Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi kell a házassághoz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

DarkChii kérdése:

Mi kell a házassághoz?

Figyelt kérdés
Én mindig rettentően szerelmes típus voltam, akinek ez az érzelem volt a legfontosabb, és a világon mindent gondolkodás nélkül feladott érte. . . Most pedig a jelenlegi párom mellett másképp érzek. Sokkal nyugodtabb vagyok, nem féltékenykedem állandóan, nem halok bele ha nincs velem, bár hiányzik, és amikor együtt vagyunk, az mindig borzasztóan jó érzés. Fontos ő nekem és szeretem, de nemtudom, elég-e ez a kötődés egy házassághoz. Mit gondoltok?
2012. jan. 17. 21:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

=7es vagyok. Miért kellene lemondani a szerelemről? A szerelem már megtörtént köztünk, annak rég fellobbanó lángjaiból táplálkozunk és az hozott össze minket. Az életnek nem célja az örökös lángok, meg bummok átélése. Az életnek a célja a szövetség, aminek kiforrásához a szerelem eszköz. Mint pl. mikor egy kovács két anyagból egyet forraszt. Fel kell hevíteni, hogy egyesüljenek, de utána már nem lángolnak tovább, de a lángok hozták létre a szövetséget, amitől ők egyek. Valahogy így.

Előfordulhat, hogy valaki egy tartós kapcsolatban újra lángokra vágyik, de én úgy érzem akkor ő még nem ért célba.

Én így gondolom. :)

23N

2012. jan. 23. 08:34
 12/22 A kérdező kommentje:
7-es: mit értesz célba érés alatt?
2012. jan. 23. 13:11
 13/22 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, talán még nem ért célba=talán még nem talált rá az igazira. Vagy olyanra, aki igazi lehetne.
2012. jan. 23. 17:50
 14/22 A kérdező kommentje:
És azt tudja, érzi valaki, ha rátalál az igazira? Mármint... Szerintem többféle igazi is létezhet, attól függ, éppen mit kell megtanulnod abban az adott életszakaszban. De honnan érzi az ember, hogy kit rendelt neki a sors arra, hogy együtt éljék le az életüket?
2012. jan. 23. 20:54
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Villámcsapásszerű, elsöprő szerelem? Vicc, ezzel csak azok takaróznak, akikban nincs elég tartás a testi-lelki hűséghez. Az ember el tudja terelni a gondolatait, ha meg is tetszik neki más, akaraterővel, tartással a helyes mederben maradhat - szerintem. (Itt jelezném, hogy a válasz helyessége nem szimpátiaszavazás)

Nincs olyan, hogy igazi, én mégis megtaláltam. Honnan tudom? Nem a röpködő gyomorlepkékből, vagy miről álmodik a legtöbb lány... Onnan, hogy nem feszengek előtte, megbízhatunk egymásban, őszinték lehetünk, tiszteljük és szeretjük egymást. Egyezik a jövőképünk, az életszemléletünk és életstílusunk.

A SZERELEMhez állítólag 3 dolog kell: kötődés, törődés, szexuális vágy. Ha ez mindkettőtöknél egyformán és tartósan megvan egymás iránt, az még csak a hollywoodi filmekben elég alap a házassághoz.

A HÁZASSÁGhoz a fentieken felül nem árt, ha van még:

-(ki)tartás

-egyforma hozzáállás a legfontosabb dolgokhoz

-jól működő kommunikáció(érvelés és nem hagszint-emelés)

-közös jövőkép

-komoly elhatározás

-kompromisszumkészség(nem árt néha felülvizsgálni az igényeinket, lehet, hogy túl sokat/keveset várunk el)

-tisztelet

-szeretet

-kölcsönösség

-rengeteg őszinte beszélgetés házasság előtt, közben

-és még hozzávetőleg 27643785896 egyéb tényező

Mindenekelőtt viszont az a fontos, hogy megtaláljuk azt az embert, akivel mindez kivitelezhető, akivel passzolunk. Óhatatlan, hogy csiszolódjunk egymáshoz az évek alatt, lemondjunk bizonyos dolgainkról, de persze tökéletes ember nincs. Teljesen tökéletes pár sem a számunkra. De ha ésszel él az ember, érezheti, hogy míg mással sehogy sem működött a kapcsolata, addig volt/van olyan, akivel nagyjából döccenőmentesen működnek a dolgok. Nos, az olyan embert érdemes meggyűrűzni. persze, csak ha ő is így látja jónak. :)

2012. márc. 19. 21:28
 16/22 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó: nagyon köszönöm a kimerítő választ. Hadd mondjam el a véleményem.

Azzal semmiképp nem értek egyet, hogy nincs, vagy nem pozitív dolog a mindent elsöprő, pillangórepdesős szerelem, ugyanis én átéltem egyet, és rengeteget tanultam belőle. ÁM az tény, hogy ez az érzés korántsem garantálja, hogy azzal az illetővel, akibe első látásra beleszeretsz, minden tökéletesen fog működni. Sőt! Nálunk a volt barátommal gyakorlatilag semmi nem működött. Nem egyezett a világnézetünk, nem volt kommunikáció, nem volt bizalom. Valamiféle megmagyarázhatatlan indokból mégis halálosan szerelmes voltam belé, és együtt voltunk 3 éven át. És rengeteget tanultam saját magamról ez idő alatt.

Csak néha úgy érzem, hiányzik a jelenlegi kapcsolatomból ez a lángolás, ez a küzdés, talán egy kicsit még a reménytelenség is, nem igazán tudom megfogalmazni, mi ez a hiányérzet. Eleinte azt hittem, nem vagyok szerelmes, csak menekülök valakihez, aki mellett jól érzem magam, akinek megnyílhatok, akivel hasonlóan gondolkodunk a világról, és akiben megbízom. De már rájöttem, ez is szerelem, csak egészen más, egészen új. Attól tartok, hogy talán nem elég "heves", vagy erős ez az érzelem ahhoz, hogy egy életen át vele legyek. Ezzel kapcsolatban vagyok egy kicsit tanácstalan :-)

2012. márc. 28. 13:21
 17/22 anonim ***** válasza:

Egy házassághoz nagyon fontos:

- egymás szeretete (ami nem feltétlenül lángoló szerelem) és tisztelete

- hasonló értékrend a munka, vallás, gyermekvállalás kérdésében

- hasonló gondolkodás a családdal-barátokkal való kapcsolattartás kérdésében

- hasonló pénzügyi modell

- szexuális összhang

És nagyon fontos, hogy egymás szabadidős tevékenységeihez legalább partnerek tudjatok lenni, hogy ne legyen minden program kompromisszum valakinek.

Egy 20 éve házas véleménye:-)

2012. ápr. 13. 19:49
 18/22 anonim ***** válasza:

szerintem egy házassághoz a legfontosabb, tudni mi motiválja a másikat és konkrétan mit érez a másik.

ha én rózsaszín szerelmes vagyok, az nem elég.

2012. ápr. 13. 22:22
 19/22 A kérdező kommentje:
És miért van az, hogy amíg valaki a legjobbat hozza ki belőled, addig más a legrosszabbat, hiába szereted őt teljes szívedből?
2012. ápr. 24. 07:08
 20/22 anonim ***** válasza:
Közös érdeklődési körök, hasonló világnézet, nagyjából azonos mértékű kulturáltság, kompromisszumkészség, jó kommunikáció, szexuális harmónia.
2012. máj. 16. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!