Megyeszékhelyen járok magánrendelésre egy főorvoshoz. Illik megkérdezni előre, hogy mennyibe fog kerülni a szülés? Vagy elég borítékba tenni azt az összeget, amit én szánok neki?
Hát, én megkérdeztem, mert nem akartam kellemetlen meglepetést később. Eléggé megsértődött, és azt mondta, hogy ő nem kér semmit a szülésért. Ami persze baromság, mert nyilván ingyen nem jön be, ha nem ő az ügyeletes. Úgyhogy aztán úgy kérdeztem, hogy mennyit szoktak adni a hölgyek. Erre aztán válaszolt.
De általában azt mondják, hogy a rendelés árának 10-szerese.
Ha magánrendelés, akkor gondolom fix tarifák vannak, számlával. Gondolom a vizsgálatokért is kér. Akkor megkérdezheted. A vizsgálatok árát is csak megkérdezted, vagy mondta magától?
De ha csak úgy hasra ütsz és adsz neki valamit a vizsgálatokért, akkor az csak "para" és akkor számla sincs róla. Szóval, ha így van, akkor ne kérdezd meg, hanem adj, amennyit gondolsz. Ha nem tetszik, így járt!
Én nem kérdeznék rá. Szerintem nagyon ciki szitu lehet, ha direktbe rákérdez az ember. Úgyis érzi az ember, hogy adni kéne, akkor meg hadd döntsem el én a lehetőségeimhez mértem, hogy mennyit.
Egyébként több nőgyógyásszal találkoztam már, eddig 1 adott számlát, teljesen meg voltam lepődve. Ez azért nagyon szomorú!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!