Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon azért házasodik az emberek többsége, mert ez a saját elhatározásuk, vagy mert így szokás?
Szerintem így akarják összekötni, szorosabbra fonni a kapcsolatukat, tudom, hogy a házasság sem garancia semmire, de vannak, akik ezt komolyan veszik, emellett romantikus is, sok nő szeretne legalább egyszer az életben menyasszony lenni, de a romantika sok férfiból sem hiányzik.
Régen ez biztosan furcsa kérdésnek számított volna, mert akkoriban természetes volt, hogy összeházasodnak a párok. Ma már az is természetes, ha úgy születik meg a gyerek, hogy a pár nincs összeházasodva. Annak, hogy sokan csak az élettársi viszonyt választják szerintem sok esetben a bizalom hiánya az oka, nem bíznak a másikban, hogy sok év múlva is együtt lesznek, de sok más ok is lehetséges, például, hogy nagy lagzira nem lenne pénz és csak úgy nem akarnak egybekelni.
Mostanában mintha újra divatba jött volna a házasodás, a támogatási rendszer is emellett szól. Több támogatást kaphatnak a fiatal házasok gyerekkel, mintha csak élettársi kapcsolatban élnének.
Szerinted ez a válasz nem hasznos.
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:46
Ne haragudj, de az írásodból nekem az jött le, hogy azért nem házasodsz, hogy ne kelljen mosnod, főznöd, takarítanod. Ez nem a házasság velejárója, ez minden kapcsolat velejárója. Ez nem érzésektől függ, hanem igényességtől. Ha a házasság neked azt jelenti, hogy cseléd leszel, akkor inkább tényleg ne házasodj. Nekem meg ez a képmutatás. Ha jó párt választasz és tényleg összeilletek, nem cseléd leszel, hanem egyenrangú partnere a társadnak, megosztotok minden házimunkát. A házasság erről szól, egyébként minden párkapcsolat. Ha valaha is cseléd leszel, nem a házasság miatt, hanem mert rosszul választottál.
Én inkább zöld kezecskét adok, előző válaszoló.
Viszont szerintem nem csak eszmei vonatkozása van, bár az sem elhanyagolható. Szerintem jelenti azt is, hogy ezentúl a másikat a hozzátartozónkként fogadjuk el, ami eddig egyéni volt akár az életünkben, akár anyagilag, akár jogilag, az most már közös lesz. A teljes bizalmat és összetartozást lenne hivatott szimbolizálni és nem is csak szimbolizálni, hanem társadalmilag és jogilag meg is valósítani. Nem beszélve a vallási jelentéséről, ha valaki vallásos.
Aztán lehet erre azt mondani, hogy jó, jó, de mi van ha nem jön össze... Teljesen jogos feltevés, de ha valaki így érez, annak nem kötelező a házasság, szerencsére ma már nincs ilyen kényszer, mindenki úgy dönt, ahogy akar. Élettársi kapcsolatban is ugyanúgy lehet élni.
Én egyik típusú kapcsolatban sem látok semmi rosszat, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja és ahogy boldognak érzi magát.
Persze most ezért engem is le fognak pontozni szokás szerint, mert itt nem divat elfogadni, ha az ember nem úgy gondolkozik, mint a többség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!