Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"megvan minden háztartási cikkünk, de a házi kasszánk üres" egy esküvői meghívón szereplő ilyen mondatról mi a véleményetek?
Szerintünk se.
Ez számunkra is "pénzbehajtásnak" tűnik, mintsem egy családi összejövetelnek. Ha nincs pénz akkor nem kellene 100 főt meghívni és nem kellene 2 napos bulit szervezni a semmire. ( Nem vagyok irigy de ez már enyhén túlzás)
Páromat idézve: ezt a viselkedési formát nem szponzoráljuk :)
Bunkók! Ne azért hívjanak meg hogy én tömjem ki a zsebüket!!
El se mennék.
Engem az egészben az is zavar a legjobban (bár tudom hogy semmi közöm ehhez) hogy a pasi a nő családján akarja behajtani az ő (pasi) haveri zenekarának a díját is (min 160.000 Ft)... Meg hogy fizessék ki a csaj szülei az esküvő összes költségének a felét (kb 600.000 Ft) + még persze adjanak hozzá valamennyit...+ még fizessék ki a vidéki vendégek szállásdíját. ezt az összeget még az esküvő után sem kapják a szülők vissza. Ismerem a szülőket, becsületesen felnevelték a lányukat, járatták főiskolára, fizették a koleszt az albérletet kapott költőpénzt is stb... irtóra sajnálom őket. Én is jártam főiskolára de eszembe sem jutna a saját szüleimről több százezer forintot lehúzni, hogy azt kidobálhassam az ablakon és rázzam a rongyot. Sőt, mi valahogy úgy vagyunk vele hogy "addig nyújtózz ameddig a takaród ér" szóval mi úgy gondoljuk, hogy annyi vendéget hívunk amennyit elbírunk (kölcsönök nélkül) és mivel a SAJÁT esküvőnkről van szó, így nem is gondolkodunk azon, hogy a szülők bármit is fizessenek!
Sőt még hogy fokozzuk a dolgot, azt is hallottam a szülőktől, hogy a pasi úgy gondolja, mivel neki már csak az apja él ezért a 1,500,000 Ft-os esküvőt ne 1/2-be fizessék a szülők hanem 2/3-ban úgy hogy a lány (női) rokonok aránya 8/80 lesz.... szóval ez azért durva.
A legdurvább szerintem még ezen is túltesz: 33-34 évesek... szóval csak én érzem a lenyúlás gátlástalanságát, vagy ez tényleg így OK?
Igazad van, így beleérni bunkóság!
Pénzt kérni szerintem nem az! Hagyjuk már ezt a baromságot, hogy "ne én tömjem a zsebüket" meg társai.
Nem tudom itt pár embert,hogy neveltek, de engem úgy,hogy ha vendégségbe megyek, vigyek valamit. Ergo üreskézzel még egy nyári kertipartira sem állítok be. Alap,hogy egy esküvőre sem. Ha meg már egyébként is vennék valamit, akkor miért ne az árát adjam oda. Hiszen nem tudom,hogy amit vennék, van-e már nekik. Az sok öregnéni szokta elhinni,hogy a pár örül a 48. tányérkészletnek, meg 20. vízforralónak. Na én ilyen hülye nem vagyok. Sőt, ha már megyek, nyilván kedvelem őket, tehát kib@szni sem akarok velük,hogy esküvő után két hétig adogathassák el a felhalmozott cuccokat, meg járkáljanak az üzletekbe visszacserélni!
Mi nem írtuk bele a meghívó, a normálisabbja gondoltuk úgy is megkérdezi. Meg is kérdezték. És igen pénzt kértünk! Nem, nem hitelből csináltuk lagzit, meg volt rá a pénz, nem akasztottuk volna akkor sem fel magunkat, ha nem jön vissza az ára. Ez a pénz erre volt szánva, de annyira azért nem megy jól, hogy az egész összeg hiányozzon!
De csak egy példa. Anyósom barátai nem tudom milyen megfontolásból egy kávéfőzőt vettek. Nem tudjuk miért, mert előtt egy hónappal beszélgettük, hogy milyen hiperszuper darálósat kaptunk apuéktól karácsonyra. Nem is ez volt a lényeg,hanem,hogy a kávéfőzőhöz nem volt magyarnyelvű leírás, sem garancialevél. Ergo ők is úgy kapták valahonnan, csak nekik sem kellett és elhozták. Na már most így vissza sem tudtuk vinni, esetleg olyanra cserélni, ami még nincs. Két éve ott porosodik a sarokban, mert amennyiért el tudnánk adni, annyiért sajnálom. Nem az a gond,hogy nem pénzt adnak, mert van, aki tényleg nagyon ellenzi,hanem,hogy akkor már megkérdezte volna legalább anyóst,hogy van-e a gyerekeknek kávéfőzőjük. És tudjátok miért nem tette? Mert nyilván nagy ívben szart rá. Na én pont ezt mondom. Ha én így mennék el valaki lagzijára, szégyellném magam. Ha ennyire nem érdekel a pár,akkor el sem megyek!
Mint ahogy az előttem szóló is írja, nálunk is úgy volt, hogy a rokonság megkérdezte, hogy meg van-e már mindenünk a háztartásban, vagy hogy jó lenne-e, ha pénzt adnának?
Ezen jól össze is kaptunk a párommal, mert nem engedte, hogy válaszoljak erre a kérdésre, meg ő sem válaszolt, mert szerinte "bunkóság" lett volna (nem értem, miért, ballagás előtt én is megkérdeztem az unokatesóimat, hogy minek örülnének jobban, valami ékszernek, vagy inkább a pénzt vigyem ajándékba és majd vesznek rajta valamit), viszont kb. a fent említett szöveghez hasonlót a íratni a meghívóba neki is eszébe jutott. Szerencsére nem került rá sor, miután többen is utaltunk neki rá, hogy ezt inkább ne...
Van kávéfőző, lámpa, minden
Csak éppen pénz nincsen :/ xdd
Manapság már úgy házasodnak az emberek, hogy előtte együtt éltek évekig és ezt a rokonság is tudja, így azt is gondolja, hogy ami kellett a háztartásba azt be is szerezték már rég. Nem is igazán rohangál az ember ajándék után, hisz úgy vannak vele, hogy majd a pár tudja mit akar venni ezért inkább pénzt adnak. Ilyen szar szöveget meg beleírni kész röhej.
Én egy éve élek együtt párommal, de mamám szinte minden második hónapban vesz egy kávéskészletet, hogy minek azt nem tudom, már szóltam neki, hogy ne vegyen többet, de nem érdekli. Szóval aki valami tárgyat akar venni az úgy is azt fog, annak hiába mondja az ember, hogy nem kell mert már van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!