Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elmenjek a lakodalomba?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmenjek a lakodalomba? (Olvass tovább! )

Figyelt kérdés

A barátnőm október 15én férjhez megy,

és engem is meghívott, olyan 150-fő körül

lesz, lakodalmas házban. De az a helyzet hogy dédi eltávozott 3-hónapja. De a barátnőmet se akarom megbántani...

Mi a helyes ilyenkor?

2011. aug. 16. 14:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
a gyász nem attól függ, hogy mész-e lagziba vagy sem...még meg is érteném a dilemmádat, ha a rokonod 1 héttel a lagzi előtt halt volna meg, de 5 hónap az nem indok erre
2011. aug. 16. 14:43
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez sztem hülyeség, hogy csak azért, mert vki eltávozott (nem is tegnap), ne lehessen elmenni esküvőre. A gyász nem ilyen külsőségekben mutatkozik meg. Sztem dédid is azt mondaná, hogy menj csak el az esküvőre, mert szeretne téged boldognak látni. Legfeljebb nem viselsz nagyon színes ruhát és nem viselkedsz túl harsányan. Nyugi, nem fog úgy tűnni, hogy kevésbé gyászolod a dédidet, ha elmész. Ráadásul a barátnőd esküszik, sztem, ha nem mész el rá, életed végéig bánni fogod, hogy nem voltál ott ezen a fontos pillanatán az életének...
2011. aug. 16. 20:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én elmennék. És elég hosszú ideje nincs kötöztettek a dédi.

Nekem nagyapám november 15én halt meg, december 15én meg szalagavatóm volt.

Nálunk az a szokás, hogy nagyszülőt legalább 1hónapig illik gyászolni. Úgy határozott a másik 2unoka, hogy ők karácsonyig gyászolnak. Nekem ez lecsökkent 3hétre. Mivel bordó estélyi ruhám volt, sok pénzt kiadtunk érte így nem akartam egy feketét is venni.

De nem kívánom senkinek azt az érzést. Mikor kezdődött a szalagtűzés, azelőtt egy hónappal, pont akkor vitték nagyapámat a kórházba. Mikor a műsor volt akkor haldoklott. mikor a buli kezdődött akkor közölték azt hogy meghalt. (persze minden egy hónappal előtte).

Túl friss volt az emlék. De elment, táncoltunk is és nem hiszem, hogy kevésbé lennék rossz gyerek a másik kettőhöz képest, mert nem feketét vettem és mert jól éreztem magam.

Tudom a te eseted más, de leírtam a történetemet.

2011. aug. 16. 21:00
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát én csak magamból indulok ki...ha nagyon fájna,akkor nincs az az isten,h elmenjek,és egy jó barátnő megérti.Ha sikerült már túltennem magam annyira rajta,h jól tudjam érezni magam,akkor pedig mennék.

Attól félsz,h megszólnak?Kit érdekel mit gondolnak mások?Bármit csinálsz,lesz akinek nem fog tetszeni.Gondold át és úgy dönts,ahogy neked jó. Én nagymamám temetésének másnapján lettem 30.A férjem,a szüleim,hónapok óta készültek meglepetésekkel.Átszervezték,de még így is megtatottuk családi körben.Anyai nagymama volt,ha vki ki volt bukva,az anya,de még ő is jól érezte magát...nyilván nem vittük túlzásba.(Mondjuk millió okból hozzám az a nagyamamám nem állt túl közel!)

Én nem is tudok feketét felvenni,ha meghal vki.Apai nagypapámnál (imádtam) hordtam,őt nagyon sokan ismerték,naponta megállítottak,olyanok,akiket nem is ismertem.Volt,h addig beszéltek róla egy boltban pénztárnál,h sírva rohantam ki.Levettem,mert nem bírtam. Egy hétre a halálára,elrángattak egy buliba (nagyon ki voltam,arra sem emlékszem,h hogy mi volt...de aznap este megismertem a férjemet!Szóval minden okkal történik!) Ennek 6 éve ,de még belül nagypapámat most is gyászolom.

Kicsit elkalandoztam,de remélem,h sikerült megerősítenem benned vmelyik irányt...az ember lelke ugyanazzal a dologgal sokféleképpen tud azonosulni.Örök érvényű: "Ha rám hallgatsz,azt csinálsz,amit akarsz." :)

Szóval a gyászt nem a ruha,vagy a szórakozás határozza meg,hanem ami a szívben van.Most is járhatnék feketében,de minek?Képmutatás lenne...

2011. aug. 17. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!