd veletek :)

2012. febr. 6. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!