Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságpárti vagy? Ha igen miért, és ha nem akkor mi miatt nem?
Kíváncsi lennék ki mit gondol a házasságról,érveket,és ellenérveket szeretnék mindkét oldalról. Valamint kérlek írjátok oda,hogy milyen neműek,és hány évesek vagytok. Köszi :)
26/N
A házasságnak ígéretnek kéne lennie arra, hogy nem csalod meg a másikat. De ha szétnézel nem az. Magyarul belehazudnak egymás szemébe Isten előtt.
Az előbb írt egy hölgy, hogy az ő házasságukban is volt megcsalás, de még is mekkora jó nekik, hogy házasok. Szerintem meg a házasságban pláne nem elfogadott dolog.
Csak azért merült fel bennem ez a kérdés,mert pl az én szüleim össze vannak házasodva,de én is tudom,hogy náluk ment a megcsalás,először kezdtem apám,kétszer biztos,hogy megcsalta anyámat,aztán anyu visszaadta a kölcsönt. A házasságuk egy kalap szart sem ér,csak a gyerekek,és a megszokás miatt vannak még együtt. Én már százszor említettem anyunak,hogy nekik nem kellett volna összeházasodni,sem együtt élni,amire mindig csak egy "hmm" volt a válasza,tehát tudom,hogy ő is így gondolja már. Habár akkor most én sem lennék,és nem írnék ide kérdéseket... :) Én nem tudom eldönteni,hogy a házasság mellett,vagy ellen vagyok. Azt hiszem én csak simán boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat párti vagyok,a többi nálam mellékes.
Van egy párom(3 éve). Nagyon késői gyerek volt,az anyja,és az apja is 44 évesek voltak,amikor ő született,testvére nincs. Az ő szülei nem voltak összeházasodva,és párom sem volt tervezve,csak besikerült. Az ő szüleinek a viszonya is katasztrofális volt,és sajnos ott nem csak veszekedések voltak,hanem tettlegességig is fajultak a dolgok. Páromat ennek ellenére,vagy éppen ezért abszolút nem érdekli a házasság.
-13 éves lány vagyok-
Én őszintén szólva sosem akartam megházasodni, és még mindig így érzem. Ha két ember szereti egymást, akkor nem kell a házasságra(esküvő..) pazarolni a pénzt. De elfogadom, oké, valakinek kell papír, hogy tudhassák, hogy ők igen is, hivatalosan is együtt vannak. Gyereket sem szeretnék, és ez remélem soha nem fog változni. Egyszerűen nem bírnám elviselni, ha 15 éves korában egy csomag füvet, esetleg egy doboz cigarettát találnék a szobájában, előrelátó nem lehetek, hiszen a szabadságát viszont nem korlátozhatom, nem zárhatom be a pincébe egész nap. Ismerek egy párt, 27 éve együtt vannak, és nincsen gyerekük. Mindketten sikeresek a munkában, kint élnek külföldön, rohadt jól élnek, voltam már lent náluk, a kapcsolatuk példamutató, szinte közös nyelvük van. Szóval nem, nem vagyok házasságpárti, gyerekpárti meg főleg nem.
Én házasságpárti vagyok, számomra ez nem csak egy darab papír, hanem egy eszmei kötelék. Amikor ténylegesen kimondom,hogy igen, onnantól én és ő közötte egy olyan kötelék jön létre, amely egyrészt törvényes, másrészt onnantól hivatalosan is a hozzátartozója vagyok.
Ja és a pofám leszakadna, ha a páromnak elismerő nyilatkozatot kellene tennie, mert nem voltunk képesek hivatalosan is igent mondani egymásnak.
Nekem sokat jelent,hogy azt mondhatom férjem van, aki elvett feleségül, mert ténylegesen engem akar, nem pedig egy élettársam.
És itt tényleg szó sincs papírokról, anélkül is szerethet és kitarthat mellettem ugyanígy.
Én nem vagyok házasságpárti,nekem az túl nagy kötöttség lenne. Még az együttélés is az lenne,ezért nem is költözöm össze a barátommal.Nagyon szeretjük egymást,heti kb.5 ször találkozunk,de mindkettőnknek megvan a saját élete,ezen kívül és ez így jobb mindkettőnknek,mintha folyton egymás nyakán lógnánk .8 éve vagyunk együtt. Gyereket meg amúgyse tervezek,nem vagyok egy anyatípus :D
28/N
21 éves menyasszony vagyok, és házasságpárti.
Számunkra az esküvő, házas élet nem csupán egy darab papír, ahogy sokan másnak. Mindennél jobban szeretjük egymást így emiatt is akarjuk a lagzit. Szeretnénk ha osztoznának a boldogságunkban a szeretteink, még ha csak egy napra is.
Nekünk az eljegyzés is nagy dolog volt, és ezt is úgy éljük meg, hogy ezzel magasabb szintre helyezzük a kapcsolatunkat.
Szerintem egy gyereknek is sokkal jobb ha a szülei házasok, nem csupán együtt élnek. Egy idő után kínos lehet a gyereknek ha majd megkérdezik tőle, hogy a szüleid mióta házasok?! És erre csak annyit tud mondani, hogy Ők nem házasok....
A házasság nem csak egy papír. Ennyi erővel a diploma is lehetne az, pedig mennyi munka és tanulás áll mögötte!
Mi a párommal alig vártuk, hogy összeházasodjunk, hivatalosan is rokonok, hozzátartozók legyünk, felvehessem a nevét, hogy nem csak a mi szempontunkból, hanem társadalmi szempontból is összetartozzunk. Nekem sokkal többet jelen ez és sokkal többet nyom a latban, mintha csak együtt lennénk, ez már egy felelősségvállalás, utalás arra, hogy nem a könnyebb megoldást választom attól félve, hogy egyszer külön megyünk. Ráadásul nekem plusz jelentése is volt az esküvőnek, mivel vallásos vagyok, így sokat jelentett, hogy Isten előtt fogadhattam hűséget a páromnak.
Ennek ellenére teljesen megértem és elfogadom, ha valakinek semmit nem jelent a házasság intézménye. Úgyhogy nem akarok itt érvelni, mert miért próbálnék rábeszélni valakit arra, ami nekem és a páromnak jelent valamit, ha neki és az ő párjának meg nem jelent semmit? Két ember úgy legyen boldog, ahogy nekik jó és ne úgy, ahogy másoknak.
Aki azt írja hogy pazarlás az esküvő, az frankón nem fogja fel hogy konkrétan a saját szüleitől, testvérétől, párjától sajnálja a pénzt?
Ez a pénzpazarlásos ellenérv egy akkora butaság hogy hihetetlen.....ki az aki a saját szeretteire és leendő házastársára sajnálja rákölteni?
Nem is hallottam még ilyet soha senkitől, csak itt elkezdte (leírta) egyvalaki, a többi meg utána...
ma 13:40
Ráadásul aki olyat ír, hogy az esküvő pazarlás, szegénykém még elég... hogy is mondjam, hogy ne legyen sértő... tájékozatlan is. Maga az esküvő a legtöbb helyen ingyen van, maximum egy pezsgőt kell vinni, esetleg valami minimális teremdíj, de sok helyen az sincs. Ha valaki külön nem vesz ruhát, hanem egy ünneplőben, két tanúval, pár családtaggal összeházasodik, szinte semmibe nem kerül. Aztán, hogy a továbbiakban ki hogy érzi, mennyit tud, vagy akar költeni, egyéni döntés. De maga a szimpla esküvő nem nagy kiadás, egy hétvégi buli többe kerül, úgyhogy butaságot beszélt az illető.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:21
És erre szerinted ki volt kíváncsi? Olvasd el még egyszer a kérdést és próbáld újra a válaszadást. Sosem értettem miért kell győzködni a másikat. Tény, hogy maga at esküvő nem drága, de szerintem ha bárkit megkérdezel akkor azt a választ fogod kapni, hogy a lagzira gondolt meg a nagy felhajtásra ki tudja hány fővel. Amúgy sem értem, hogy veszed a bátorságot ahhoz, hogy számodra ismeretlen embereket a szádra vegyél és negatív jelzőkkel illesd azért mert neki az indok a házasság ellen ami neked nem. Nagyon jó kis nevelést kaphattál, gratulációm küldöm édesanyádéknak.
Végszóként: a kérdés szempontjából ez a válasz sem volt hasznos, de a pofátlanságnak is van határa. Bár igaz a primitívségnek nincs, tanuljátok elfogadni más véleményét is, főleg ha nektek nem árt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!