Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért megyünk férjhez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért megyünk férjhez?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdés ihlette most az enyémet. Egy nő írt benne arról, hogy férjnél van ugyan, aki egy szinte tökéletes férfi, de úgy adódott, hogy ő beleszeretett egy másik férfiba. Ugye mondanom sem kell cifrábbnál cifrább válaszok érkeztek, ahogy már a gyk.-n járó emberek nagy részétől megszokhattuk. Az egyik válaszoló ezt írta:

"Mikor megházasodunk nem azt ígérjük a másiknak, hogy soha nem leszünk szerelmesek másba."

Az én kérdésem az lenne, hogy a férjhez menetel kinek mit jelent? Nekem pl. azt, hogy csak és kizárólag egy olyan férfihez szeretnék hozzámenni, akibe fülig szerelmes vagyok és eszembe sem jutna más férfival kapcsolatot kialakítani. Ha erre csak mondjuk 35-40 éves koromban jövök rá, ha akkor találom meg, akkor addig nem megyek férjhez. Én az a rózsaszín-felhős típus vagyok :) Én nem praktikus okokból szeretnék férjhez menni. Hogy lehet úgy összeházasodni valakivel, hogy megadom az esetleges esélyt egy másik kapcsolatra?? Ez annyira illúzióromboló... Ha ilyesmi eszembe jut, akkor már régen rossz. "Jó, persze, legyen, hozzád megyek. De nem ígérem, hogy mindig te leszel az akit szeretni fogok". Ez az egész kb. így hangzik. Szerintem ez nagyon durva. Mit gondoltok?

2011. júl. 27. 20:08
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
90%
Azt gondolom, hogy az ember egyszer menjen férjhez életében. Az ember nem azért házasodik, hogy elváljon, hanem hogy leélje feleségként/férjként az életét amelett, akit szeret.
2011. júl. 27. 20:13
 2/31 anonim ***** válasza:
76%

nem mondom, hogy igazad van, de mégis úgy érzem azért. legalábbis én is így látom a dolgokat, mint te:) szerintem, ha tudjuk magunkról, hogy kicsinél több esély van, hogy beleszeressünk másba, akkor nem érdemes férjhez menni. azért is fújoltam mindig az apa&anya által meghozott házassági döntésről. szerelem (erős!) igenis elengedhetetlen, különben a házasságban béklyók nőnek:P

szimpatikus és érthető a hozzáállásod, kérdező, én is így látom.:) persze lehet, mások nem, ami nem baj.

2011. júl. 27. 20:14
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Amikor férjhez megyünk, a nagy többségünk AHHOZ a hapsihoz akarja kötni az életét, és AKKOR komolyan is gondolja. Aztán múlik az élet, telik az idő, nagy változások történhetnek minden fronton, és VÁLTOZHAT a te hozzáállásod is.
2011. júl. 27. 20:14
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az utolsóval. Akkor komoylan úgy gondolják h vele élik le az életüket csak h ez lehet idővel megváltozik. Sohe nem tudhatod.
2011. júl. 27. 20:16
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

A férjhezmenetel egy szövetség két ember között szerintem, hogy együtt, a másikat segítve birkóznak meg az élet nehézségeivel.

Nem ígérhetjük, hogy örökké szerelmesek leszünk belé, hiszen ezt nem tudjuk befolyásolni. De azt ígérhetjük, hogy akkor is kitartunk mellette, ha öreg és beteg lesz, és akkor is, ha netán beleszeretnénk másba. Ha ezt az ígéretet tennék az emberek, kevesebb válás lenne.

Állítólag a szerelem elmúlik néhány év alatt. De a házasságnak egy életre kellene szólnia. Pontosan azok válnak el folyton, akik azt hiszik, hogy a házasság csak addig jó, amíg szerelem van. Aztán mikor beleszeretnek másba, elhagyják a féejüket, feleségüket, családjukat, egy románcért, ami néhány évig tart, és ugyanott vannak utána, mint előtte - csak éppen a házasságukat már elveszítették.

2011. júl. 27. 20:17
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Eltelt 13 év. Mindketten változtak. A rózsaszín köd is felszáll. Neked még nem volt olyan, hogy azt hitted szerelem, vége lett és a következő párodnál, sokkal erősebb érzelmek voltak? Ez bárkivel előfordulhat. 13 év sok idő, teljesen más mederbe folyhat akár még egy házaspár élete is.
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

A jövő ismeretlen.

A jövőre tett ígéret ostobaság.

Szerintem amikor ez a dolgo ebbéli vágyában keletkezett akkor meghaltak az emberek fiatalon, tehat kitartott az elso ilyen nagylélegzetű szerelem a halálig.

Egy hosszu emberéletben természetes a többekhez vonzódás, én más 3 évesen is egyszerre több fiú iránt voltam oda. És a vonzodasaim egyenranguak, nem tudnék egyvalakit kiemelni, ezert a hazassag nem nekem valo.

Ez inkabb tarsadalmi/gazdasagi dolog, es nem az ember zsigeri természetéhez igazodik. Sokan nem vállalják ezt fel a trasadalom elott es a gazdasagi helyzetuket sem eszerint alakitják, ezekhez gyengék. Ezért élnek hazugságban.

8/31 anonim ***** válasza:
Nálam is azt jelenti amit nálad. Az imádott férfihez hozzámenni és vele élni boldogan, de ugye ez nem mindig megvalósítható. Ha abban a korban leszek amikor már ideje lenne férjhez mennem de nincs meg a nagy Ő, akkor férjhez mennék olyanhoz akit szeretek de nem érzem azt az iszonyatos nagy szerelmet. Ezt azért írom, mert akit most nagyon nagyon szeretek és úgy érzem, hogy a ő a nagy Ő, vele nem házasodhatok, ezt inkább nem részletezem. Gyerekeket viszont szeretnék, de nem egyedülálló anyaként élném le az életem, mert ugye az úgy az egészséges a gyereknek is ha van apja és anyja is, házasság nélkül pedig nem vállalnék gyereket. Nah most lehet lepontozni, meg elítélni de sajnos nálam ezt a gondolkodást a helyzet adja.
2011. júl. 27. 20:18
 9/31 anonim ***** válasza:

"Ha abban a korban leszek amikor már ideje lenne férjhez mennem"

Szerintem eppen az itt most a beszedtema, a kerdesfevetes, hogy van-e ilyen, hogy idje, es mitol van olyan, tehat mi a motivaciod, hogy ferjhez menj, mit ertesz az alatt, hogy ideje, mikozben nem éled azt a tartalmat, amit jelent szamodra a hazaassag?

2011. júl. 27. 20:20
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

20:17 vagyok, nem írtam le, de fontos: érdemes néhány olyan nagymamával beszélgetni, akik sok évtizedet éltek boldog házasságban. Sokakkal beszélgettem, amikor megnyíltak, szinte mindegyikük elmesélt néhány esetet, amikor megkísértette őket más, szerelmesek lettek másba. Mégis kitartottak a férjük mellett, a szerelem egy fél év - év alatt elmúlt, és utána megint éltek együtt boldogan. Férfiaknál ugyanez.

Az a baj a mai emberekkel, hogy mindenki önző. És semmit nem ér a szava. Az esküvő csak egy buli, a házassági esküt az első jöttment férfi vagy nő miatt elfelejtik és megszegik. Pedig az eskünek pont az a lényege, hogy nem szegjük meg...

2011. júl. 27. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!