Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérjek bocsánatot édesapámtól? Egyáltalán el fogja felejteni ezt valaha?
A helyzet az, hogy nem mondtad a szemébe, hogy neki kéne ezt fizetni, de nem képes rá, ezért te vagy kénytelen ezt egymagad állni.. Szóval én nem igazán értem, miért kéne bocsánatot kérned.
Odajött, elkezdett "fikázni" és amikor megálljt parancsoltál neki azzal, hogy leállítottad, hogy nincs joga beleszólni, mert te fizeted, akkor meg megsértődik. Nos lehet, hogy rosszul esik neki, hogy nem tudja fizetni, de a nagyobb hibát ő követi el azzal, hogy önérzeteskedésében téged bánt meg. Szerintem semmi rosszat nem mondtál. Az én apám is hasonló, különbség, hogy ő sokmindent akár tudna is fizetni, de a "luxus" dolgaimat én fizetem magamnak, nyilván mert felnőtt vagyok. De ha beszámolok valamiről, általában hasonló stílusban szokott megnyilvánulni. Erre én így szoktam leállítani, hogy attól mert neki nem tetszik, nekem viszont igen, és telik rá, én fizetem, úgyhogy tartsa meg magának a gúnyos megjegyzéseit. Akkor mindketten duzzogunk kicsit, aztán el van felejtve :) Tanulságot levontam, hogy nem vele beszélem meg az ilyen jellegű dolgaimat.
Én is nagyon pipa tudok lenni, ha gúnyolódnak azon amit én fontosnak tartok, és erre bepöccenek. A másik is lehetne tapintatosabb, ha már itt tartunk. Te csak ugyanúgy reagáltál ahogy ő... Szerintem apád tudja ezt nagyon jól, és ő úgy fogja elintézni, hogy úgy tesz mintha mi se történt volna. Ezzel részéről le lesz tudva a dolog. és felesleges neked ezt bolygatni.
33/N
Előző vagyok. még valami eszembe jutott. Ha úgy van amit gondolunk, hogy bántja a pénztelensége, és Te erre még jobban felhívod a figyelmet, akkor az még kínosabb a számára. Abban hogy azt mondtad, te fizeted, te döntöd el mi lesz és mi nem, és ne gúnyolódjon rajta és ossza az észt mikor nem szólhat bele, semmi rosszat nem mondtál. Ebben konkrétan nem volt az a mögöttes beszólás, hogy helyette vagy kénytelen ezt fizetni. Lehet hogy ő beleérti, de én nem érzem hogy ezt mondtad volna.
Ha meg elkezdesz bocsánatot kérni meg magyarázkodni olyasmiért amiben nem vagy hibás, szerintem még megalázottabb helyzetbe hozod. Az neki nem teszi könnyebbé, hogy megmondod hogy nem is várod hogy ő fizesse, meg most kezdjed el ecsetelni még egyértelműbben, hogy nem is tudná fizetni... De neked ez nem baj... szerintem nagyon gáz neki ezt hallgatni.
Én mindenképpen azt próbálnám meg, hogy először úgy teszek mintha semmi sem történt volna. Nyugodtan beszélj előtte az esküvőről, viselkedj úgy, mintha nem történt volna semmi, és hogy úgy veszed, hogy ő is örül a dolgoknak.. Ha apádnak van esze, akkor belemegy ebbe és így folytatja.
33/N
Az első válaszadóval értek egyet! Ezt mutasd meg neki és mindent tudni érteni érzeni fog!
Jó ember vagy, sok boldogságot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!