Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nagy gond, ha én (és Párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy gond, ha én (és Párom sem) nem szeretnék templomi esküvőt?

Figyelt kérdés

eddig egyértelmű volt, hogy lesz, meg minden, de mostanában elgondolkodtam...

ha szeretnénk, az egyrészt nagy kiadás lenne:

a saját, plusz a két tanú keresztlevele (darabonként 40E FT) 160.000Ft, plusz fizessek templombért, plusz a papnak, plusz díszítés, plusz egyházadó...200.000 alatt meg sem állna

De ez még a kisebbik gond, mert ha vallásosak lennénk, kifizetnénk. Én még ugyan kisebb koromban (kb. 10 éve) rendszeresen jártam templomba a nagymamámmal, de aztán új papunk lett, egy kis fiatal suhanc, aki szó szerint Istennek képzeli magát... és ha ezt már 10évesen láttam, akkor nem hiszem, hogy most más lenne a véleményem. Párom anyukája pedig egy más vallásban hisz, szóval ő aztán egyáltalán nem vallásos.

Hinni hiszünk, csak épp nem abban, amit a templomban mondanak.

A kérdés pedig az, hogy ez nem lesz "megbotránkoztató"? Pécs mellett lakunk egy kisvárosban... Tegnap ezt az egészet elmondtam a nagymamámnak, akinek a reakciójától egyébként legjobban tartottam, és ő sem szólt egy szót sem. Persze nem biztatott, de megértette.

Szóval, nagyon cinkes lenne, ha csak egy polgári lenne (annak megadjuk a módját), és utána rögtön vacsi? Nem szívesen csinálnám...

2012. jan. 7. 12:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
nekünk is csak polgári volt,senki nem botránkozott meg rajta:)(baranyai volt a család nagy része,csak,mert írtad,h pécs mellettiek vagytok:D) Őszintét megmondva,nem is hiányzott az egyházi,mármint olyan értelemben,h mert így szokták.Így is kerek volt az egész:)
2012. jan. 7. 14:21
 12/21 anonim ***** válasza:
72%
keress más papot, más templomot.
2012. jan. 7. 14:22
 13/21 anonim ***** válasza:
10%
"Hinni hiszünk, csak épp nem abban, amit a templomban mondanak" - ennek ellenére te ott akarsz esküdni. Miért is??
2012. jan. 7. 14:31
 14/21 anonim ***** válasza:
27%
Templomban csak az tartson esküvőt, aki valóban hisz.Díszfelvonulásra ott az utca.A templom nem arra való, hogy mutogassuk magunkat.Mondom ezt úgy, hogy én nem hiszek.Szerintem a valóban hívő embereket bántja meg az, aki csak azért megy a templomba, mert az milyen szép.
2012. jan. 7. 14:37
 15/21 A kérdező kommentje:
utolsó két válaszoló végigolvasta egyáltalán, hogy mit írtam????? -.-"
2012. jan. 7. 14:38
 16/21 anonim ***** válasza:
14%
13as vagyok. Végigolvastam. Kétszer is. A családodban a nagymamád jár templomba és Te jártál 10 évvel ezelőtt. Akkor a szüleid már nem, és Te sem mostmár. A párod családjában az Anyuka nem vallásos, az nem derül ki, hogy a párod jár-e. (gondolom nem) -egyébként nem hsiztek abban ami ott elhangzik. így nem igazán látom értelmét. Egyébként katolikus szertartásra gondoltál? Mert, ha igen így nem fognak összeadni.
2012. jan. 7. 14:53
 17/21 A kérdező kommentje:

hát akkor értelmezési gondjaid vannak...

pont az a lényeg, hogy NEM szeretnénk templomit, és az volt a kérdés, mennyire számíthatunk ebből konfliktusra...

miért is nem adnának össze? ez annyira papfüggő, hogy ilyet nem jelenthetsz ki úgy, hogy nem ismered a dolgokat... -.-"

2012. jan. 7. 15:08
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem semmi baj nincs az értelmezésemmel, inkább te nem tudod, hogy mit akarsz (vagy mit nem)- és elég jól ismerem a katolikus vallást, és tudom, hogy ott, hogy szokás esküvőt tartani- mire van szükség, mit vár el egy pap- (jobb helyeken jegyesoktatás, bérmálás gondolom már megvolt etc.) persze, nem tudom nálatok mi a szokás, lefizetni a papot?
2012. jan. 7. 15:34
 19/21 A kérdező kommentje:

nem nálunk szokás, hanem (mint már fentebb leírtam) a pap követel meg igen súlyos összegeket...

egyébként, részlet a kérdésből:

"Nagy gond, ha én (és Párom sem) nem szeretnék templomi esküvőt?

Nem szívesen csinálnám..."

szerintem teljesen érthető a kérdés, egyedül Te nem értelmezted jól, akkor azt hiszem, nem velem van a baj...

2012. jan. 7. 15:39
 20/21 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk ingyen van a templomi házasság...

Amúgy szerintem nem gond, ha nincs templomi, ha a párnak nem jelent semmit. Kicsit képmutatás lenne úgy odamenni, hogy nem is hisz a szentségben. (és ezt hívő katolikusként mondom)

2012. jan. 7. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!