Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanság tényleg ennyire cikinek találjátok, ha lakodalomba lakodalmas zene van?
sokszor olvasom itt is máshol is,hogy ez mennyire gáz,stb.
Felénk ez a szokás (nem faluba élünk) és senki nem húzza a száját,hanem reggelig tartó tánc van.
persze mivel zenekar játszik,azért más is van-de főleg mulatós számokat adnak elő.
"Igen ciki, de ez nem csak mostanság az, hanem igényes helyeken régen is az volt..."
A lakodalom a lakodalmas zenétől lakodalom. Külföldön mindenféle lassú-kellemes zenét játszanak, de ez itt Magyarország, és itt még mindig a mulatós zene a lakodalom alapja. És ez nem ciki..
Csinálhat bárki olyan lakodalmat, ahol nem fog szólni az "Asszony-asszony, az akarok lenni..", de meg lehet majd ott nézni hányan táncolnak, meg meg lehet nézni egy jó zenész mulatósára hányan ugranak fel az asztaltól táncolni..
Én meg úgy érzem, azt tekintik cikinek egyes emberek, ha nem lakodalmas zene szól a lakodalomban.
A hagyományos megközelítés arról szól, hogy a lakodalom egy fajta demonstráció, rendesen, a szokás szerint meg kell tartani, ahogy elvárják, nehogy szó érje a ház elejét.
Én viszont azt gondolom, hogy ha én házasodok, akkor az rólam és a menyasszonyomról szól, így mivel mi nem szeretjük a lakodalmas zenét, ezért nem az lesz, hanem olyan zene, amit szeretünk, persze azon belül a visszafogottabb fajta is szerepet fog kapni.
13:41!
teljesen egyet értek veled!
voltam már olyan lakodalomba,ahol disco zene volt a 180emberből 30ember érezte jól magát,a többi meg csak "elvolt"
A menyecsketánc után a vendégek nagyrésze el is ment.
Értem én hogy az a nap az ifjú párról szól-de azért gondolni kellet volna másokra is..!
olyanba viszont még nem voltam ahol mulatós szólt és a vendégek 90%a ne érezte volna magát jól!
sőt aki az elején még fújjogott a múlatósra,még azt is reggel 6kor úgy kellett hazarángatni.
Általában arra hivatkozva védik, hogy vidám, meg magyar, ez a miénk, megszoktuk.
Nem is ezekkel van a baj, hanem azzal, ahogyan kivitelezni szokták. Szintetizátoron benyomott gagyi alap, minden szám alá ugyan az, aztán hajrá höcö-höcö-höcöcö, luxus esetben még a dallamot rápötyögik két ujjal élőben. Ráadásul eddig ahol én voltam, mindenütt úgy felnyomták a hangerőt, hogy nem hallotta az ember a mellette ülőt sem.
Voltam egyszer olyan étteremben, ahol rendes "cigányzenészek" nyomták ugyanezt csemballón meg hegedűn, na _annak_ volt hangulata. Pedig nem is volt megfizethetetlenül drága hely.
Aki csak a teszkós fagyasztott pizzát ismeri, az esetleg lehet, hogy a pizzát mint olyat is megútálja, pedig hát azért egy igazi olasz eredeti, nyami...
Viszont én a saját esküvőmmel meg úgy vagyok, hogy ha nem engedhetem meg magamnak a színvonalas változatot, akkor ilyen igénytelen mitugrászokat nem szeretnék egész este hallgatni, akkor inkább nem is szeretnék élő zenét, a lejátszónak legalább van annyi előnye, hogy tuti minden szám profin van előadva, plussz oda lehet vinni hatszáz féle zenét, aztán majd ahogy alakul a hangulat...
Budán lakunk nem szegény környéken. Jónéhány esküvő volt az elmúlt években a családban is ismerősöknél is.
Mindenhol cigányzene volt. Igaz nem kazettás-lakodalmas, hanem rendes cigányzenekar.
Mi legyen egyy esküvőn? Ott mindenki táncolni,mulatni akar.
Én spec. 21 vagyok és hidd el, a diszkót is utálom. Nem fogom elmondnai, hogy milyen zenéket szeretek, mert nem is hallottál róla....
Az esküvőmön pedig normális zenekar lesz (értsd: gitár, dob, basszus, zongora és olyan énekes, aki tud is énekelni), aztán jöhet a Chuck Berry, Hungária, Johnny Cash és egyéb táncolós rock and roll. Nem jobb, mint a mulatós? És mindenki ismeri.
miért ahol mulatós szól-ott nem lehet szerinted normális zenekar? nálunk is az volt,dobossal meg mindennel!
és a mienken sem szó szerint reggelig mulatós volt,hanem ahogy te is írtad,volt:Hungária,rock and roll,Máté Péter,stb is!
Szerintem az a ciki,ha olyan zenét választanak a lakodalomba,ami nagyon távol áll a meghívottaktól. Én pincér vagyok,és dolgoztam már nagyon sok lagziban a legtöbben mulatós zene szólt,de volt olyan ahol klasszikus,volt ahol inkább tánczene 70-es 80-as,90-es évek nagy slágerei. Egyszer pl. motoros "lakodalomban",egy elég puccos étteremben. Motorokkal érkeztek a vendégek,bőrszerkókban(nem voltak igénytelenek,sőt) a menyasszonyon fehér bőrcucc volt,na ott pl. meglepődtem volna a mulatós zenén,de egy rock zenekar játszott,és ezen az eseményen ez teljesen jó volt.. Én is a rock zenét szeretem,de ha egy hagyományos lakodalomról beszélünk,ott azért mégis csak lakodalmas(mulatós) zenének örülnék,mármint ha az én lagzimról lenne szó. Pontosan azért,mert ismerem a rokonságomat,és tudom,hogy szeretnek mulatni,meg ilyesmi. Mindenkinek szíve joga,hogy olyan zenét válasszon amilyet akar,viszont azt megfigyeltem,hogy mindig azokban volt a legjobb hangulat,és mulatozás,amiben az az igazi lakodalmas zene szólt. S,hogy az milyen? Valaki érdeklődött- kerestem neki egyet,hát például ilyen:
Lakodalomba ,lakodalmas zene való.Nem gáz.
(Akkor jó a buli ha kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után ,vagy közben,mindenki kedvére ordibálhatja az általa ismert összefüggéstelen szövegrészeket és közben a testével a nem megszokott módon rángatózik és forog a jelenlévő ellenkező neműek őszinte ámulatára- ezt hívják dalolásnak és táncnak:))
De máskor, máshol hétköznap , gáz a lakodalmas zene. Elviselhetetlen számomra ,mert indokolatlan ,fölösleges és oda nem illő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!