Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan lehet minden cécó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet minden cécó nélkül összeházasodni?

Figyelt kérdés
Polgármesteri hivatalban? Kell időpontot kérni? Vinni kell tanút, vagy van valaki ott, erre a "szerepre"? Gyűrű kötelező? Terhes vagyok, és eléggé be van dagadva a kezem, szóval a gyűrű vásárlást elhalasztanánk egy kicsit...
2011. okt. 9. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Kell időpont a polgármesteri hivatalban és kell 2 tanú a két fél részéről, a gyűrűben nem vagyok biztos de szerintem kell.
2011. okt. 9. 20:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Polgármesteri hivatalba az anyakönyvvezetőnél kell kérvényezni. 3 hónap a várakozási idő viszont vannak kivételes esetek amikor előbb házasságra lehet lépni.

Jó ha visztek két tanút. De ott helyben is vadászhattok tanúkra. feltéve ha igent mondanak. Gyűrűként akár a függönykarika is kerülhet az ujjadra.

2011. okt. 9. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Időpont kell meg két tanú. Meg a személyi igazolványotok. Gyűrű nem kötelező, az csak egy szokás.
2011. okt. 9. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

20:33

Én is pont ugyanígy tudom.

2011. okt. 9. 20:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Tanu jó ha van .Gyürü nem kötelezö..Személyigazolvány kell.
2011. okt. 9. 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért írnak olyanok, akik nem tudják a választ.

A polgári szertartásra az anyakönyvi hivatalban kell bejelentkezni. Mindkét fél jelenléte szükséges, és a következő papírok: születési anyakönyvi kivonat, személyi, lakcím, válás esetén záradékolt házassági kivonat.

Ha munkaidőben mentek, akkor a legtöbb helyen tudnak tanukat biztosítani, de bárki megfelel, aki betöltötte 18. életévét és nála van a személyije.

A gyűrű nem kötelező, egyszerűen kihagyják ezt a részt.

Viszont tényleg van várakozási idő, ami 30 nap, ez alól a jegyzőtől kérhettek felmentést (természetesen illeték köteles), de erről bejelentkezéskor adnak felvilágosítást!

Remélem segítettem!

2011. okt. 9. 20:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó 20:42 válaszolonak mindenben igaza van. kérsz egy időpontot 30 nappal előtte pedig alá kell írni anykönyvezetőnél egy jegyzőkönyvet mindkettőtőknek. Ott kérik az összes papirt, és megkérdezik mi legyen benne a szertartásban. Ha a tanuk már megvannak akkor kérd el tőlük a nevükön és lakcimükön kivül a személyiigazolvány számukat is. Nekem Kalocsán volt az esküvöm és egy fillért sem fizettem, érte. A gyűrű nem kötelező nálunk sem volt. Az egész szertartás 5 perc volt.
2011. okt. 9. 20:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Úgy lehet, ahogy mi csináltuk a férjemmel. Elmentek az anyakönyvvezetőhöz, bejelentkeztek 30 nappal előtte. Mindent leirtak előttem, hogy mint kell vinni, csak egy valamit felejtett el mindenki, a hajadonsági/ nőtlenségi igazolást (jegyzőnél lehet kérni) Nekünk legalábbis kellett. Persze többedik házasság után a válásról kell igazolást, vagy valami papirt vinni.

Namármost mivel én is várandó voltam a gyűrűt úgy vettük meg, hogy egy régi gyűrűt vittünk, és nekem az lett leméretve, hogy az tuti jó legyen. Persze az én ujjaim is be voltak dagadva. Az esküvőn meg is akadt félúton a gyűrű. Mennyasszonyi ruhám nem volt, mert kihiztam pocakban. :) Szóval egy fehér póló, és a kertésznadrágban esküdöztem, amit a férjem hozott nekem, ugyanis időközben be is kerültem a kórházba a picivel. Nem is lett volna szabad kijönnöm onnan, ( 1 nappal előtte varrták össze a méhszájam) de az orvossal megegyezkedtem, hogy az esküre engedjen ki, utána visszamegyek, csak had menjek férjhez. Mentő vitt a hivatalba, és az esküvő után ugyanaz a mentő vitt vissza immár friss feleségként a kórházba. (bármi baj esetére) Nászéjszakánkat igy külön töltöttük. Én a kórházban, a férjem, és anyósomék meg disznót vágtak otthon. :)) Szóval nem volt cécó. Magán az esküvőn senki nem volt jelen a tanukon, az anyakönyvvezetőn, és persze rajtunk kivül, nem is lett volna értelme. Se szép ruha, se szép menyasszony, és még a pezsgőmet sem ihattam meg. Görcsöltem is rendesen, szóval nem volt olyan szép, mint kislánynak megálmodtam. De már be voltunk jelentkezve, és nem akartuk lemondani.

2011. okt. 10. 10:22
 9/10 anonim ***** válasza:
82%
hát az utolsónak marha szép esküvője lehetett... ha kényszerítenének se esküdnék így.
2011. okt. 10. 13:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, hogy én akkor már nem a külsőségekkel foglalkoztam. Nekünk is szép lagzis esküvő volt betervezve, 40-50 vendéggel. De mivel kórházba kerültem, le kellett mondani a lagzit. Viszont a férjemmel úgy gondoltuk, hogy ha lehet, akkor magát az esküvőt nem fújjuk le. Amúgy vicces volt, tudnék róla részleteket mesélni. :DD Nekem nincs gondom vele. Amúgy sem egy habos-babos esküvőről álmodoztam. Attól még szeretem a férjem, és ő is szeret engem. És szerintem az a lényeg. Nem az álomesküvő. Igaz, hogy az nem volt. Viszont álomférjem van. És álomgyerekeim.
2011. okt. 10. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!