Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha belejelntkezek a párommal, hogy polgári esküvőt szeretnénk, mennyi idő, mig a papirokat megcsinálja, vagy átnézi az önkörmányzat?
30 nappal előtte kell bejelenteni, úgy tudom.
Ha ott van minden papír (akvi, szig, stb), akkor max negyed óra, legalábbis nekünk ennyi volt.
dehogyis.bementek időpontot kérni,akkor lefénymásolják a iratokat,megkérdik mi lesz a feleség neve, és kész.
aztán mentek időpontra,ha nem kértek felhajtást,akkor kb 10perc és a kezetekben lesz a házassági anyakönyvi kivonat.
Miért ne akarna?
Szerintem sem a legfontosabb dolog, de egy szép emlék.
És nem utolsó sorba, az sem hátrány, hogy mikor majd babát akarnak, nem kell külön nyilatkozni a párjának hogy ő az apa. Meg ha erre nem figyelsz oda, és nem 30 napon belül van, nem kapja meg a gyerek az apuka nevét.
Szerintem igenis megerősíti a kapcsolatot, mert ezzel jelzik egymás felé, hogy tényleg együtt akarnak maradni.
Ugyanis ha nincs papír egyik napról a másikra el lehet költözni egy apró hülyeség miatt (jellemző a mostani kapcsolatokra) de egy házasságnál meggondolja az ember.
Lexi19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!