Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik a borítékba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik a borítékba tenni?

Figyelt kérdés
Ajándékba esküvőre.. :)
2011. ápr. 14. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen közeli családtag/ismerős.
2011. ápr. 14. 14:14
 2/12 anonim ***** válasza:
73%

Kb 20 dologtól függ.

attól is, hogy mennyi pénzed van.

2011. ápr. 14. 14:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy számolj, hogy egy ember vendégül látása kb. 10 000 forintba kerül a párnak.
2011. ápr. 14. 14:17
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon sok dologtól függ, elég röviden és velősen fogalmaztál. Csak semmi nem derül ki belőle.

Ha egyedül mész bőven elég ha veszel vmi ajándékot. Ha kifejezetten pénzt kérnek,akkor sem kötelezhetnek rá, hogy tizenezreket rááldozz, ha nem teheted meg. Akkor már inkább vmi személyes ajándék, ami kevesebből is kijön. Hisz 5000-t adni borítékban sztem ciki lenne. Míg ha ennyiért ajándékot veszel, az nem az.

2011. ápr. 14. 14:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Függ ez attól is, hogy milyen nagyszabású az esküvő, hányan mentek a családból, milyen közeli a rokon, de attól is, hogy hogy állsz anyagilag. Szerintem jó érzésű házasulandók nem várhatnak el horribilis összegeket olyantól, akiről tudják, hogy alig tudja fenntartani magát.
2011. ápr. 14. 14:29
 6/12 A kérdező kommentje:

Egy közelebbi ismerősöm, akivel nem tartom rendszeresen a kapcsolatot.. Igazából, annyira nagy kedvem elmenni sincs, de ha már meghívtak, akkor elmegyünk.

Nem lesz olyan nagyszabású az esküvő. Kb 80 ember lesz ott.

A férjemmel együtt megyek. :)

2011. ápr. 14. 14:49
 7/12 A kérdező kommentje:
Egyébként, azért nem tudom, hogy mennyi pénzt illik adni ( holott nekünk is 1 éve volt az esküvőnk) Mert ki kifehezetten megmondtuk mindenkinek, hogy ne adjanak nagy pénzösszegeket borítékba. Kis esküvőnk volt, így kb mindenkitől ajándékot kaptunk. Csak a szülőktől és nagyon közeli egy két rokontól kaptunk pénzt.
2011. ápr. 14. 14:51
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

Mi pont fordítva jártunk. Mindenkitől pénzt kértünk, mivel már évek óta együtt éltünk, külön lakásba, és nagyobba akartunk költözni.

Akinek nem tetszett, összeírtunk egy listát, ezt szeretnénk.

Aztán még az esküvőre fordított pénz negyede sem jött össze, de kaptunk 18 garnitúra ágyneműt, 6 evőeszköz készletet, és van több, mint 10 étkészlet kettőnkre. :S

Ha nem tud nagyobb összeget adni valaki, még mindig jobb, ha azt adja oda, minthogy olyat vesz, amit sosem fogunk használni. Mi pl az ágyneműket felajánlottuk a közeli hajléktalan szállónak.

2011. ápr. 14. 15:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
tényleg sok mindentől függ. én azt hallottam, hogy annyit amennyi körülbelül lefedi a "vendéglátást". egy 4 fős családnak 20-25 minimum. de elsősorban attól függ, hogy mennyit engedhetsz meg magadnak.
2011. ápr. 14. 16:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
azt hozzáteszem, hogy szerintem az a felfogás miszerint jobb az ajándék mert olcsóért lehet venni valami kacatot és így jobban kijössz az butaság! inkább adjon az illető kevesebbet, de pénzt -szokták burkoltan írni a meghívóba-. sokkal jobb mintha 10db leárazott kenyérpirítót és 10db turmixgépet kapna az ifjú pár.
2011. ápr. 14. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!