Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom lakik A helyen én B helyen. Meg lehet azt oldani, hogy C helyen legyen az esküvő, de az A vagy B hely anyakönyvvezetőjével? Vagy csak a C hely anyakönyvvezetője jöhet összeadni és ott kell nyilvántartani?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 09:04
1/5 anonim válasza:
Egy szabad téri esküvőre ki lehet kérni anyakönyvvezetőt, de ha a házasságkötő teremben tartjátok, szerintem azt a helyi anyakönyvvezető végzi.
2/5 A kérdező kommentje:
Szabadtéren szeretnénk. Egy kasténykertben ami a közelünkben van. De sem a párom sem én nem itt lakunk. De szeretnénk itt tartani. De úgy, hogy ahol én lakok az az anyakönyvvezető jöjjön és ne egy idegen.
2011. ápr. 26. 10:53
3/5 anonim válasza:
Minden anyakönyvvezető csak a saját hivatali körzetében adhat össze, ezért ha C városban lesz az esküvő, akkor C város anyakönyvvezetőjét kell elhívnotok, különben a házasság nem érvényes.
4/5 anonim válasza:
Ez vonatkozik a szabadtéri szertartásokra is természetesen, ezt kifelejtettem. Ezt amúgy annyira komolyan veszik, hogy szertartást mozgó hajón sem lehet pl. a Dunán tartani, a házasságkötés idejére meg kell állítani a hajót, hogy biztosan ne fordulhasson elő az, hogy a hajó elhagyja abban az időben az anyakönyvvezető hatáskörébe tartozó kerületet! (Ez most kötözködésnek tűnik, de egy bontóperben, vagy nagy vagyontárgyak elosztásánál döntő lehet, hogy bele lehet-e kötni a házasság érvényességébe, megkötésének szabályosságába!)
5/5 anonim válasza:
Mi egy masik varos ettermeben tartottuk az eskuvonket. Az anyakonyvvezeto nem jon ki kulso helyszinre, mert nem viheti az anyakonyvet, ugyhogy mi szertartasvezetot hivtunk. Elotte par nappal titokban osszehazasodtunk a varosunkban, csak a 2 beavatott tanuval (az egesz olyan volt, mint egy leanyszoktetes, nagyon elveztem!!!), aztan par nappal kesobb a nasznep szeme lattara a szertartasvezeto "osszeadott" minket az etteremben. Soha senkinek nem arultuk el ezt a kis titkot, csak mi 4-en tudunk rola!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!