Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A csajok/nők azért vágynak esküvőre mert életük szerelmével esküdnek örök fogadalmat v. mert mindenki rájuk figyel?
Azt bírom, hogy sokan leírták, hogy az, hogy "esküt tesznek", nem jelent semmit, csak egy papír. Drágáim, ti elolvastátok, mit írtok le? Pont ez lenne a lényege. Az persze már más kérdés, hogy nem tartják be...
Ha a pár mindkét tagja abban a pillanatban, amikor összeházasodnak, komolyan gondolja azt, amire esküszik, akkor az már jó. És szerintem azért is jó lehet egy házasságkötés, mert ott az ember már csak végiggondolja, hogy akarja-e ezt. És ha belemegy, akkor akarja. (Kár, hogy nem így van, de így kéne... Csak nem számít az adott szó újabban semmit...)
Normális, érzésekre képes, nem anyagias embereknél ez akár egy "próba" is lehet. Végiggondolod, hogy tényleg akarod-e vele leélni az életedet, képes lennél-e rá. Ha nem, akkor miért mondasz igent? Akkor még időben lépj ki...
A válás lehetősége egy jó dolog, mert tényleg van, hogy valaki sokat változik... De azért az, ami mostanában megy, azaz hogy a válás már olyan, mint egy szakítás, csak van egy per a közös cuccokról... az egy rossz vicc... :(
Tudom persze én még fiatal vagyok, nem tudhatom... de a szüleim több, mint 25 éve házasok, nagyszüleim pedig több, mint 50 éve, én egy ilyen mintát láttam, nekem tetszik. Nagyszüleimnek templomi esküvője volt, ők isten előtt esküdtek, és ha vannak is problémáik, nem is gondolkodnak a váláson, számukra ez nem opció.
Szüleimnek nem volt templomi esküvője, nem vallásosak. De szeretik egymást, és komolyan gondolják, amit megfogadtak. Ha bármi bajuk van egymással, mindig rávárnak pár napot, hetet, és a végén mindig rájönnek, hogy szeretik egymást, annyi mindent éltek már meg együtt, összetartoznak. Épp ezért is mondták ki az igent annak idején. Ez szerintem így van jól.
Nem kell 2 év ismeretség után, még szerelmesen házasodni... Lehet, de abból lehet, hogy válás is lesz.
Én csak akkor fogok összeházasodni valakivel, ha komolyan gondolom, azt is, hogy mellette akarok maradni, akkor is, ha nem lesz minden tökéletes, és ha úgy érzem, hogy ő is így érzi és gondolja is. És nem tervezek a családon és közeli barátokon kívül mást meghívni, nekem nem arról szólna.
Lehet néha kicsit erősen fogalmaztam, és megint lesz, aki hisztizik, hogy én hogy képzelem, hogy azt mondom, h más nem normális, mert blabla. Nem megbántani akartam senkit, csak leírtam, hogy én mit gondolok egy esküvőről. Az meg elég kellemetlen, ha valakinek ez csak egy papír. De egy olyan emberrel én nem is szeretnék közelebbi ismeretségbe kerülni, mert annak az adott szava nem sokat ér ezek szerint.
19/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!