Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vágjam ki magam abból a helyzetből a ceremónia után, hogy lesz 1-2 vendég, akit a vacsorán nem szeretnék ott látni?
A kiküldött meghívóra, akit meghívsz a vacsorára, azt odaírod, a helyszín címével együtt.
A többieknek csak a templom címével küldesz meghívót.
Általában így szokták a legegyszerűbben elintézni a dolgot :)
Mindenképp korábban kell tudatni velük, az nagyon ciki, ha úgy jönnek, hogy lesz vacsi is, aztán le lesznek pattintva.
A meghívóban szokták ezt közölni, valahogy úgy, hogy blablabla meghívjuk önt és kedves családját az itt meg itt tartandó ceremóniára és az azt követő vacsorára.
Akit nem hívtok vacsizni, annál hagyjátok ki a vacsis részt.
ezt már jó előre szokták közölni mindenkivel.
sőt, úgy a legegyszerűbb és legjobb, ha két külön meghívót csináltattok, nem tudom, ezen túl vagytok-e már.
egyet azok számára, akiket a vacsorára is vártok, a másikat pedig a többieknek.
Valahogyan utalni kéne rá, mert az emberek ilyenkor durván rámozdulnak a potyakajára. Ha nem vigyázol, kikérdezik az esemény után a többieket, hogy hol lesz a folytatás; vagy egyszerűen csak ottfelejtik magukat, és vonulnak a többiek után pókerarccal a kaja irányába.
Tehát valahogy előre egyértelműen tisztázni kéne ezt.
azt mondod, kis létszámú lesz az esküvő, akkor gondolom személyesen viszitek a meghívókat. vagy ha nem akkor a meghívó mellé lehet írni annak a pár embernek kis kártyát, hogy:
"Köszönöm, hogy eljön, és együtt örül velünk, de sajnálattal közöljük, hogy a vacsorára nem áll módunkban meghívni, csak a legszűkebb családdal szeretnénk ünnepelni!"
vagy olyat is láttam, hogy két féle meghívó volt:
"meghívjuk a ceremóniára, és az azt követő vacsorára"
"meghívjuk a ceremóniára, és utána egy kis pezsgőzésre"
ha nem a pénz a kizáró ok, akkor a templomi után lehet mindenkivel koccintani egyet, akiket nem szeretnél ott látni, annak puszi, puszi, megköszönöd, hogy ott volt..
szerintem:)
13:24: Én is pont erre gondoltam!
A nemkívánatos egyéneket meg kell hívni MÁSHOVÁ, mondjuk egy közeli vendéglátóhelyre egy pohár pezsgőre. Lehetőleg az ellenkező irányba! :)
A többiekhez meg egyenként odamenni, és közölni, hol lesz a vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!