Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő után elhagyhatom a második keresztnevemet?
Persze, ott te választod ki mi akarsz lenni.
Kis Péterné
Kis Péterné Erika
Kis Péterné Tóth Erika
Kisné Tóth Erka
De maradhatsz csak Tóth Erika is, ma már nem kötelező felvenned a férj nevét.
Az nem megoldható persze, hogy ezentúl Kis Péterné Tóth Aranka legyél, kivétel ha ez a második neved és ezt akarod megtartani.
Kb. ezek a lehetőségek, persze a nevek a sajátjaitok... :)
Nekem is 2 keresztnevet adtak a szüleim (Pl.: Varga Katalin Anna)...
Mikor férjhez mentem, akkor úgy vettem fel a férjem nevét, hogy Kovácsné Varga Katalin, de a lánykori nevemnél megmaradt a Varga Katalin Anna... :-[
Szóval, az asszonynevedet használhatod röviden (1 keresztnévvel), de a lánykori neved megmarad hosszúnak!
A lánykori nevedet csak belügyminisztériumi engedéllyel tudod megváltoztatni.
Az a 10ezer Ft nekem nagyon megérné, mert borzalmasan utálom a 2. keresztnevem, abszolút nem illik hozzám...
Az sokkal inkább visszatart, hogy akkor minden iratomat újra kellene csináltatni (szem.ig.; lakcímkártya; útlevél; adókártya; TB-kártya; jogosítvány; stb.)...
Ez milliónyi utánjárás, és sokkal több költség, mint az a 10ezer Ft!
Ha rákérdezel az a biztos. De az is, hogy akinek két keresztneve van annak az a hivatalos teljes neve. (nincs már olyan, mint a régi személyikben volt, hogy az egyik keresztnevet aláhúzták) A barátnőm házassági anyakönyvi kivonatában is szerepel mindkét keresztneve, az más kérdés, hogy a mindennapi életben nem használja a teljes formát.
19:34
Bocsánat, hogy itt írok, de nincs e-mail kiírva.
Nos, ha megváltoztatod a neved, akkor a TB kártya, az adókártya ingyenes (ha megvannak és nem sérültek!), a személyiért és a lakcímigazolóért kell fizetned, hacsak nem járt le! Az kb. 3-4 ezer forintból kijön a kettő, nem rémlik a pontos összeg. Útlevél, jogosítvány passz, de nem hiszem, hogy 10 fölé rúgna azokkal együtt.
19.24-es: látszik, hogy életesben nem láttad még erről a jogszabályt... Kapitális baromságokat írsz, bocsi. Nézd meg ezt:
Kérdező: a második keresztnevedet a születési név megváltoztatásával hagyhatod el, ez a házasságkötési procedúrától független, 10 000 forintba kerül, és a helyi anyakönyvi hivatalban lehet elindítani az eljárást, még az esküvő előtt (illetve az után is, csak akkor több mindent kell átiratni, így az hosszabb procedúrával jár).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!