Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy szégyen egy esküvőre csak egy vasalót, vagy egy kávéfőzőt, vagy ilyen apróságot ajándékozni?
Én szemly szerint szégyenlem, hogy csak ennyire telne, de az a helyzet, hogy 2 helyre vagyunk egyszerre meghívottak, és emelett, hogy ajándékot kell vinni, még nagyon sok kiadásunk van a nagyon kevés bevételből. Nem panaszkodni akarok, csak leírom, hogy miért nem bírnánk nagyobb ajándékot venni.
Tüzifát kell venni télire, ami 2firtésbe jön ki, meg nemsokára szülök, meg valami ruhát is kell vennünk, cipővel együtt, mert nincs mit felhúzni. Ja és vidékre megyünk.
Írjatok mit gondoltok, szégyen e lenne valami hasonló aprósággal beállítani?
Az ember addig nyújtózkodik amíg a takarója ér. Ha valaki emiatt megsértődik, akkor nem is barát.
A vasaló tök jó dolog amúgy. És én a helyedben inkább pénzt adnék, mondjuk 10 ezer forintot és kész.
A legegyszerűbb listát kérni a fiatal pártól, és bejelölni, hogy ki mit hoz. Semmi értelme nincs hogy kapnak 3db-ot ezekből, miközben lehet, hogy nem is tetszik nekik az a típus.
Esetleg vegyetek olyan ajándékot amit egyébként bármikor fel lehet használni pl. wellness kupont vagy szervezzétek meg a lány/legény búcsúját esetleg álljatok valamit az esküvő körüli tennivalókból (pl. vendégek buszoztatása, díszítések, fotós..)
Mi kikötöttük, hogy NEM kérünk semmilyen ajándékot senkitől ugyanis 5 éve együtt vagyunk amit eddig nem vettünk meg arra szükségünk sincs. Aki úgy gondolja, hogy ad, az dobja be a menyasszonytáncba.
Mégis kaptunk étkészletet, teáskészletet, ágytakarót amit persze csillogó szemekkel megköszöntünk de a vaterán landolt :(
Akinek nem érthető a kérdés itt van egyszerűbben:
Szégyen e 7-8ezer forintos ajándékot, vagy annyi pénzt esküvöre ajándékozni?
(akik fennakadtaak a vasalón meg a a kávéfőzőn)
Az az igazság, hogy mi a pénznek örültünk. Már együtt éltünk előtte is, nagyjából minden megvolt, ami kellett, túl gazdagok meg nem voltunk.
Igaz, hogy az előbb azt írtam, hogy jó ötlet valami egyéni ajándék, de ha belegondolok, az is inkább akkor, ha jól állnak anyagilag. Ha nem túl gazdagok, akkor legjobb a pénz.
Aranyos dolog valami jópofa, frappáns mütyürt adni, de egy nem annyira gazdag pár a pénznek jobban örül. Egy gazdagabbnak meg tényleg valami egyedi ajándékot javaslok.
Nem szégyen, csak nincs értelme - feltételezem már van vasalójuk és kávéfőzőjük is, illetve minden alapvető háztartási cikkük.
Inkább a pénzt add oda borítékban, de ha ettől ódzkodsz, akkor itt a neked való ötlet :) :
"Mi a Feldobox?
A Feldobox egy eredeti ajándékutalvány, mellyel felejthetetlen élményt adhat ajándékba. Tévedés kizárva, hiszen a megajándékozott maga választhat számos program közül. 15 féle élmény ajándékunk összesen több, mint 500 különbözõ programot kínál."
Böngészd át, van pl 7000 Ft-ért is 80 lehetőséges ajándékkártya. Szerintem tök jó, mert az ára nincs rajta, szóval ha neked kínos, hogy ennyit tudsz adni, akkor sem tudják a párok - persze, rákereshetnek simán, de mégsem bankjegyek borítékban, nem felesleges porfogó, élményt adsz, ráadásul ők választhatnak - én imádnám.
Minden család más, úgyhogy lehet, hogy nem általános érvényű, amit írok.
Nálunk sajnos ciki, ha valaki csak ötezret tud adni kp-ban, ilyenkor "illik" erőn felül költekezni, esküvőre minimum 50 ezret illik vinni, plusz menyasszonytánc. Ilyen felvágós a família, ez van.
Azt viszont nem illik firtatni, mi mennyibe került, úgyhogy kevésbé kellemetlen ennyiért (tehát 5-10 ezer forintért) ajándékot venni, mint odaadni mondjuk borítékban. :((
Bár az se ritkaság, hogy "véletlenül" rajta marad az árcédula az ajándékon, csak hogy érezd a törődést. :S
Ilyen családokban jobb venni 24592 vasalót. :)
Személy szerint én annak is örültem, hogy a barátaink eljöttek, nem is volt nagy fogadás, csak egy kis kerti ünnepség, szóval nem is vártunk el nagy ajándékokat. Mindenkiről nagyjából tudjuk, mennyit tud ránk szánni, és senkitől se vártunk el többet egy kis apróságnál. :)
Általában 5-10ezret kaptunk kp-ban.
Azt meg te tudod, hogy ők milyenek, melyik verzió lesz jobb.
Annál cikibb viszont nincs, mint amikor valaki hitelből veszi az ajándékot, és utána nyögik két évig a törlesztőt, szóval erőn felül semmi esetre se költsetek.
Annyit mondhatok még, hogy hétvégén unokahugom ment esküvőre, aki szintén babát vár, én meg ..khm..nagydarab vagyok. Úgyhogy kölcsönkérte az egyik mell alatt szabott ruhám, és aranyosan állt rajta.
Rengeteg leárazás van, olcsóbban megússzátok, ha ezeket keresitek, legalább a ruhán spóroltok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!