Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy gond, ha én (és Párom sem) nem szeretnék templomi esküvőt?
eddig egyértelmű volt, hogy lesz, meg minden, de mostanában elgondolkodtam...
ha szeretnénk, az egyrészt nagy kiadás lenne:
a saját, plusz a két tanú keresztlevele (darabonként 40E FT) 160.000Ft, plusz fizessek templombért, plusz a papnak, plusz díszítés, plusz egyházadó...200.000 alatt meg sem állna
De ez még a kisebbik gond, mert ha vallásosak lennénk, kifizetnénk. Én még ugyan kisebb koromban (kb. 10 éve) rendszeresen jártam templomba a nagymamámmal, de aztán új papunk lett, egy kis fiatal suhanc, aki szó szerint Istennek képzeli magát... és ha ezt már 10évesen láttam, akkor nem hiszem, hogy most más lenne a véleményem. Párom anyukája pedig egy más vallásban hisz, szóval ő aztán egyáltalán nem vallásos.
Hinni hiszünk, csak épp nem abban, amit a templomban mondanak.
A kérdés pedig az, hogy ez nem lesz "megbotránkoztató"? Pécs mellett lakunk egy kisvárosban... Tegnap ezt az egészet elmondtam a nagymamámnak, akinek a reakciójától egyébként legjobban tartottam, és ő sem szólt egy szót sem. Persze nem biztatott, de megértette.
Szóval, nagyon cinkes lenne, ha csak egy polgári lenne (annak megadjuk a módját), és utána rögtön vacsi? Nem szívesen csinálnám...
mondom, ilyen remek papunk van...nála van ugye a keresztlevél... na most nekünk 40E Ft kell fizetni darabonként azért, hogy megkeresse, lefénymásolja nekünk, majd egy nappal az esküvő előtt bemutathassuk NEKI...
:S
Úristen, hol szeretnéd az esküvőt? A Vatikánban?
Nekünk tavaly volt, nem kellett sem keresztlevél, sem semmi, csak bediktáltuk az adatokat, és ennyi volt, aztán mondta a pap, mikor kérdeztük, hogy mennyibe kerül, hogy ajánljunk fel 10.000 Ft--ot a templom javára, meg adtunk 5000-et az orgonistának.
Sürgősen keressetek másik templomot!
mondom, nem a pénz a legnagyobb gond.
egyébként a szomszéd településeken is Ő misézik, szóval...
nem a Vatikán, Szentlőrinc, egy kis város Baranyában, Pécs mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!