Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő után elhagyhatom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő után elhagyhatom a második keresztnevemet?

Figyelt kérdés
Szüleim két keresztnevet adtak nekem. Az megoldható, hogy esküvő utáni névviselésnél az elsőt meghagyom, de a másodikat nem? Úgy már nagyon hosszú lenne a nevem...
2009. aug. 21. 19:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%
A szabályok szerint viselni kell mind két nevet. Hivatalosan elhagyni csak névváltoztatási kérelemmel lehet.
2009. aug. 21. 19:21
 2/12 Kankalin ***** válasza:
19%

Persze, ott te választod ki mi akarsz lenni.

Kis Péterné

Kis Péterné Erika

Kis Péterné Tóth Erika

Kisné Tóth Erka

De maradhatsz csak Tóth Erika is, ma már nem kötelező felvenned a férj nevét.

Az nem megoldható persze, hogy ezentúl Kis Péterné Tóth Aranka legyél, kivétel ha ez a második neved és ezt akarod megtartani.

Kb. ezek a lehetőségek, persze a nevek a sajátjaitok... :)

2009. aug. 21. 19:24
 3/12 Kankalin ***** válasza:
33%
Már változtak azok a szabályok...
2009. aug. 21. 19:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 2 keresztnevet adtak a szüleim (Pl.: Varga Katalin Anna)...

Mikor férjhez mentem, akkor úgy vettem fel a férjem nevét, hogy Kovácsné Varga Katalin, de a lánykori nevemnél megmaradt a Varga Katalin Anna... :-[

Szóval, az asszonynevedet használhatod röviden (1 keresztnévvel), de a lánykori neved megmarad hosszúnak!

A lánykori nevedet csak belügyminisztériumi engedéllyel tudod megváltoztatni.

2009. aug. 21. 19:25
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
És nem utolsó szempont, hogy 10.000 Ft-ba kerül. Én is le akartam vetetni...
2009. aug. 21. 19:27
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

Az a 10ezer Ft nekem nagyon megérné, mert borzalmasan utálom a 2. keresztnevem, abszolút nem illik hozzám...

Az sokkal inkább visszatart, hogy akkor minden iratomat újra kellene csináltatni (szem.ig.; lakcímkártya; útlevél; adókártya; TB-kártya; jogosítvány; stb.)...

Ez milliónyi utánjárás, és sokkal több költség, mint az a 10ezer Ft!

2009. aug. 21. 19:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. A lánykori nevemet nem akarom megváltoztatni, de a pl. Kovács Mária Anna helyett Kiss-Kovács Máriát szeretnék. Ezek szerint lehet :D Persze majd az önkormányzatnál megmondják a tutit, de nem fognak hülyének nézni, hogy így akarom.
2009. aug. 21. 19:51
 8/12 anonim ***** válasza:

[link]

Ha rákérdezel az a biztos. De az is, hogy akinek két keresztneve van annak az a hivatalos teljes neve. (nincs már olyan, mint a régi személyikben volt, hogy az egyik keresztnevet aláhúzták) A barátnőm házassági anyakönyvi kivonatában is szerepel mindkét keresztneve, az más kérdés, hogy a mindennapi életben nem használja a teljes formát.

2009. aug. 21. 20:13
 9/12 anonim ***** válasza:

19:34

Bocsánat, hogy itt írok, de nincs e-mail kiírva.

Nos, ha megváltoztatod a neved, akkor a TB kártya, az adókártya ingyenes (ha megvannak és nem sérültek!), a személyiért és a lakcímigazolóért kell fizetned, hacsak nem járt le! Az kb. 3-4 ezer forintból kijön a kettő, nem rémlik a pontos összeg. Útlevél, jogosítvány passz, de nem hiszem, hogy 10 fölé rúgna azokkal együtt.

2009. aug. 22. 09:09
 10/12 anonim ***** válasza:

19.24-es: látszik, hogy életesben nem láttad még erről a jogszabályt... Kapitális baromságokat írsz, bocsi. Nézd meg ezt:

[link]

Kérdező: a második keresztnevedet a születési név megváltoztatásával hagyhatod el, ez a házasságkötési procedúrától független, 10 000 forintba kerül, és a helyi anyakönyvi hivatalban lehet elindítani az eljárást, még az esküvő előtt (illetve az után is, csak akkor több mindent kell átiratni, így az hosszabb procedúrával jár).

2009. aug. 22. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!