Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megoldhatatlannak tűnik! Mit tennétek?
Sziasztok! Jövő nyáron szeretnénk megtartani a párommal az esküvőnket, és szeretnénk lakodalmat is.
Az a probléma, hogy kb. 140 fő alatt nem jövünk ki, akárhogy is számolom! :S
Az a probléma, hogy mivel régebben még jobban volt az embereknek pénze, sokkal többen csináltak lagzit, és így egy csomó helyen voltunk lagziban mind a ketten, és ilyenkor már illik visszahívni az illetőt. De mindegyiknek vannak testvérei, akiket meg már bunkóság nem meghívni. Szívem szerint egy csomó mindenkit nem hívnék meg, mert már vagy 15 éve nem találkoztam ezekkel az emberekkel (még korábban némelyikkel), kislány voltam még, mikor utoljára lagziban voltam, és hát nem mindenkivel tartjuk már a rokonságot, szóval tulajdonképpen semmi kedvem miattuk plusz kiadásokba verni magunkat, csakhogy az illem azt diktálja, hogy ha meghívtak, hívjam vissza őket, és nem akarunk sértődést.
Ti mit tennétek a helyünkben?
Én csak azokat hivnám meg, akiket tényleg szeretnék ott látni - CSAK illemböl senkit. Eleve ezzel csak öket is idegesited, mert valószinüleg nekik sincs pénzük (majdnem) idegeneknek nászajándékot venni. Ha úgy érzed, hogy tudniuk kellene erröl, akkor küldj egy értesitöt - nem meghivót - , hogy X és Y ezen a napon házasságot kötöttek.
Még azokat semhivnám meg mindet, ahol ott voltatok, mert ilyen kötelezettségetek nincs. Ott ti adtatok ajándékot, tehát most nekik lenne "kötelességük" fizetni, nektek ilyen elkötelezettségetek nincs. Lehet, hogy egy-kettö esetleg duzzog valameddig, de a helyetekben nem törödnék ezzel.
Az egész közeli családtagokat (szülök, nagyszülök, saját testvérek) néhány közeli jó barátot hivnék csak meg. Igy ti is jobban érzitek magatokat, és nem is kerül annyira sokba. Mert egy házasságot azzal kezdeni, hogy egy csomó adóságot vesztek magatokra idegenek miatt, nem jó ötlet.
Én senkit nem hivok meg illemből.
Anya és nagyim részünkről felirt kb 150 főt (ebből 80-ról azt se tudtam hogy rokon,de állitólag ott voltam kiskoromban az esküvőjükön vagy a szülők esküvőjén),párom anyjáék is kb 120 főt (párom ebből szivesen 11-et lát,többit vagy nem ismeri vagy inkább ne ismerné).
sértődés vagy sem,lesz 22 rokon (ők a nagyon közeliek,szülők,nagyszülők,tesók,annak párja),20 barát és kész.
Meg tudnánk oldani hogy szolidabb körülmények között mind a 300 főt ellássuk,de ugyan minek?
Inkább ezzel a 44 emberrel érezzük jól magunkat jobb körülmények között.
akit illik, azt hívd a szertartásra, meg utána kis pezsgőzésre
magyarázatként elmondhatod, hogy szűkkörű vacsit szeretnétek, de örülnétek, ha a hivatalos részen ott lennének, osztoznának örömötökben:)
Csak azért mert ott voltam az esküvőjén,nem hívnám vissza ha nem tartozik szorosan a családhoz...
van akiröl azt se tudom kicsoda,de régen ott voltam az esküvőjén,mert szüleimet meghivták,igy én is mentem.
Vagy egy régi pasimnak a rokona aki meghivott engem is....ő se rokon,se barát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!