Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Megbántom a férjem ha nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megbántom a férjem ha nem veszem fel a nevét?

Figyelt kérdés
Ilyet még a családban senkit sem tett, félek, hogy nagy balhé lesz belőle. Nem akarok se xy-né se x-né xy lenni, sem a férjem vezetéknevére lecserélni a mostani vezetéknevem. Gyönyörű szép hangzású leánykori nevem van, nem akarok tőle megválni, meg így legalább nem kell egy csomót költeni az okmányok cseréjére.
2011. aug. 22. 12:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
71%
teljesen igazad van, ez már egy elavult régi szokás!
2011. aug. 22. 12:43
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Kérdezd meg tőle! Az én férjem rám bízta, és megértette, hogy megmaradtam a leánykori nevemen.
2011. aug. 22. 12:44
 3/19 anonim ***** válasza:
63%

A kötőjeles megoldás sem tetszik?

Párod vezeték neve-a Te vezetékneved Kereszneved

Egyébként csak Ő tudja megmondani, hogy ez mennyire lenne neki fontos, egyénfüggő.

2011. aug. 22. 12:44
 4/19 SzilKa ***** válasza:
54%

Ezzel én is ugyanígy voltam, az akkor még vőlegényem bele is ment, aztán amikor mentünk időpontot kérni az anyakönyvvezetőhöz, kinyögte, hogy mégis szeretné, ha felvenném a nevét. Végül a kötőjeles megoldás mellett döntöttem (a -né-s változat nekem sem jön be).

Szóval az a kérdés, hogy a férjed hogy áll hozzá, a család többi tagját én nem hagynám beleszólni, ez a kettőtök dolga.

2011. aug. 22. 12:45
 5/19 anonim ***** válasza:
81%
Anyukám se vette fel annó apa nevét, pedig ez régebben történt, és akkor se volt belőle gond. :)
2011. aug. 22. 12:48
 6/19 anonim ***** válasza:
55%
Én valamilyen formában szeretném felvenni majd a jövendőbeli férjem nevét. Pl a nevem legyen Tóth Ágota, akkor Jakabné Tóth Ágota leszek. Persze ha nem illik a nevemhez nincs jó hangzása nem venném fel semmiképp.
2011. aug. 22. 12:48
 7/19 anonim ***** válasza:
52%
Valóban vele beszéld ezt meg. Én amikor egyszer felvetettem neki a dolgot sértődöttséget láttam az arcán. Szerintem az én párom besértődne rajta. Meg a családja is.
2011. aug. 22. 12:50
 8/19 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem megbántod,még akkor is,ha nem mondja.Ez olyan jelképes,hogy összetartozunk,más jelentősége nincs,csak ennyi.Én nagyon szerettem volna felvenni a nevét,de semmiképpen nem akartam "né"lenni,de a nevét viselni akartam,így megbeszéltük,hogy csak a vezeték nevét veszem fel,így jó volt mindkettőnknek,és utólag megmondta(a lagzin)hogy nagyon jól esett neki,és nagyon örült,hogy fel akartam venni a nevét.Azóta sem bántam meg,és nem mellesleg,nagyon szép vezetékneve van,az enyémmel ellentétben,ami egy férfinév,és világéletben utáltam,mert állandóan csúfoltak.Így kaptam egy gyönyörű vezeték nevet,amit jó szívvel viselek.
2011. aug. 22. 12:50
 9/19 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó vagyok! a 12:48-as válaszolóval valamilyen szinten egyetértek. Én is hajlok arra, hogy valahogy kifejezzem azt, hogy férjhez mentem. Persze azt is megértem, hogy valaki azt mondja, hogy nem vagyok a másik tulajdona.
2011. aug. 22. 12:52
 10/19 anonim ***** válasza:
6%
bocsi....így már utolsó előtti
2011. aug. 22. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!