Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknek nem tudtak a szülők segíteni, hogyan finanszíroztátok az esküvőt?
Ha nincs pénz, akkor csináljatok családi esküvőt. Semmi értelme hitelbe verni magatokat egy napos rongyrázás miatt.
(Főleg, ha megnézzük a válási statisztikákat.)
Kis esküvőt csináltok csak a szűk család és vacsi.
10 főnek a két család össze tudja dobni a vacsit anyagilag, lehet még ti is.
Aki meg megsértődik emiatt az szálljon be a költségekbe, én ezt mondom.
Persze ha ragaszkodtok az esküvőhöz.
Egyébként sokan élnek együtt papír nélkül.Semmi különbség.
Ha ragaszkodsz az esküvőhöz, akkor vagy hitelbe vered magad vagy pici esküvőt tartottok.
Uncsitesómék 8 éve házasodtak, az ökör unokabátyám felvett két milla hitelt, mert a leendő felesége ilyen meg olyan meg amolyan igényekkel állt elő.
Mintha a ruhától meg a kiegészítőktől meg attól, hogy hány ember van ott lenne különleges az alkalom.
Két év múlva elváltak, szerencsétlen még mindig fizeti, még két évig.
Aranyosak vagytok, de szinte egyikőtök sem aq kérdésemre válaszol. Nem azt kérdeztem, hogy mit tegyek, hanem, hogy akik ebben a helyzetben voltak, hogyan csinálták. Amúgy nekünk egy minimális segítségünk azért lenne és szó sem lehetne róla, hogy hitelbe verjük magunkat(én ennek alapból sem vagyok a híve, nem hogy esküvőnél), úgyhogy a "legyen már eszetek" kijelentést köszönöm, de nem kérem.
Viszont tényleg érdekel, hogy ki hogyan csinálta. Két tanús esküvőm tuti nem lesz, mivel engem nem érdekel a papír, akkor inkább maradunk így, de szerintem idővel össze tudjuk spórolni a dolgokat. :) Csak úúúgy vágyom már rá :)))
Könyörgöm, ha az embernek nincs pénze, akkor inkább csináljon 2 tanús esküvőt, és őrízze meg a méltóságát, de ne blamálja magát azzal, hogy mindenkivel kifizetteti a saját fogyasztását! Ennél még az is jobb, ha valamelyik rokon kertjében csinálnak egy batyus garden party-t.
Úgy látszik néhány menyasszony bármire képes, csakhogy pár óráig közönség előtt szerepelhessen, és ő lehessen a királylány.
mi 9 hónap alatt spóroltuk össze az esküvőre valót. igaz, hogy anyumék beszálltak 20 ezerrel. 1,3 millába került, 60 fős egyházi esküvő, plusz ugyanennyi emberre vacsora. A polgári esküvő 9 fős volt (mi, két tanú, 3 fő menya részről-apu, anyu, tesó, és 2 fő vőlegény részről-apa, anya). Mi pontosan tudtuk, hogy havonta mennyit tudunk félrerakni, szépen beütemeztük, hogy hónapról-hónapra mit és mennyiért (kb) fogunk lefoglalni, megvenni.
Amúgy hitelt soha nem vennénk fel, nincs értelme ilyen miatt eladósodni. Addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért. Nászútra már nem futotta. A nászajándékba és menyatáncra szánt pénzekre sincs értelme számítani, hacsak nem tehetősek és nagylelkűek a rokonok/barátok - nekünk ötöde jött így vissza az egész esküvőnek.
Spórolunk és nem hetedhét országra szóló lesz.Nem kajáltatunk olyanokat,akik ránk sem bagóznak,csak azért mert rokon.
Kicsi esküvő lesz,a ceremónián leszünk kb. 50-en,a vacsin meg kb.25-en szülők és a legközelebbi régi barátok és gyerekekkel együtt.
Most visszakaptuk a magánnyúgdíj pénztárat,ennek egy részét az esküvőre szántuk(100e),anyukám segít(100e) a többit meg hozzáspóróljuk,jövő májusra.Terveim szerint előreláthatólag 300-350-ből kijövünk cakk-pakk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!