Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » "megvan minden háztartási...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"megvan minden háztartási cikkünk, de a házi kasszánk üres" egy esküvői meghívón szereplő ilyen mondatról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2011. júl. 7. 19:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem valami humoros keretben simán rá lehet írni. Én már láttam így megfogalmazva pont ezt meghívón. Sajnos a szövegre nem emlékszem, végig humoros volt amúgy, és így egyáltalán nem volt sértő.
2011. júl. 7. 19:24
 12/28 anonim ***** válasza:
53%

Sztem ezzel semmi baj. Így legalább mindenkinek egyértelmű.

Lehet udvariaskodni, ködösíteni, de minek? :D

2011. júl. 7. 19:31
 13/28 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó: talán azért, mert nem az ifjú pár tesz szívességet, h összeházasodnak, és te még fizethetsz is. :)

Persze kell, mert illik, és mindenki szívesen tenné, és önként, de egy ilyen mondatnál én elgondolkodnék, hogy vajon esküvőt ünneplünk, vagy csak azért kellek oda, h leadjam a borítékot.

2011. júl. 7. 19:34
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesíteném a kérésüket. Őszinték, bár tény, hogy én nem írnám rá a meghívómra, maximum, ha valaki megkérdezi, hogy pénzt vagy valami háztartási cikket szeretnénk, akkor pénzt mondanék, mert nekünk is szinte teljesen be van már rendezve a lakás (albérlet). Ilyen világot élünk. Az ember meggondolja, hogy mire költ, és minden forint jól jön, amikor az ember neki vág a közös életnek. És nekem ez jobban tetszik, mint amikor egy bugyuta, erőltett versbe van ugyanez belefogalmazva. Én igazából azt nem értem, hogy miért fáj valakinek azt a pénzt odaadni egy borítékban, amit mondjuk rá költött volna egy porszívóra, vagy étkészletre.
2011. júl. 7. 19:38
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Jaa, hogy ilyet kaptatok.

Hát ez van. Őszinte. Legalább nem kell eladni mindent, vagy elajándékozni, vagy kidobni, vagy porosodni hagyni. Bár viccesebben jobban hangzana.

Magyarul ne költs x ezer forintot egy turmixgépre, amiből van mér öt, inkább add az árát.

2011. júl. 7. 20:12
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezt így, ebben a formában elég nagy bunkóság beleírni. Nem azt mondom, hogy nem lehet, de akkor inkább versben vagy humorosabb formában, esetleg vicces illusztárcióval... de a legjobb akkor is az, ha a párban van annyi, hogy elbandukol azokhoz a meghívottakhoz, akihez tud, és szépen szabatosan, kedves elmondja nekik, hogy hobban örülnének, ha a pénzt, amit az ajándékra fordítottak volna/fordítanának, inkább nekik adnák egyben. Egyébként totál megértem, hogy pénzt kérnek. Az esküvő árai piszok drágák, és régen, azokban az időkben, amikből a nászajándék ered, tényleg úgy indultak nekik a fiatalok az útnak, hogy alig volt valami kelengyéjük, szükség volt a háztartási cuccokra. De most már nem, és a meghívottak is sóherebbek lettek... így legalább a smucigok nem szúrják ki a pár szemét egy gagyi kínaiból vett étkészlettel... ja, és nem is beszélik meg, hogy ki mit visz, és... azért ne mondja nekem senki, hogy ha 5 kávéfőzőt és 3 turmixgépet kapnak, az mennyivel jobb és meghittebb és normálisabb, mintha pénzt kapnának, amiből aztán tényleg olyan dolgokat tudnak venni, amire szükségük van, vagy elmehetnek nyaralni...
2011. júl. 7. 21:34
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Így kicsit bunkón hangzik. Lehet, hogy sokan jópofának tartják, de páran lehet, hogy sértőnek érzik, még ha verses formában írjátok, akkor is. Csak akkor küldjetek ilyet, ha biztos csak olyanokat hívtok meg, akik vevők, az ilyesmire.

Az esküvőnk előtt a párom csak úgy viccből mondott egy hasonló szöveget, hogy jó lenne a meghívóra és a szüleim szerint még viccnek is rossz volt. Szóval nem mindenkinek jön be.

2011. júl. 7. 21:40
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ti kaptátok? ... Én csakazértis étkészletet vennék. :D
2011. júl. 7. 21:42
 19/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Őszintén szólva mi is bunkóságnak tartjuk, mert ezt máshogy kellett volna felénk jelezni, de nem így! Valahogy úgy hogy eljön, átadja a meghívót, mi megkérdeztük volna hogy mit szeretnének, vagy mire lenne szükségük, ő(k) normálisan elmondhatták volna, valahogy úgy " az igazság az hogy már x éve együtt élünk, és már sok mindent beszereztünk és jobban örülnénk a pénznek, mert most eléggé meg vagyunk szorulva" ( persze az más kérdés, hogy miért éppen akkor akarnának összeházasodni, és nagy lagzit csapni mikor extra dolgokra éppen nem most kellene költeniük, 4 banki hitellel a nyakukban).

Ez szerintem őszintébb lett volna, mint amikor a kezünkbe nyomták és nézték az arcunkat hogy milyen pofát vágunk mikor ehhez a részhez érünk. Szerintem ez nagyon nem odaillő dolog.

Lehet mi még bunkóbbaknak fogunk tűnni, de nálunk éppen ezért az ellenkező hatást érték el: bocsi, pont azon a napon lesz fontosabb dolgunk! Jó dolog az őszinteség, de nem mindegy hogy azt hogyan tálalják. Másrészről mi is inkább pénzt adtunk volna (szívből, kérés nélkül), de így olyan számunkra minta ki lett volna adva utasításba, és így már nem jön szívből. Egy esküvőnek nem arról kellene szólnia hogy hogyan vasalják be az ismerősöktől a pénzt a házasulók, hanem egy családi ünnepségről ahol a két család egyé válik... de így kösz nem vagyunk rájuk kíváncsiak...

2011. júl. 7. 22:31
 20/28 anonim ***** válasza:
Nekem egyből az jut eszembe, ha olyan üres, akkor nem kell rázni a rongyot ilyenekkel.
2011. júl. 7. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!