Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » így meg lehet oldani a polgárit?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

így meg lehet oldani a polgárit?

Figyelt kérdés

szóval, egyrészt, hogy olcsóbb legyen, másrészt, mert nagyon nem vagyok jóba az anyakönyvvezetőnkkel, és nincs kedvem az esküvőn őt hallgatni, meg lehet azt csinálni, hogy az anyakönyvet aláírjuk az esküvő előtt valamikor, az esküvőn meg a templomi szertartás után, a vacsi helyszínén felkérnénk/megbíznánk valakit, hogy mondja el azt a szöveget, amit az anyakönyvvezető szokott rendes, hosszú szertartás esetén, aláírunk egy "általunk készített" anyakönyvet, szóval, mintha akkor zajlana a szertartás...? csinált már ilyet valaki?

szerintetek megvalósítható ötlet?

És meg lehet szerezni valahonnan azt a szöveget, amit az anyakönyvvezető szokott mondani? Szülőköszöntéssel, mindennel együtt

2011. okt. 16. 13:20
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
*ennyire rossz ötlet???
2011. okt. 16. 14:37
 12/24 anonim ***** válasza:

szöveg és a fogadalmak is olyan, amiért fizettek

kérjetek fel egy másik anyakönyvvezetőt

2011. okt. 16. 14:54
 13/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ez elég nyomós ok azért, h más adjon össze titeket. Az ex is lehet, h meg fog könnyebbülni.
2011. okt. 16. 19:21
 14/24 anonim ***** válasza:
Akkor most mikor ingyenes az anyakönyvvezető nek az összeadás, ha csak ti vagytok meg a 2 tanu? vagy most mi ezt nem értem. aztmondják mindig inygenes. ugyis ingyenes ha pl 100an vagytok a teremben?
2011. okt. 16. 20:58
 15/24 A kérdező kommentje:

nem, csak akkor ingyenes,ha semmi pluszt nem kérünk. ha már van zene vagy pezsgőzés, szülőköszöntés, az már pénz.

és mi mindenképp kinn akarjuk, vagy max a vacsi helyszínén, mert az anyakönyvvezetői terembe nem férünk be ennyien. jah, persze a nagy teremhez (AHOVA MAX 60AN FÉRNEK BE!!) is kellene bérleti díj, és akk a fele ember sehol.

az a baj, hogy csak az a csajszi viheti ki az anyakönyvet, mert kell vmi papír, ami a másiknak nincs...:S

2011. okt. 16. 21:58
 16/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Elsőre is érthető volt a dolog, hogy mit szeretnél :)

Mi ugyanezen gondolkozunk mert a mi anyakönyvvezetőnk rettentő sokat bakizik (hallottam már több esküvőm..a legutóbbin a vőlegény nevét rontotta el...:( )ráadásul úgy eldarálja a szöveget, hogy annak semmi ünnepi hangulata nincs.

Én interneten találtam, hogy anyakönyvezető.hu vagy szertartásvezető.hu nem is tudom. Ők személyre szabott szöveget mondanak csak az a kikötés, hogy előtte meglegyen a hivatalos polgári esküvő két tanuval csak aláírni aztán a jöhe a szebb, meghatóbb...de ennek költsége igen jelentős így ha ti meg tudjátok oldani, hogy valaki elmondja a szöveget az nagyon szupi szerintem!

Jóötlet..ha a párod is benne van ne habozz ez remek megoldásmert akár saját szöveget is írhatsz..tuti nem hagyományos és olyan lesz amilyennek ti szeretnétek!!!!!!!!!

Ne feledd a Ti esküvőtök a Ti nagy napotok ne foglalkozz vele hogy kinek mi tetszik.

Vágj bele szerintem szép lesz

Sok boldogságot!!!!!!!!!!!!

2011. okt. 18. 21:58
 17/24 A kérdező kommentje:

utolsó!

köszi, hogy megértetted:)

Látom, nem csak az én fejemben fordult meg :P

2011. okt. 19. 12:04
 18/24 anonim ***** válasza:
Én már csak egy dolgot nem értek. Ha a polgári szertartást amiatt sem szeretnéd, mert h a párod exe az anyakönyvvezető, de bevállalnátok a szertartást 2 tanúval pár nappal a ceremónia előtt, akkor is ugyanúgy az exe adna össze titeket...miért nem más kerületben, vagy más anyakönyvvezetővel bonyolítjátok le az egészet? Egyébként azzal egyet értek, hogy szép, ha a szabadban, az egyházi esküvő napján van ez a ceremónia is, és én úgy tudom, sokan csinálják, hogy a nép kedvéért "eljátszák" mégegyszer a polgárit is. Nekem ez kissé nyakatekert, de persze ti tudjátok, nektek mi a jó.
2011. okt. 24. 16:01
 19/24 anonim ***** válasza:
Szerintem tök jó ötlet, de esküvő meg gyereknevelés témában mindenki le szokta szólni azt, akinek eltér a véleménye, erre ne adj :) Az igazi házasságkötés úgyis az, ha egymásnak megfogadjátok, hogy együtt maradtok; az állami elismertetés csak formaság. Ha ti azt érzitek igazinak, hogy egy ismerősötök ad össze és általatok csinált anyakönyvet írtok alá, akkor az lesz az igazi.
2011. okt. 24. 22:42
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó ötlet!

De tényleg csak igazi hozzáértő végezze majd az ünnepélyes összeadásotokat. Tehát pl. aki amúgy is anyakönyvvezető, csak máshol. Az az oldal, amit ajánlottak, szerintem is jó választás.

Én is voltam már olyan esküvőn, ahol tök gáz volt az anyakönyvvezető, ő meg olyan vontatottan beszélt, mint egy robot. Minden egyes szó után szünetet tartott, ami elég hosszúnak tűnt mások szerint is, és nem is hangsúlyozott, nagyon monoton volt, az ifjú párra sem igen mosolygott.

Amúgy az anyakönyvet nem viszik ki sehova, nem is tehetik meg, mert tilos, tehát azt amúgy is csak a hivatalban tudnátok aláírni, minden máshol tartott ceremónián egy másolatot írnak alá a házasulandók.

2011. okt. 25. 05:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!