Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon azért házasodik az emberek többsége, mert ez a saját elhatározásuk, vagy mert így szokás?
Nem. ez nem igaz! Egy élettársi is ugyanakkora törés lehet, ha az illetők komolyan gondolták a kapcsolatot.
Ha persze csak azért voltak élettársiba h ne legyenek egyedül, akkor nem okoz törést!
Én akkor nem házasodnék, ha várnék egy jobbra, de inkább egyedül lennék. Tehát vagy mindent vagy semmit!
Gyereket nem szülnék élettársiba, tehát leshetné a pasi a potyagyereket:D nem lenne soha.
Egyébként meg a klasszik kérdés:
ha tényleg szereti egymást két ember, akkor nem kell attól tartaniuk, hogy a másik elhagyja őket, tehát házasság nélkül is ugyanúgy élhetnek. Tehát házasság = bebiztosítás arra az esetre, ha a másik már mégsem szeretne és el akarna hagyni.
Ezen biztos felkapják sokan a vizet, de sajnos én ezt így látom.
sok dologban egyetértek veled.
nekem a házasság azért visszás, mert egy érzelmi köntösbe bújtatott vagyoni és jogi szerződés.
ha szeretem a páromat, akkor nem kell ahhoz semmilyen papírt aláírni, hogy együtt maradjunk.
engem nem riaszt a gondolat, hogy házasságon kívül vállaljak gyereket. nem szeretem a konvenciókat, csak azért nem fogok összeházasodni, mert az ismerőseim megteszik.
szerencsére a családom sem piszkál ilyesmivel :)
most, 24 évesen elhatároztam, és egyre biztosabb vagyok benne. később sem szeretnék segget csinálni a számból, akárki akármit mondd.
persze, van az a hülye duma, hogy csak az nem akar házasodni, akinek nem kérik meg a kezét. a párom már egy ideje felhozta a témát, én pedig észérvekkel elmagyaráztam neki, hogy szerintem miért nincs értelme aláírni azt a papírt. úgy tűnik, egyelőre belenyugodott.
Ez egy nagyon jó téma!Én szerintem azoknak való akik szeretik a támogatást és a biztonságot. Akik függetlenek szabadok azoknak minek? Úgyis összetartja őket a szeretet. Meg sok valakinek ez egy poziciót ad a társadalomban, azt hiszi akkor őt komolyabban veszik. Az még nem jelenti azt h boldog is lesz a kapcsolata. Ha a házasságra gondolok, akkor egyből a válás jut eszembe. Másodjára meg az elkényelmesedés, unalom, megszokás. Meg azok a szituálciók amikor a nőnek kell a háztartást meg a gyereknevelést vinnie. Sok olyan helyzet amikor semmibe veszik a nők érzéseit. Mert a pasik igy látták otthon az anyjuk is azt csinálta. Minek legyek valankinek a cselédja? Lenézem azt a pasit aki nem önellátó, sajnálom, ha a szülei nem ugy nevelték
Meg sokan misztifikálják a szerelmet. Évek múlva elmulik, v átalakul. Érzelmekre esküdni hülyeség. amugy is zárt rendszer. Én a változásban hiszek, nem az állóvízben. Természetellenes.
Az esküvők persze tetszenek:)Meg van előnye is a házasságnak, anyagila könnyebb mint egyedül.
Meg tudjátok még mi bajom van vele?
Mindenki agyában ott van az álomkép h milyen egy tökéletes férj feleség anya apa házasság az agyában. És ez a kép nem egyezik meg a valósággal. Mert sokszor bizony lusták vagyunk, v más dolgok érdekelnek bennünket. Aztán ebből a különbségből mindig csalódás lesz.
Kifelé meg képmutatás, h milyen fasza pár vagyunk...
Engem stresszel a házasság gondolata.
Túl sok az elvárás. És ha már van azt megtesszük, és nem mindig szeretetből, van h kényszerből, csak hogy megfeleljünk az ideális férj feleség képnek. Álszent dolog.
"Azt gondolom, a fiatalok többsége azért házasodik, mert nincs más választásuk az életben, nincs lehetőségük karriert építeni, vagy utazni."
Nem értem, hogy ennek mi köze a házasodáshoz. :) Nem a házasságtól függ, hogy tud-e valamelyikőjük vagy mindkettejük egy jó életpályát kialakítani. De amúgy manapság már annyira tényleg nem "divat" a házasság. Egy napra képesek az emberek 6 esetleg 7 számjegyű összegeket kidobni, meg még egy gyűrűt is venni. Én pénzkidobásnak tartom. Meg amúgy sem hülyeség az a statisztika, hogy minden második házasság válással végződik.
"Mindenki agyában ott van az álomkép h milyen egy tökéletes férj feleség anya apa házasság az agyában. És ez a kép nem egyezik meg a valósággal. Mert sokszor bizony lusták vagyunk, v más dolgok érdekelnek bennünket. Aztán ebből a különbségből mindig csalódás lesz.
Kifelé meg képmutatás, h milyen fasza pár vagyunk...
Engem stresszel a házasság gondolata. "
Ezt pont így gondolom én is.
Meg valahogy a negatív példa mélyebb nyomot üt, (jóképű, lehengerlő alkoholista férj, aki csalja a feleségét, miközben álompárt játszanak) mint a pozitívak, akik tényleg jól megvannak együtt.
"nincs lehetőségük karriert építeni, vagy utazni..."
A legtöbb csaj "utazik" egy gazdag pasira és
ezzel építi a karrierjét!!
(Hiszen semmivel sem tud annyit keresni, mint egy válással!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!