Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tud külföldön összeházasodni egy meleg pár?
Figyelt kérdés
Előre kell egyeztetni? Hová kell menni ilyen esetben? A nagykövetségen tudnak ilyenben segíteni? És egyáltalán hogy működik ez?2009. máj. 21. 10:45
1/14 anonim válasza:
Ha közelebbi országot néztek, akkor Dániában pl. össze lehet melegeknek házasodni. Úgy működik, hogy felhívod az ottani önkormányzatot és elmondod, hogy mit szeretnél (az ottani önkormányzat honlapján fenn vannak a telszámok). Teljesen ugyanúgy megy, mint heterok esetén. Elmentek bejelentkezni, utána rá egy hónapra már tudnak adni időpontot az esküvőre. Nem kell a nagykövetséggel sem felvenni a kapcsolatot, hanem annak a városnak az önkormányzatával, ahol esküdni akartok. Perfektül beszélnek angolul, angolul megy a ceremónia (szerintem lehet kérni más nyelven is, pl. németül) és 5 nyelven állítják ki a házassági anyakönyvit, amit mindenhol elfogadnak, ahol elismerik a meleg házasságokat.
2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, nagyon hasznos volt :]]
(nem is gondoltam, hogy ilyen pontos választ kapok)
2009. máj. 21. 11:05
3/14 anonim válasza:
Előző vagyok: ha van még kérdésed, tedd csak fel. Én ott házasodtam (bár én heteróként, de tudom, hogy a 80-as évek óta melegeket is ugyanúgy összeadnak, nagyon liberális az az ország és nem tesznek különbséget ilyen alapon szerencsére). Még annyit, hogy ne izgulj a nyelv miatt, ha esetleg nem nagyon megy, mert egyetlen formanyomtatványt kell kitölteni, ami angolul van, de nagyon alap dolgokat kérdeznek és a ceremónián is csak igent kell mondani. Még annyit akartam hozzátenni, hogy Dániában minden városban mások az erre vonatkozó törvények. Olyat keressetek, ahol nem kérnek sok mindent (a fővárost ajánlanám). Nekünk semmi extra nem kellett, csak útlevél és angolra lefordított születési anyakönyvi. Máshol jóval több papírt kérnek. Ezért is érdemes ott esküdni.
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat, nagyon rendes vagy :]
2009. máj. 21. 11:19
5/14 anonim válasza:
Szívesen. :) Remélem, hogy kicsit tudtam segíteni! Sok boldogságot!
6/14 A kérdező kommentje:
Nem is kicsit! Köszönjük szépen!
Igazából majd csak fél év vagy 1 év mulva tervezzük a házasságot.
2009. máj. 21. 11:30
7/14 A kérdező kommentje:
Még azt szeretném kérdezni, hogy tanuk kellenek-e?
2009. máj. 21. 11:33
8/14 anonim válasza:
Ha a fővárosba mentek, nem kellenek tanúk. Nekünk sem kellett magunkkal vinni senkit. Ehelyett eleve hárman vannak bent az esketőben és így mindig van tanú. Más városokban szerintem változó. Van, ahol kellhet. Nagyon mások mindenhol a törvények, mert ott ún. kommunák vannak saját autonómiával. Mi anno végignéztük, hogy hol a legegyszerűbb és a leggyorsabb a házasságkötés, és Koppenhágát találtuk a legideálisabbnak. Jó előre tervezni, mert nagyon sokan mennek oda esküdni külföldről az egyszerűsége miatt.
9/14 A kérdező kommentje:
Ha viszünk tanukat gondolom az sem lesz baj, mert hát ugy lenne az igazi :]
2009. máj. 21. 11:45
10/14 anonim válasza:
Szerintem ez nem jelenthet problémát, de a ceremónia az kb. 3 perc. Nem tudom, hogy lehet-e hosszabbat rendelni, mert mi a lehető leggyorsabban le akartuk tudni (nekünk volt úgyis nagy egyházi esküvőnk utána, de gondolom, ti ezt akarjátok emlékezetessé tenni). Elég, ha majd felhívod időben az önkormányzatot és megkérdezed, ott mindent el fognak mondani. Ha jól emlékszem 25 ezer Ft körül volt az önkormányzati esküvő költsége (két éve), szóval ilyen 30 ezer körüli összegre számítsatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!